the One Carlton op het Albertplein te Knokke - het Zoute

Df1bff7d28a3420ea0712272828ec414

Aan dit project buiten categorie op de meest prestigieuze locatie van Knokke is meer dan 7 jaar voorbereiding voorafgegaan.
De beeld bepalende architectuur van wereldklasse in combinatie met de uitzonderlijke hoge afwerkingsgraad en spectaculaire panoramische zeezichten maken ‘One Carlton’ het meest exclusieve project aan onze Belgische kust.

Da4b1857811b49e8af80b5be967db5a8

Exclusief te koop bij Immo BiS

Meer informatie: Gregory De Bisscop
+32 477 65 70 95 - gregory@immobis.be


Art Knokke-Heist 31 maart / 1 april

Kh_art_22_schermen_liggend_1280x720px
Onze badstad presenteert op 2 vierkante kilometer een 80-tal galeries. Eén van de hoogste concentraties van galeries in de wereld. Maar we hebben meer dan dat: een wandel- of fietsparcours langs 36 kunstwerken verspreid over de gemeente en het hele jaar door allerhande toptentoonstellingen. Een bezoek aan onze mooie badstad met een vernissage in één van de vele galeries is steevast de moeite.

Art Knokke-Heist is hét event voor de kunstliefhebber. Heel wat kunstgaleries stemmen hun agenda 3 keer per jaar op elkaar af voor een vernissageweekend. Dit op het eerste weekend van de paas-, zomer- en herfstvakantie.

Deze 22e editie telt 49 deelnemende galeries en vindt plaats op 31 maart en 1 april.


My Name is Prince opende zonet haar deuren in de Beurs van Berlage

BBerlage-2

My Name is Prince opende zonet haar deuren in de Beurs van Berlage. Meerdere iconische kledingstukken van artiest en mode icoon Prince zijn in de tentoonstelling te zien.

 

 

Onder andere outfits van zijn Purple Rain tour uit 1984 en 1985 zijn te zien, maar ook kleding van zijn Lovesexy tour in 1988 en 1989 zijn te zien. Alle items in de tentoonstelling zijn afkomstig van Prince’s landgoed Paisley Park in Minnesota, Amerika. Ook zijn garderobe uit de film Graffiti Bridge is opgenomen in de expositie. Bijzonder zijn ook een zonnebril uit 2014, een wandelstok versierd met diamanten uit 2015 en kleding die hij in 2007 tijdens 3121 shows heeft gedragen.

Naast kleding van de iconische artiest, zijn ook zijn Gibson L65 gitaar te bewonderen naast twee andere gitaars die Prince gebruikt heeft tijdens zijn tours. “My Name is Prince geeft fans en muziekliefhebbers een kans om dichtbij het leven en werk van de muzieklegende te komen in dit retrospectief die het erfgoed van een van muziek’s invloedrijkste figuren viert, Prince Rogers Nelson,” aldus het persbericht.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 8 juni in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Prince overleed in april 2016. Zijn onverwachte overlijden zorgde voor veel reacties uit de modewereld.


Nu ook voor Versace geen bont meer

Versace
Na Gucci, Michael Kors, Jimmy Choo en sinds gisteren Furla gaat modehuis Versace nu ook bontvrij. Dit blijkt uit een interview van Donatella Versace met The Economist 1843. “Bont? Dat doe ik niet meer,” aldus Versace tegen het tijdschrift. “Ik wil geen dieren doden om mode te maken. Dat voelt niet goed,” aldus het hoofd en creatief directeur van het Italiaanse merk. Op het moment dat het artikel van The Economist werd gepubliceerd, waren echter nog producten met dierlijke materialen te koop op de site van Versace, meldt AFP. Meer en meer modehuizen nemen afscheid van bont. Zo beargumenteerde Furla CEO Alberto Camerlengo gisteren dat er tegenwoordig zoveel goede alternatieven zijn, dat het niet nodig is om dieren te doden.


Een Ralet aan je voeten

Overons-IsabelleRalet
Het familiebedrijf Ralet is aan zijn derde generatie toe, en wordt momenteel geleid door Isabelle en Bruno, die broer en zus zijn. Ze zijn van jongs af opgegroeid in de schoenenwereld, en volgen deze met passie verder op. Zo zijn zij echte ervaren schoenenspecialisten geworden. Zij blijven verder investeren in modieuze collecties, goede logistiek, vernieuwende winkels, en een gebruiksvriendelijke webshop.

