Het woord aan de voorzitter van het Hof Der Prinsen Prinses Conny

12422181_10209026587448671_1884964949_oBeste medeprinsen, prinses en keizers en alle carnavalisten!!... vandaag start het carnavalweekend waar velen reikhalzend naar uit kijken. Maar eerlijk is het eigenlijk al bezig van 11/11 zoals je weet de dag van de zotten. Maar dat zijn we niet. We zijn echte carnavalisten met carnaval in ons bloed, hart en nieren!
Gisteren konden we meegenieten, zingen, dansen op de carnaval top 100 op kneistiradio. Een waar feest! Dank aan Prins Geert en Prins Kavi.
Hier en daar n...og de laatste afwerking van de carnavalwagens, kostuums en voor ons Hof der Prinsen een hutsepotje.. mm een laagje leggen met een stevige kost!

Deze middag aanstelling van Prins Bjorn Engelrelst en zn roosje Goedele. Maar eerst en vooral de afstelling van Prins Michel en zn roosje Amber, die we bedanken voor en schitterend carnavaljaar!!!!!

Deze avond kunne we met zn allen meeluisteren wie er de carnavalkraks van dit jaar worden. Ik ben in elk geval benieuwd!!
Het wordt dus druk in ons geliefde Heist. Je voelt de spanning al...

Tot straks , Alaaf, alaaf, alaaf!

Prinses Conny


Het parcours van de avondstoet

Avondstoet2017-720x653
Avondoptocht

De avondoptocht begint op dinsdag 28 februari 2017 om 19.30 uur in de Bondgenotenlaan. De praalwagens vertrekken vanaf de standplaats (de Bondgenotenlaan, de Koudekerkelaan en het Stationsplein) naar de Bondgenotenlaan, Kursaalstraat, Knokkestraat, Pannenstraat, Noordstraat en Westkapellestraat. Het parcours wordt verkeersvrij gemaakt van 18 tot ± 22.30 uur.

Volg tijdens de stoet steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.


Het verkeer tijdens het Carnavalweekend in onze gemeente

De carnavalsgekte barst dit weekend opnieuw los in Heist. De deelgemeente vormt dan enkele dagen het schouwtoneel van festiviteiten zoals de grote carnavalstoet, Sprotjesmaandag, het bal van de Zeemeermin en de avondoptocht. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het volksfeest vlot en veilig te laten verlopen.

Grote carnavalstoet
De grote carnavalstoet trekt zondag 26 februari 2017 om 14 uur van de standplaats (het Maes en Boereboomplein, het Stationsplein, de Heistlaan, de Koudekerkelaan en de Vuurkruisersstraat) naar het Heldenplein via de Bondgenotenlaan, Kursaalstraat, Knokkestraat, de Moefe, Pannenstraat, Knokkestraat, Krommedijk, Elizabetlaan en de Graaf d'Ursellaan.

Tijdens de stoet en opkuis worden enkele straten afgesloten voor het verkeer.

  • De Elizabetlaan (rijrichting Zeebrugge) wordt van 12 tot ± 18.30 uur afgesloten ter hoogte van de Anemonenlaan. Volg de omleiding via de Anemonenlaan naar de zeedijk (gewijzigde rijrichting) en het Vissershuldeplein.

 

  • De Heistlaan wordt om 12 uur verkeersvrij gemaakt tussen de Koudekerkelaan en Elizabetlaan voor de opstelling van de praalwagens. De straat wordt opnieuw opengesteld wanneer alle karren zijn vertrokken. Daarna wordt de Elizabetlaan (rijrichting Duinbergen) tot ± 18u30 afgesloten tussen de Parkstraat en Krommedijk. Volg de omleiding naar de Westkapellestraat via de Heistlaan en Bakboord. 
  • De rest van het parcours wordt verkeersvrij gemaakt van 13 tot ± 18.30 uur. 
  • De Koudekerkestraat is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer tussen de Heistlaan en Bondgenotenlaan.
  • De Gustave Van Nieuwenhuysestraat (rijrichting Zeebrugge) wordt van 11.30 tot ± 18.30 uur opengesteld.

Volg tijdens de stoet steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.


De strafste TOP 100 van het land

LogoBij Carnaval in onze gemeente bepaal je heel veel zelf. Zo kun je op dit ogenblik stemmen voor de carnavalkraks op onze site. Bij Kneistiradio, de lokale omroep van Knokke-Heist loopt nu een andere stemming. Daar kun jij je favorieten carnaval TOP 10 kiezen. De TOP 100 is aanstaande vrijdag te horen tussen 12 & 20 uur. Er komen tijdens het programma ook heel wat gasten langs en er zijn tal van prijzen te winnen ook door gewoon je TOP 10 in te vullen. Klik HIER om je keuze te maken.