De verkiezing van de "carnavalkrak" gaat vanaf nu elk jaar ergens anders door

Jaarlijks organiseren het Hof der Prinsen in samenwerking met Kneistikrant de “Carnavalkrak”. Dit jaar komt er een grondige wijziging m.b.t. dit event. Tijdens het Kapittel op zaterdag 12 november 2016 gaan we een trekking houden onder alle carnavalcafé’s en tenten. De zaak die de trekking wint… is de zaak waar de “Carnavalkrak” zal doorgaan! De verkiezing zal vanaf nu nooit twee jaar na elkaar doorgaan in dezelfde zaak!


Je mening over Midsummer Carnival is belangrijk

Reservekopie_van_midsummer
Intussen is iedereen uitgerust van Midsummer Carnival 2016 en we kijken na deze vijfde editie ook graag eens naar de toekomst. We zouden dan ook graag van jullie carnavalisten eens feedback krijgen over hoe jullie het Midsummer Carnival graag zouden zien evolueren! Wat kan beter? Wat kan anders? Kortom help mee bepalen hoe het zomerse evenement in toekomst er moet uitzien.

Jullie punten nemen we dan mee naar de evaluatievergadering van het Hof der Prinsen! Reageer via de link hier onder.


Dit is Midsummer Carnival 2016

14944039445_db2a5b1959_b
Het Hof der Prinsen en Kneistiradio pakken op 20 augustus opnieuw uit met een midsummer carnival met Braziliaanse toestanden in de deelgemeente Heist. Heist staat bekend voor zijn grootse carnavalsstoet die in de winter door de straten trekt. Omdat feesten in het bloed zit bij het Hof der Prinsen en de carnavalisten van onze badstad werd tussen pot en pint ook wel gedacht om die carnavalssfeer in de kijker te zetten in de zomer.

7816228610_1837d7ee81_b


'14 en 15 augustus waren vroeger al feestdagen in Heist met het oog op de processie en de zeewijding. Omdat de traditie stilaan verdween waren er redenen genoeg voor het Hof der Prinsen om op een originele manier de draad weer op te pakken telkens de eerste zaterdag na 15 augustus.  Voor de vijfde keer zetten de Heistse café’s in op een subtropisch carnavalsfeertje. Deelnemende café’s zijn The Factory, Foxy’s, Den Oosthoek, ’t Keldertje en De Albatros.

14757424559_2a7754c461_b


De deelnemers aan de Midsummer Carnival mogen enkel geschminkt zijn en maskers zijn verboden. Verkleden mag natuurlijk wel. “Als het weer wat meezit verwachten wij ook veel vrouwen met pluimen”, klinkt het bij het Hof der Prinsen.

20198712044_19be670413_b

De voetbalwedstrijd tussen de Vissers en de Plakkers gaat door om 17 uur ter hoogte van Café Albatros. Nieuw dit jaar is de Midsummer Carnival BBQ in Den Oosthoek om 18u30. (inschrijven op voorhand in de zaak zelf). Omstreeks 20 uur start het effectieve midsummer carnival. In elke zaak is een DJ voorzien die voor de nodige ambi zal zorgen.  Op 20 augustus mag je dus overal weer de geel-groene carnavalkleuren verwachten.