.


.

De GT tour gaat voor de 6de keer door

Ea-zgp14_186_redimensionner
De ZOUTE GT TOUR® gaat 8 oktober 2017 voor de zesde keer door. Het event is voorbehouden aan exclusieve en moderne GT wagens jonger dan 20 jaar. Het wordt een indrukwekkende karavaan van bloedmooie koets-werken en krachtige motoren die zich zal voortbewegen langs Vlaanderens mooiste en meest pittoreske wegen. Van de startplaats tot aan de eindbestemming in het Zoute, waar een parade onder politiebegeleiding is voorzien. De ZOUTE GT SPRINT® zorgt onderweg voor spanning en spektakel. Bedoeling is om de mooiste hedendaagse GT wagens te verenigen met de meest exclusieve oldtimers tijdens de vierde editie van de ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Bank Degroof Petercam.

08:30 - 09:45
U wordt verwelkomd in de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau-Courallly voor een verzorgd onbijt en briefing van de ZOUTE GT TOUR® 2017 by EY.

09:45 - 10:45
Via een roadbook vertrekt u vanaf Knokke Het Zoute voor een ontdekking van de mooiste Vlaamse wegen om nadien terug te keren naar het prachtige Zoute. Langs het parcours dienen verschillende technische en snelheids-proeven te worden afgelegd die het finale classement van de ZOUTE GT TOUR® by EY zullen bepalen. De winnaar van de proeven ontvangt een exclusief horloge van de gelimiteerde editie van LebeauCourally voor de ZOUTE GRAND PRIX®.

12:30
Onder politiebegeleiding rijdt wagen 1 Knokke binnen om via de verkeersvrije Kustlaan de ZOUTE GT TOUR® 2017 by EY te eindigen op het podium voor de VIP tent op het Albertplein in het Zoute. De Zeedijk is voorbehouden als parkeerplaats voor uw exclusieve GT wagen.

12:45
U wordt verwelkomd op de VIP champagnereceptie. Nadien zal een chef u verwennen met een uitgebreide lunch in combinatie met exclusieve wijnen.

16:00
De champagne wordt u geserveerd op het overdekt terras van de VIP tent naast het podium. Van daaruit kunt u de presentatie bijwonen van alle deelnemende wagens van de ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Bank Degroof Petercam 2017.

17:00
Einde ZOUTE GT TOUR® 2017 by EY


Mooie en unieke wagens krijgen een goede verzekering

Mercedes-benz-c-class-w205_start_1000x470_04-2015
U rijdt voor het plezier naar Knokke-Heist voor de jaarlijkse ZGP, ook als u om professionele redenen de wagen neemt. Een ongeluk kunt u echter nooit helemaal uitsluiten. Daarom hebt u een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering genomen. Maar wat als u in fout bent? Besox zoekt voor u een geruststellende dekking, zelfs als u aansprakelijk bent. U blijft dus mobiel en uw wagen wordt optimaal hersteld. Bij Besox geven ze u graag het advies die het best past bij uw vrijheid als wagenbestuurder. Of het nu om een old-timer of een nieuwe wagen gaat. Zekerheid is de basis van uw mobiele vrijheid. Ook tijdens een rally!

Besox is een verzekeringskantoor gespecialiseerd in verzekeringen, beleggingen en kredieten zowel voor zelfstandigen als particulieren in Knokke. Bij ons kan u rekenen op een persoonlijke aanpak van uw dossier. Om u de beste service te garanderen werken wij dan ook samen met alle grote verzekeringsmaatschappijen. Aarzel niet ons te contacteren voor een persoonlijk advies!

