Carnavalseizoen 2017-2018 gestart

Page
De leden van het Hof Der Prinsen, een vereniging van alle oud prinsessen, prinsen en keizers carnaval van Heist verzamelden traditioneel op 11 november om 11 uur elf voor het jaarlijkse Galadiner. Dit keer niet in Knokke maar in het Boerenhof van Heist.  Alle dames en heren van de carnaval adel leggen zelf de nodige euro’s op tafel om met een feestmaal het nieuwe carnaval seizoen te vieren. Al even traditioneel is de toespraak van de Griffier van het Hof, Prins Geert I (Geert Deman). Hij verwees naar het vele werk die de afgelopen 10 jaar is gerealiseerd en de inspanningen die ook door het gemeentebestuur zijn gedaan om van onze gemeente “de” West-Vlaamse Carnavalsstad te maken.

De voorzitter van het Hof, Prinses Conny (Conny Versporten) spelde Schepen Schepen Jan Morbee de carnavalpin van 2018 op. De afbeelding van de vrouwelijke reus Wanne. De pin is een ontwerp van Marc Deman. Meteen weten we ook dat de pin van volgend jaar Pier de mannelijke reus zal afbeelden.

“Ik wil het Hof der Prinsen alvast danken voor de goede samenwerking, zei Schepen Morbee. Elk jaar blijven we verder werken aan een beter carnaval en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik ben dan ook blij jullie te kunnen melden dat onze reuzen Pier en Wanne de carnavalstoet zullen openen”, aldus nog Schepen Morbee. Gelijktijdig overhandigde de Schepen ook de kaarten die de kandidaat Prins en Prinses vanaf volgende week aan de man of vrouw moeten weten te brengen.

Prinses Conny liet alvast weten dat het Hof der Prinsen Pier en Wanne zullen voorzien van de typische Heistse klakker.


Wie is volgens jou de grootste carnavalist? De tofste carnavalgroep of het carnavalicoon van onze gemeente?

6a00d8341c50dd53ef01bb08ab9d2f970dWie liet zich het voorbije jaar als carnavalist op een positieve manier opmerken? Een  krak als meest verdienstelijke carnavalist, een krak als beste groep, of een carnavalkrak voor het leven. Tot 18 november 2017 kun je iemand nomineren.

Stuur jouw kandidaat krak dus voor 18 november naar redactie@kneistikrant.be  en motiveer waarom jouw kandidaat de CarnavalKrak van het jaar moet worden.

We danken je alvast voor je medewerking.

BELANGRIJK:

  • Winnaars van vorig jaar kunnen NIET genomineerd worden. (twee jaar op een rij kan dus niet)
  • Carnavalkrak voor het leven kun je maar 1 keer winnen!

Knokke-Heistenaar Ulrik Cauwels met "van Het Zoute naar Heist" op het Kapittel 2017

Ulrik5-250x333Op zaterdagavond 18 november brengt Knokke-Heistenaar Ulrik Cauwels een hilarische one-man show “Van Het Zoute naar Heist” tijdens het Kapittel van het Hof der Prinsen. Als een volleerde stand-up comedian kreeg Ulrik zijn publiek eerder al aan het schaterlachen in Scharpoord met een mix van moppen en persoonlijke anekdotes over zijn groei van zaadcel tot zijn 18de verjaardag. De rasentertainer. Na het optreden werd onze Knokke-Heistse performer tot 2 maal toe getrakteerd op een overdonderende staande ovatie. “Een machtig en intens gevoel dat ik nog maar zelden heb meegemaakt”, aldus een dolgelukkige Ulrik. Die dit gevoel ook opnieuw hoopt te beleven tijdens de variétéavond in de zaal Ravelingen. Naast Ulrik Cauwels, zijn er ook de campagneleiders van de kandidaten Prins of Prinses carnaval, een optreden van dans en zing toptalent Ambidance en het Hoedjesbal (de indoor versie van Waregem koerse). Met als entree een Breugel maaltijd om “U” tegen te zeggen. Kaarten bij de leden van het Hof der Prinsen of door €20 per persoon te storten op rekeningnummer:  BE 67 73802200 6187 met de vermelding Kapittel 2017! Of loop langs bij Wijnen Bodyn in de Polderstraat!