Momenteel zijn er reeds 7 winkels van Ralet. Je vindt vestigingen in Knokke, Sluis, Sint-Kruis bij Brugge, en Kortrijk. Een bezoek aan de winkels is een gezellige belevenis die zeker de moeite waard is. Met een handige webshop is het aanbod van Ralet bovendien ook overal online beschikbaar.

Overons-Gent

Met een gebruiksvriendelijke webshop wordt het nog eenvoudiger shoppen bij Ralet. Zo kies je steeds je favoriete paar, waar je ook bent. Naast schoenen en accessoires vind je er ook informatie over de winkels, wedstrijden, events, en een blog met alle laatste nieuwtjes.

De passie voor kwalitatieve schoenen is altijd gebleven, met een continue aandacht voor haar medewerkers en klanten. Ze heeft aandacht voor persoonlijke groei van haar medewerkers, en brengt steeds de laatste nieuwe trends voor haar klanten. Zo is Ralet uitgegroeid tot een waar succesverhaal.

Met veel aandacht voor klantvriendelijkheid, een persoonlijke aanpak, en een goede service is het steeds aangenaam winkelen bij Ralet. Respect, positiviteit, vertrouwen, en creativiteit behoren tot de basiswaarden van Ralet.

Ralet heeft ook aandacht voor het goede doel. Ook daarin wordt gekozen voor een persoonlijke toets. Zo steunt Ralet het Fonds Kanker tijdens de zwangerschap, omdat Isabelle hier zelf mee te maken kreeg.

Het halfjaarlijkse magazine van Ralet brengt je meteen op de hoogte van de nieuwste trends, en van het reilen en zeilen binnen Ralet. Met waardevolle wedstrijden en aangename shopping nights zorgt Ralet voor een meerwaarde voor haar klanten. Met het concept “Rent-a-store” kunnen klanten de winkels huren voor een speciale gelegenheid.


Stadsgenoot Joris Ide sluit zijn exclusieve Zwitserse horlogeatelier

6a00d8341c50dd53ef01b8d0f9e89f970c
Wat is dat toch met Rijkste Belgen en luxe-uurwerken? Philip Cracco slaagt er niet in het horlogemerk Rodania terug op de sporen te krijgen. En nu sluit Joris Ide het exclusieve Zwitserse horlogeatelier IMH. Alle precisieboormachines en metaalbewerkingsapparatuur werd via publiek opbod verkocht, net als de hele inboedel van het kleine bedrijfje uit het Zwitserse Le Locle trouwens. Ide kocht de horlogeproducent drie jaar terug met de bedoeling een luxe verlengstuk te bouwen aan zijn merk Lebeau Courally, producent van exclusieve jachtgeweren. Dat is dus mislukt. Ide bezit nu ook nog het luxehorlogemerk Julien Coudray. Daar zou voorlopig niets mee gebeuren.

Joris Ide is een typevoorbeeld van de selfmade manager uit Het Zoute. Zijn bedrijf produceert stalen platen die behandeld en gekleurd gebruikt worden als wandplaten in de bouwsector. Een van de sterke punten van het bedrijf is de grote opslagcapaciteit van 4000 ton. Daardoor garandeert het bedrijf op korte tijd de levering van een uitgebreid kleurenpalet aan gegalvaniseerd en gelakt staal. Het grootste deel van de productie bestaat uit dak- en wandplaten. Maar het bedrijf produceert ook dakpanplaten die onder meer worden gebruikt bij de restauratie van oude daken, losstaande garageboxen die prefab worden geleverd, verzinkte profielen en railsystemen.

In 2005 verkoopt Joris Ide de meerderheid van zijn bedrijf aan de holding Ergon, die gecontroleerd wordt door Parcom Ventures (ING) en GBL, de holding van Albert Frère. Naar verluidt klikte het wonderwel tussen Ide en Frère, die valt voor het lef en de no-nonsense van Ide. Na de verkoop van zijn groep blijft Ide aan boord als voorzitter en hij houdt zich vooral bezig met het aankoopbeleid van de grondstoffen en de investeringen. Met zijn holding Bremhove houdt hij een belang van 40 procent in de Joris Ide Groep.

Flamboyant, balorig, het hart op de tong, hyperkinetisch. Het zijn slechts enkele van de eigenschappen die mensen op Joris Ide kleven. Na de verkoop van zijn bedrijf werpt hij zich op als vastgoedmagnaat en vooral als investeerder. Ide wordt graag opgevoerd als de zogeheten typisch West-Vlaamse ondernemer, die meer op het buikgevoel drijft dan op strategisch inzicht. ‘Hij is niet de grote manager met de intelligente commentaren’, zegt Bernard Maenhout van Voka. ‘Maar hij is een genie als het erop aankomt om techniek te vertalen. Hij geniet als hij zaken kan opstarten, bezig kan zijn met het productieapparaat. Dat is zijn wereld’, aldus Maenhout in Trends.