Bayauxlaan 12
8300 Knokke

050 63 07 00


Le Baron Limited Edition van Lebeau Courally

LB_DS-LE-ZOUTE-2017_170614-02
Deze superieure chronograaf is een eerbetoon aan de pioniers van de snelheid. De gepolijste stalen horlogekast, de antraciet wijzerplaat, de zwarte alligator armband en de grote chronograafklokken verwerkt in het mechanisme van dit horloge benadrukken de sportiviteit. Dit horloge draagt trots het Zoute Grand Prix logo – verwijzend naar zijn gelimiteerde beschikbaarheid.

  • Calibre: LC7750 Automatic
  • Case: 43 mm stainless steel
  • Dial: ZGP 2017
  • Water Resistance: 5 BAR (50 M)
  • Limited Series: 25 pieces

Te koop in in de Drivers Club of in onze flagship stores van Knokke-Heist


De hippe Kustlaan en het mondaine Albertplein als autosalon

Ea-6327
Van 5 tot en met 8 oktober 2017 vormen de hippe Kustlaan en het mondaine Albertplein de ideale achtergrond voor 19 spectaculaire auto podia. Onze 19 premium auto partners sieren er het straatbeeld op met hun nieuwste creaties en Belgische premières. Ook op de Zeedijk zijn verschillende paviljoenen en exposities te vinden waar men absolute droomwagens kan bezichtigen. De Topmerken die u er kunt bewonderen: Alpine, Alpina, Aston Martin, Bentley, Jaguar, Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, Land Rover, Audi, Rolls-Royce, Maserati, Mc Laren, BMW, Alfa-Romeo, Lamborghini, Lexus, Tesla & Bugatti.

We kunnen het event gerust omschrijven als hét openlucht autosalon van ‘s werelds meest prestigieuze merken. Een boeiende en relaxte ballade, een sfeervol kader en de typische Zoute spirit, alle troeven zijn hier voorhanden om het mooiste en meest recente autodesign te ontdekken. U maakt er in optimale omstandigheden kennis met uw volgende wagen!

Ea-6355


De ZGP collection van River Woods

De RIVER WOODS spirit is universeel en overstijgt geografische grenzen. Met kantoren in Parijs en Hong Kong groeit de modegroep uit tot een internationale speler in de high end fashion business. In samenwerking met lokale partners worden collecties aangepast aan de eisen van de regionale markten. Onze stylisten en merchandising experts reizen daarom de wereld af. Ateliers in Mauritius en China garanderen vervolgens een efficiënte en hoogkwalitatieve productie.

Zgp_top_0310b

UNITED WE STAND

Het succes van RIVER WOODS GROUP is het resultaat van teamwork. Met meer dan duizend werknemers vormen we samen één grote familie. Communicatielijnen zijn kort en transparant waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Empathie, vriendschap en wederzijds respect definiëren onze bedrijfscultuur.

QUALITY AND DETAIL

Zowel RIVER WOODS als R95th zijn uitgegroeid tot internationale premium brands dankzij het consequent gebruik van hoogwaardige materialen en uitmuntend vakmanschap. Ons motto: ‘Small details make a world of difference’.

OUR RETAIL

De internationale expansie en uitbreiding van ons portofolio hebben van de RIVER WOODS GROUP een sterke speler gemaakt in retail. Meer dan 85 exclusieve RIVER WOODS winkels weerspiegelen onze excellente service en hoogstaande kwaliteitsnormen. Een sterk visueel merchandising concept vertaalt onze waarden en merkimago naar de finale eindgebruiker. Het intern decoratieteam reist de wereld af om de signatuur van ons merk consequent te vertalen in vernieuwende winkelconcepten.
Locaties: Belgie - Nederland - Abu Dhabi - Riyadh - Saint-Tropez - Deauville - Shanghai – Mauritius

HIGH END MULTI-LABEL STORES

Een expansief netwerk van meer dan 1500 verkooppunten (POS) wordt op alle niveaus van de RIVER WOODS GROUP ondersteund. Strenge selectiecriteria en een welomlijnde profilering garanderen dat onze distributiekanalen het kwaliteitsvolle merkimago van RIVER WOODS weerspiegelen.