Schrijf je kinderen nu in voor het KlaasCafé met Sinterklaas en de liedjespiet

Schrijf je hier in voor een bezoek aan de Sint tijdens het KlaasCafé

KlaasCafé - zondag 19 november - vanaf 14 uur - Zaal Ravelingen - GRATIS TOEGANG

Kind moet in het gezelfschap zijn van een volwassene *

Grootste Carnavalact van Vlaanderen komt naar het Kapittel

MaxresdefaultDat we in onze badstad als geen andere in Vlaanderen carnaval weten te vieren, is een publiek geheim. Maar wat Frank Deswaef – de man achter ‘Ambidance’ – uit zijn mouw tovert, is humor, zang, dans, show van de bovenste beste plank! Kortom ‘Ambidance’ want onder die naam trekt Frank Vlaanderen rond, brengt hij ambiance van de eerste minuut tot de laatste. Een revue met sketches, zang, dans en show, die zeker niet zou misstaan op gelijk welke televisiezender en die zo iedereen kan bekoren. Reden genoeg voor het Hof der Prinsen om Ambidance naar de zaal Ravelingen te halen voor de officiële start van het carnaval seizoen 2017-2018.


“In onze familie ben ik de enige die het entertainen in zich heeft, zegt Frank Deswaef. Dat komt eigenlijk allemaal door de playbackshows van vroeger. Van in 1987 heb ik net zoals zovelen, meegedaan aan playback- en soundmixwedstrijden. Ja, ik ben ook ‘homo’, en dan zijn verkleedpartijtjes niet ver uit de weg. Ook met carnaval, sta ik op de voorste barricaden om de mensen te amuseren”, opent Frank dit gesprek verder.


“Zeven jaar terug had ik ook een eigen café, “Cliché” was de naam en ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan hadden we een eigen nummertje ‘cliché’ in elkaar geflanst en dat was eigenlijk de eerste stap tot het brengen van een beetje entertainment. En van het een kwam het ander en ben nik blijven doorgaan, tot wat de shows nu zijn.
Ja, ik word ook volwassener en de stem wordt ook ietsje anders, maar zo is het eigenlijk allemaal begonnen en de mensen zijn verzot op mijn grappen en grollen”, vervolgt de zelfstandige drukker.


“Deze show heeft anderhalf jaar voorbereiding gekost. De eerste twee delen dateren eigenlijk van anderhalf jaar terug en het laatste deel werd deze week opgezet (lacht). Eigenlijk heb ik er niet zoveel tijd kunnen aanbesteden, doordat het razende druk is bij mij op de zaak. (Frank heeft een eigen drukkerij voor het bedrukken van allerlei gadgets, T-shirts en reclameartikelen en het beletteren van ramen). Gisteren was de repetitie maar zonder kledij vooral om het geluid op mijn stem af te stellen, maar vanavond was het dus eigenlijk de grote generale repetitie.”
Jij komt op het podium heel naturel over. Het is net of ze je zo hebben weggeplukt uit de Gentse Minardschouwburg. Heb jij acteerlessen gevolgd of zo? “Nee, acteerlessen heb ik nooit gevolgd, ik heb zelfs nooit toneel gespeeld bij een toneelvereniging of zo. Alles heeft te maken met het jaarlijkse carnaval die in Aalst heel druk beleefd wordt en waarop ik me steeds kan uitleven en ja….. een beetje onnozel doen ligt me wel. Het zit in mijn bloed zeker want ik ben eigenlijk een autodidact”, verklapt Frank ons.


De showbusiness is op Frank zijn lijf geschreven, en dat zullen we geweten hebben. Binnenkort meer over het programma van Het Kapittel. Want er komt nog meer af in onze richting.