In 2015 nam het Ierse Kingspan het West-Vlaamse bedrijf over. Dat is de derde opvallende verkoop van een Vlaams bedrijf, na Omega Pharma van Marc Coucke en IVC van Philippe Balcaen. Kingspan is een bouwmaterialenreus met een omzet van 1,8 miljard euro. Het Ierse concern heeft al vestigingen in Olen, Grobbendonk, Harelbeke en Leuze-en-Hainaut.


Er Schuilt Een Gabrielle Chanel In Elke Zoute Vrouw

Zelfvertrouwen, a powerful drug. Het is de titel van één van de hoofdstukken uit mijn nieuwe boek Make My Dream Work. Over de immense impact van je geest en hoe dat hand-in-hand gaat met (professionele) dromen realiseren.

Over dromen gesproken.
Het was deze zomer in Parijs tijdens de lancering van het nieuwe parfum ‘Gabrielle Chanel’ dat ik op ontdekkingstocht mocht in één van de meest distinctive & inspirational minds in fashion ever.

Een vrouw die de wereld heeft veranderd. Het parfum Gabrielle Chanel is dan ook opgedragen aan haar en alle ambitieuze Chanel vrouwen die stevig met hun beide voetjes op de grond staan.

MG_5554-kopie-600x900

“Plus que Coco, la créatrice, c’est Gabrielle, la femme, qui est au coeur de l’histoire de Chanel.”
GABRIELLE CHANEL 

Gabrielle Coco Chanel, een toonbeeld van een powervrouw in business.
Het was zij die met een tijdloze elegantie maar ook een ijzersterke wil een fashion imperium creëerde in een tijd waarin dat voor vrouwen allesbehalve evident was.

Als je zelfvertrouwen uitstraalt kom je sterker en geloofwaardiger over. In ondernemen is dat cruciaal. En zeker als vrouw.  (p 89 – Make My Dream Work)

Er is nog altijd veel werk voor de boeg naar gendergelijkheid toe maar 135 jaar geleden (Gabrielle is geboren in 1883 in het Franse Saumur) was het zelfs niet gangbaar voor vrouwen om een broek te dragen, laat staan baas te zijn over je eigen leven.

Coco Chanel bracht daar op beide vlakken hoogstpersoonlijk verandering in.
Door collecties te creëren geïnspireerd op de mannenmode maar ook door toutcourt te weigeren zich te conformeren aan de gangbare rollenpatronen.

Je eigen pad uitstippelen in het leven, dromen, springen en vooral doen, trots zijn op jezelf adhv je prestaties, .. Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe deze strijdlustige vrouw ons nog steeds beroert met haar visie.

Omdat zelfvertrouwen iets is wat van diep vanbinnen komt en nogal complex is, kun je het moeilijk veinzen. Ik toch niet. Je kunt wel zelfvertrouwen kweken door training, redenering en positieve ervaringen. Je kunt je zelfvertrouwen boosten. (p 89 – Make My Dream Work)

 

xx Emma Gelaude


De Alliantie Renault Nissan werkt goed

De Alliantie Renault Nissan werk goed! Zo goed zelfs dat er vandaag een fusie wordt overwogen van beide groepen. Nissan wil graag de aandelen die de Franse staat in Renault heeft, overkopen. Op die manier zou Nissan hoofdaandeelhouder kunnen worden, aldus het Duitse persagentschap Reuters.

Nissanpourraitracheter

Als Frankrijk zijn aandelenpakket van 15% in Renault verkoopt, zou Carlos Ghosn – de grote baas van de alliantie – mogelijk de drie directies van Renault, Nissan en Mitsubishi samensmelten tot een nieuwe entiteit met hoofdzetel in Nederland. Vanaf dan zouden de merken niet alleen partners zijn, maar samen ook een nieuwe autoreus van wereldformaat vormen.

Op dit ogenblik ontkent de Franse overheid deze informatie bij monde van de woordvoerder voor economie en financiën en aan de hand van een persbericht. 