Een ZGP outfit bestel je HIER of op de site van de Zoute Grand Prix zelf.

Page

De Zoute Grand Prix van 2018 en 2019

Ea-1083
Het Zoute, stoomt zich vandaag klaar voor de achtste editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit prestigieuze oldtimerevent kan ook nu weer rekenen op de steun van de lokale overheid en op de samenwerking met een aantal trouwe partners en merken.

De achtste editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren. Van 5 tot 8 oktober 2017 wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw.

De Kustlaan en het hippe Albertplein in Het Zoute vormen het ideale kader voor de ZOUTE TOP MARQUES®. Prestigieuze automerken zullen er hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.

Volgende edities

  • Editie 2017: van 5 tot 8 oktober
  • Editie 2018: van 4 tot 7 oktober
  • Editie 2019: van 10 tot 13 oktober

Instagram #hetzoutecom

Page


Haal het beste uit onze badstad tijdens de ZGP

Een weekend naar zee is altijd een goed idee. Begin oktober biedt Knokke-Heist de ideale combinatie om na de zonnige zomerdrukte samen te genieten in de mondaine badstad. Hou je van unieke bolides? Tijdens de Zoute Grand Prix® kan je de ogen de kost geven. Zowel de klassieke als meest exclusieve wagens passeren de revue. Een event enkel voor mannen? Dat denk je maar. 

Page

Ga nog voor je ontbijt een kijkje nemen naar de Zoute Concours d’Elégance® by Bank Degroof Petercam op de Royal Zoute Golf Club waar de aankomst plaatsvindt ter hoogte van de Approach. Start daarna de dag in hartje ’t Zoute met een brunch met bubbels in Blé d’Or. Het ontbijt ‘Carpe Diem’ overlaadt de tafel met lekkers en is het ideale begin van een fijne dag.

Stap richting het Albertplein en laat je overweldigen door al het moois op de 19 spectaculaire autopodia. De zwart-wit geblokte vlaggen en echte strobalen creëren een unieke sfeer en zullen ongetwijfeld het decor vormen voor talrijke Instagram-plaatjes.

Vanaf 16 uur maken de deelnemers van de Zoute Rally® by Chubb hun opwachting op de Zeedijk. Tijd genoeg om even langs het strand te wandelen. Snuif de gezonde zilte zeelucht op en strijk nadien neer op het (hopelijk zonnig) roof-top terras van de 3Sixty Sky Lounge. Op de 4de verdieping van het Memlinc hotel krijg je een geweldig mogelijkheid om het hele Zoute Grand Prix® gebeuren vanuit de lucht te bekijken. 

Zet je tocht verder richting het podium van de Marquee. De deelnemende wagens springen onmiddellijk in het oog door hun eigen Zoute Grand Prix® kenteken. Alsof hun opgeboende koetswerk en unieke voorkomen niet voldoende zijn! Bemachtig een plaatsje aan de aankomstboog en beleef het schitterend moment wanneer de deelnemers fier en onder luid applaus over de streep rijden.

Trek het luxe gehalte van het weekend door en schuif je beentjes onder tafel bij een van de vele gerenommeerde restaurants of verrassende nieuwkomers die je culinair omverblazen. De toprestaurantbrochure van de dienst Toerisme biedt je een ultiem overzicht. Zin in iets nieuws? Boek ruim op voorhand je tafel bij Balthazar Brasserie en laat je in een hedendaags en elegant kader verwennen door de heerlijke klassiekers of inventieve bereidingen van meesterkok Yves Mattagne.

Sluit de avond af met een ommetje langs de Zoute Top Marques® by night. De autopodia zijn sfeervol verlicht waardoor de parels van prestigieuze automerken als Bentley, McLaren en Aston Martin schitteren als nooit tevoren.

