Carnaval is voor jong en iets minder jong

17270439_1219459964835758_1686305296_n
Heist… Heist… Heist viert carnaval! Als intro kan deze wel tellen. We startten het feest met een polonaise van begeleiders, vrijwilligers, mobiele en rolstoelgebonden bewoners. En dit probeerden we zo veel mogelijk aan te houden tijdens het ganse feest. Maar liefst 25 dansjes passeerden de revue met tussendoor het bezoek van de keizer en keizerin van de derde leeftijd van de orde v/d Mossels en enkele leden van het Hof der Prinsen. Na al dat dansen, zingen, klappen en zwaaien was het tijd voor zelfgemaakte pannenkoeken. Ondertussen zijn we 3 dagen later en doet het véél plezier en geeft het veel voldoening dat de bewoners er nog altijd over praten.


Natte maar super toffe avondstoet

 


De Vliegenmeppers sleepten gisteravond met hun Titi Toertels de prijs van mooist verlichte groep in de wacht. De Struise Gilles van de Lekkerbekken en Vijf Graden onder Nul van de Torenpekkers waren goed voor respectievelijk een 2de en 3de plaats. Hierboven een impressie van de natste avondstoet ooit en de top 10 van de meest schitterende praalwagens. Dit laatste mag je zowel letterlijk als figuurlijk interpreteren !

Uniek in Vlaanderen, de verlichte stoet op dinsdag. Woensdag tegen de middag is de Heistse jeugd (eindelijk) uitgeblust, het enige wat nog rest is het beeld van de droevige carnavalboom op De Bolle. Op naar volgend jaar.

Uitslag verlichte stoet:

  1. De Vliegemeppers - Titi Toertels
  2. De Lekkerbekken - Struise Gilles
  3. De Torenpekkers - Vijf Graden Onder Nul
  4. De Siekstjes - Airship Pirates
  5. Bonte & Co - We zitten op het verkeerde spoor
  6. 'T Joeptjes - Dias De Los Tjoepas Muertos
  7. KPJ Eede - Evil Knievel
  8. Orde van de pret - Steampret
  9. De Strandreetjes - Parrots Of The Carribean
  10. De Oelieboelies - 't is den hoed die 't doet

Meer dan 1 miljoen lichtjes straks tijdens de avondstoet

16939631_10212673587701398_3074571390546690101_n

Om 18u30 gooit Prins Carnaval voor de kleinste feestbeesten gratis snoepgoed vanop zijn prinsenwagen op de markt van Heist. Vervolgens gaat op die locatie ook de poppenverbranding door. Ter afsluiting van de carnaval4-daagse kan iedereen genieten van de verlichte avondstoet, een uniek evenement in Vlaanderen. Deze Keizers, Prinsen en Prinsessen geven er alvast een lap op en feliciteren alle wagenbouwers met hun prachtige verlichting die ieder jaar steeds beter aan het worden is!


Prachtige stoet trok door de straten

De eerste stoet is voorbij. We hebben alle reden om fier te zijn. “Elke” kar was top. Toch even duidelijk stellen dat noch Prins Bjorn, het Hof der Prinsen of het Gemeentebestuur in de jury zetelen. Dit om objectiviteit te garanderen. Maar zoals jullie allemaal weten is onze stoet vooral een feest… voor ons hebben jullie allemaal gewonnen!

Foto's: JP Hoeck