Na een heerlijke nachtrust in viersterrenhotel La Réserve en een luxueus zondags ontbijtbuffet, is het tijd om de herfstgarderobe aan te vullen. Je bevindt je te midden van chicste boetieks in Knokke-Heist. Pik de start van de Zoute GT Tour® by EY mee en laat je daarna volledig gaan bij de gevestigde modelabels en waanzinnige winkels zoals River Woods en Lebeau-Courally. Het is maar een voorbeeld uit het overweldigend aanbod dat Knokke-Heist biedt. 

Lunch in de brasserie, La Terrasse du Zoute, de ideale plek om autobewonderaars en zondagshoppers gade te slaan.

Blijf niet te lang zitten want om 13 uur moet je in Heist zijn. Langs de Graaf d’Ursellaan bezorgen de brullende motoren van de Zoute GT Sprint je ongetwijfeld kippenvel.

Sluit het fantastische weekend in Knokke-Heist af met een laatste blik op de indrukwekkende karavaan van de Zoute GT Tour® by EY. Deze hedendaagse exclusieve paradepaartjes blinken op de Zeedijk en doen je wegdromen van een volgende aankoop.

Vink tot slot al het Zoute Grand Prix® weekend 2018 aan in je agenda, want na zo’n ongelofelijke belevenis kom je ongetwijfeld terug! 

Vandaag op Instagram #hetzoutecom :

Page


Sven Nys gaat voor een BMW 507 tijdens de ZGP

Na Matthias Schoenaerts in 2015 en Adrian Van Hooydonk, directeur van de designafdeling bij BMW Group in 2016, is het dit jaar de beurt aan de koning van het veldrijden om deel te nemen aan de ZOUTE GRAND PRIX®. Hij zal er de BMW 507 kunnen ontdekken tijdens de achtste editie van het prestigieuze oldtimerevent voor liefhebbers van klassieke auto’s.

Page

Tijdens de laatste twee edities van de ZOUTE GRAND PRIX® zagen we de BMW 328 als Roadster en het jaar nadien als Touring Le Mans. Dit jaar gaat BMW Belux, met de steun van BMW Classic, aan de slag met een BMW 507 uit 1957 ter gelegenheid van de vijftig jaar van dit model. Een uitzonderlijke auto, een buitengewone piloot. Nadat we eerst Matthias Schoenaerts en nadien Adrian Van Hooydonk mochten ontvangen, nodigt BMW Belux nu de koning van het veldrijden uit om over te stappen van twee naar vier wielen. Sven Nys zal vergezeld worden door Dr. Peter Henrich, President & CEO van BMW Group Belux. “Het is een eer om deze auto met historische waarde in te zetten voor een atleet die de geschiedenis van het veldrijden mee op de kaart heeft gezet. Ik ben er van overtuigd dat Sven Nys, met zijn off-road kwaliteiten en zijn gevoel voor richting, geen probleem zal hebben om zich aan te passen aan het stuur van de BMW 507”, aldus Peter Henrich.

Sven Nys

Na het behalen van twee wereldtitels bij de beloften zette Sven Nys het succes verder tijdens professionele carrière. In zijn 18 jaar durende carrière behaalde hij niet minder dan 291 overwinningen waaronder twee keer als wereldkampioen en negen keer als Belgisch kampioen. Daarnaast won hij 13 keer de Superprestige veldrijden, werd hij bekroond tot Belgische sportman van het jaar en nam hij twee keer deel aan de Olympische Spelen. Nadat hij besliste om zijn professionele carrière als wielrenner vaarwel te zeggen, blijft hij meer dan actief in de sport als commentator, teammanager en ambassadeur van het Sven Nys Cycling Center. Dit jaar neemt hij voor het eerst deel aan de ZOUTE GRAND PRIX®

BMW Classic

De BMW 507 uit 1957 die dit jaar in de ZOUTE GRAND PRIX® zal rijden, komt rechtstreeks van het BMW Museum in München en wordt onderhouden door BMW Classic. De BMW 507 werd ontworpen door Albrecht Graf Goertz en werd voor het eerst voorgesteld op het Salon van Frankfurt in 1955. Met slechts 254 geproduceerde exemplaren bracht dit model vreugde aan persoonlijkheden zoals Elvis Presley, John Surtees, Alain Delon of dichter bij huis: zijne majesteit Koning Albert II. De BMW 507 wordt aangedreven door een 3,2-liter 8-cilinder motor, die 150 pk produceert voor een gewicht van 1.220 kg. 

BMW Classic staat ook ter beschikking van iedereen die een oude BMW wil herstellen of restaureren of zelfs een auto uit het park wil lenen om de Beierse hoofdstad op een originele manier te ontdekken. 

BMW 502 “Loof” en BMW 507 Coupé Michelotti in de ZOUTE CONCOURS D’ELÉGANCE® by Bank Degroof Petercam. 

Twee uitzonderlijke modellen van het merk BMW zullen deel nemen aan de ZOUTE CONCOURS D’ELÉGANCE® by Bank Degroof Petercam. Enerzijds een BMW 502 “Loof” uit 1954, genoemd naar zijn ontwerper Ernst Loof. Dit unieke model, uitgerust met een 8-cilinder motor, zal later de BMW 507 inspireren. Een ander uitzonderlijk model gebaseerd op de BMW 507 zal eveneens te zien zijn in Knokke. De BMW 3200 Michelotti Vignale uit 1958 werd ontworpen door Giovanni Michelotti op het chassis van de 507, maar, het is de bekende carrossier Sergio Scaletti die het koetswerk voor de wagen maakte. Alfredo Vignale assembleerde de wagen alvorens hij in 1959 voor het eerst werd voorgesteld op het Salone dell'Automobile di Torino. 

Vandaag op Instagram #hetzoutecom :

Page


Ervaar de nieuwe Jaguar E-PACE dit weekend in Het Zoute

Het wordt een very British ZOUTE GRAND PRIX® dit jaar, van 5 t.e.m. 8 oktober in Knokke-Heist. Naar goede gewoonte zal Jaguar aanwezig zijn met heel wat legendarische classics. En er is meer. Wat dacht u van een exclusieve avant-première?

Page

Net als de Jaguar F-PACE is ook de nieuwe Jaguar E-PACE een stijlicoon in wording. Deze compacte SUV is een unieke combinatie van fraai design, toonaangevende wendbaarheid en dynamisch rijgedrag. U kunt de E-PACE als een van de eersten ontdekken in het Jaguar Paviljoen op ZOUTE GRAND PRIX®. 

DE XF SPORTBRAKE IN PREMIÈRE

Ook Jaguar XF Sportbrake vindt u terug voor het paviljoen. Deze verleidelijke break bouwt verder op de meermaals bekroonde XF Sedan en voegt daar nog een extra niveau van veelzijdigheid aan toe. Vanaf 19 oktober staat hij bij de Jaguar verdelers in de showroom, maar u kunt hem al van dichtbij ontdekken op ZOUTE GRAND PRIX®.

OP HET PODIUM: XE PROJECT 8 en F-TYPE CONVERTIBLE

600 pk sterk, fabelachtige prestaties en een indrukwekkende bodykit: de Jaguar XE Project 8 is een creatie van Special Vehicle Operations en wordt ongetwijfeld een van de meest besproken wagens op ZOUTE GRAND PRIX®. Voor velen is de Jaguar F-TYPE Convertible nog steeds de mooiste sportwagen van het moment; de gedroomde opvolger van de legendarische Jaguar E-type. Hier op het podium schittert hij in Convertible-uitvoering. Naast de V6 en V8 uitvoeringen is er nu ook een F-TYPE met 2.0 turbobenzine Ingenium motor van 300 pk. Hij is tijdloos elegant, krachtig en nog efficiënter – een mooie aanvulling voor het F-TYPE gamma.  

AMBASSADEURS ON THE ROAD

Verschillende Jaguar ambassadeurs zullen zich laten opmerken tijdens de ZOUTE RALLY® by Chubb. Koen De Bouw zal deelnemen aan de rally met een Jaguar XK150 S uit 1960. Hij gaat de weg op met de Range Rover Velar in de ZOUTE GT TOUR® by EY, waar hij een team vormt met Werner De Smet; net als in de nieuwe film ‘Het tweede gelaat’. Topchef Gert De Mangeleer & sommelier Joachim Boudens van Hertog Jan nemen tijdens de ZOUTE GT TOUR® by EY het stuur van een Jaguar F-TYPE, net als Ruben Van Gucht.

Jaguar is slechts een van de vele prestigieuze automerken die exclusieve auto’s toont tijdens de 8e editie van ZOUTE GRAND PRIX®. Als autoliefhebber is dit vierdaagse oldtimerevent dan ook ongetwijfeld een must!

Vandaag op Instagram #hetzoutecom :

Page


De 33 Spider Cuneo (1971) en de Giulia TZ2 (1967) te zien tijdens de ZOUTE GRAND PRIX®

Goed nieuws voor liefhebbers van Italiaans autodesign! Het Museo Storico Alfa Romeo presenteert tijdens de ZOUTE GRAND PRIX® twee uitzonderlijke modellen uit zijn wereldbefaamde collectie: de 33 Spider Cuneo (1971) en de Giulia TZ2 (1967). Beide wagens hebben niet toevallig een Belgische connectie: de eerste werd voorgesteld op het Autosalon van Brussel in 1971, terwijl de Giulia TZ2, waarvan het origineel dateert uit 1964, fel gesmaakt werd door heel wat Belgische racepiloten in de jaren ’60. Niet te missen!

Collage

In 2017 blaast het merk Alfa Romeo 107 kaarsjes uit. De verjaardag valt samen met de introductie van twee nieuwe modellen in het gamma, de nieuwe Giulia (2016) en Stelvio (2017), wagens op het specifiek ervoor ontwikkelde nieuwe "Giorgio"-platform. Om die belangrijke gebeurtenis in de verf te zetten, is Alfa Romeo opnieuw aanwezig tijdens de ZOUTE GRAND PRIX®. Naast de huidige modellen van het merk toont Alfa Romeo ook twee historische modellen die door het Museo Storico Alfa Romeo ter beschikking worden gesteld van FCA Belgium.

Belgische wereldpremière

De eerste van de twee wagens is de Alfa Romeo 33 Spider Cuneo. Het model, dat te zien zal zijn in het Alfa Romeo paviljoen op de dijk in Knokke, is bijzonder interessant voor de Belgische fans. Het prototype, dat getekend werd door het befaamde Pininfarina en de fantastische Alfa Romeo 33 Stradale als basis heeft, werd namelijk in wereldpremière voorgesteld op het Autosalon van Brussel 1971. Met het prototype leverde Pininfarina onder leiding van designer Paolo Martin een meesterwerk af dat perfect de esthetiek van de jaren '70 vatte. De strakke en zuivere lijnen van de 33 Spider Cuneo zijn een belangrijke mijlpaal in het autodesign, en hebben tot in de jaren '80 een invloed gehad op seriewagens. De basis van het prototype Cuneo was de Alfa Romeo 33 Stradale, voorgesteld in 1967. Een model dat dus dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert en die nog extra aandacht krijgen in het Alfa Romeo-museum, voor het eind van dit jaar.

Racewagen met innoverend design

Het tweede door het Museo Storico Alfa Romeo uitgeleende model is de Giulia TZ2. Deze zal tentoongesteld staan op het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam tijdens de ZOUTE GRAND PRIX®. De TZ2, die zelf ook het resultaat is van samenwerking met een groot Italiaans designbureau, in dit geval Zagato, is helemaal getekend in de stijl van de sportwagens uit de jaren '60. Hij werd ontwikkeld door Autodelta, de sportdivisie van Alfa Romeo, en was in de eerste plaats bedoeld voor de competitie. De TZ2 is inderdaad niet alleen een icoon van Italiaans autodesign uit de jaren '60, maar was ook een voortreffelijke sportwagen. Tal van rijders namen met de wagen deel aan prestigieuze races. Zijn sportieve talenten dankt hij ook aan het creatieve genie van Zagato, dat hem een innoverend design meegaf. Onder zijn stimulans werd het koetswerk aerodynamisch grondig onder de loep genomen en kreeg het de zogenaamde "coda tronca" of "recht afgekapte achterkant" om de aerodynamica te verbeteren en de prestaties te verhogen.

Ook de Alfa Romeo Giulia TZ2 heeft een bijzondere link met België. Verschillende Belgische rijders hebben geracet met de wagen, onder wie Lucien Bianchi, die in zijn klasse won op de Nürburgring in 1966, en het Belgische team Troesch-Pilette in 1967 … De herinneringen die de 33 Spider Cuneo en de Giulia TZ2 oproepen, zullen zonder twijfel zeer gesmaakt worden door de liefhebbers van prachtige wagens tijdens de aanstaande ZOUTE GRAND PRIX®, die plaatsvindt in Knokke van 5 tot 8 oktober. 

Iconische actuele modellen

Naast deze historische modellen zullen eveneens de meest iconische actuele modellen worden tentoongesteld in Knokke. In het Alfa Romeo-paviljoen op de dijk in Knokke zullen de bezoekers kunnen kennismaken met de Alfa Romeo Giulia Veloce, een Stelvio Super en een 4C Edizione Corsa. Drie modellen die recent nog werden getest door de piloten van de Scuderia Ferrari op het prestigieuze circuit van Balocco in Italië, waar Alfa Romeo haar testcenter heeft. Op het Alfa Romeo-podium op het gekende Albertplein in Knokke zullen de bezoekers de nieuwe Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Super aantreffen, beide in de typische “Rosso Competizione” kleur, een kleur die terug doet denken aan de traditionele historische waarden van het merk.

Museo Storico Alfa Romeo – La macchina del tempo

Het museum symboliseert de geschiedenis van het merk. De nieuwe architectuur ervan heeft het gebouw afgestemd op de nieuwe activiteiten en de nieuwe bezoekersstromen. De 69 tentoongestelde modellen werden geselecteerd op basis van hun belang, niet alleen voor de ontwikkeling van het merk zelf, maar ook meer algemeen voor de geschiedenis van de auto. Te zien zijn onder meer het allereerste A.L.F.A.-model (de 24 HP), legendarische Mille Miglia-winnaars als de 6C 1750 Gran Sport met Tazio Nuvolari aan het stuur, de "zwaargewicht" 8C Touring, de GP Tipo 159 "Alfetta" (Wereldkampioen Formule 1 met Juan Manuel Fangio aan het stuur), de Giulietta, een icoon uit de jaren 1950, en de roemrijke 33 TT 12. De essentie van het merk is thematisch samengebracht in drie "area's": de "Area Timeline" (tijdlijn), die de industriële geschiedenis toont, de "Area Bellezza" (schoonheid) met als centraal thema de combinatie van stijl en design, en de "Area Velocità" (snelheid), een synthese van geavanceerde technische knowhow en lichtgewicht architectuur. Elk van de Area's heeft in het museum een eigen verdieping. Bezoekers aan het museum krijgen zo een volledig overzicht van de evolutie van het merk, van het design, en van de roemrijke wapenfeiten van Alfa Romeo in de autosport. 

Mis dit niet

Wie niets wil missen van het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam en de Giulia TZ2 de in zijn volle glorie wil bewonderen, kan zijn tickets bestellen via www.zoutegrandprix.be