21751623_10214448158140359_4538473794124805564_n

 

Ook in Knokke-Heist werkt het goed onder de vleugels van Demeyere Cars

Gerard Demeyere en zijn echtgenote Frieda Vermander begonnen hun garage in 1967, even verderop in de Weskapellestraat op nummer 127. Niet als Nissan dealer, want dat merk bestond nog niet, wel als Skoda-garage.

In 1970 namen ze er Datsun bij, het latere Nissan.

De garage deed het van meet af aan zeer goed. Gerard Demeyere kende zijn vak en het echtpaar hechtte groot belang aan klantvriendelijkheid.

Een nieuwe garage

In 1984 verhuisde de zaak naar de huidige locatie op nummer 180 van de Westkapellestraat. Hier kreeg het bedrijf alle ruimte om zich al Nissangarage en expertisecentrum te ontplooien. Gerard Demeyere vervolmaakte zich voortdurend. Zo maakte hij studiereizen naar Japan, naar het moederbedrijf van Nissan, om er verder opgeleid te worden tot master technician. Hij deelde zijn expertise met zijn medewerkers en moedige hen aan om deel te nemen aan de bekwaamheidstests die Nissan organiseerde. Ze slaagden met brio.

In 1984 verhuisde de zaak naar de huidige locatie op nummer 180 van de Westkapellestraat. Hier kreeg het bedrijf alle ruimte om zich al Nissangarage en expertisecentrum te ontplooien. Gerard Demeyere vervolmaakte zich voortdurend. Zo maakte hij studiereizen naar Japan, naar het moederbedrijf van Nissan, om er verder opgeleid te worden tot master technician. Hij deelde zijn expertise met zijn medewerkers en moedige hen aan om deel te nemen aan de bekwaamheidstests die Nissan organiseerde. Ze slaagden met brio.

Zoon Kris Demeyere toonde van jongsaf grote belangstelling voor alles wat met auto's te maken had. Als zesjarige - hij kon amper bij de pedalen en keek nauwelijks boven het dashboard uit - kon hij al rijden. Met zijn grootmoeder als fiere passagier, verkende hij de pas aangelegde straten van een toekomstige industriezone! Geen wonder dat hij voor een studierichting in de elektromechanica koos, waarna hij in Nederland, aan het befaamde IVA in Driebergen managementstudies deed.

De volgende generatie

In 1991 stapte Kris Demeyere mee in de zaak met zijn ouders. De zaak groeide en bloeide. In 2000 werd een tweede garage overgenomen in Eeklo. In 2009 werd de familie Demeyere ook concessiehouder voor Renault / Dacia, de alliantieparner van Nissan.

In Knokke-Heist werd het gebouw stilaan te klein. De techniek stond niet stil, nam meer plaats in en ook de wensen van de klanten evolueerden. Die wilden graag hun keuze maken in een ruime showroom. Voor twee merken werden de bestaande gebouwen stilaan te klein.

De garage werd tijdelijk ondergebracht in een containerkantoor, de auto's in een reuzentent. De oude gebouwen werden afgebroken en maakten plaats voor een fonkelnieuwe werkplaats met showroom waar alle modellen goed tot hun recht komen.

Garage Demeyere was intussen ook dealer geworden van Renault en Dacia.

In Knokke-Heist werd het gebouw stilaan te klein. De techniek stond niet stil, nam meer plaats in en ook de wensen van de klanten evolueerden. Die wilden graag hun keuze maken in een ruime showroom. Voor twee merken werden de bestaande gebouwen stilaan te klein.

De garage werd tijdelijk ondergebracht in een containerkantoor, de auto's in een reuzentent. De oude gebouwen werden afgebroken en maakten plaats voor een fonkelnieuwe werkplaats met showroom waar alle modellen goed tot hun recht komen.

Garage Demeyere was intussen ook dealer geworden van Renault / Dacia, het Franse merk waar Nissan zich mee geallieerd had.

In oktober 2011 werden de nieuwe gebouwen voor het eerst in gebruik genomen bij de voorstelling van de Leaf, de elektrische wagen van Nissan. Op 6 januari 2012 werd de garage officieel geopend in aanwezigheid van de top van Nissan Europa, de schepenen en raadsleden van Knokke-Heist en vele vrienden, kennissen en klanten.

De toekomst

Stilstaan is achteruit gaan. De familie Demeyere bereidt de toekomst voor. Op 26 oktober 2012 opent een derde garage in Brugge, aan de Pathoekeweg. Hier wordt Nissan verdeeld. Het ultramoderne gebouw is uitgerust met een werkplaats en de showroom biedt plaats aan het hele Nissan - gamma.


Win €500 euro in het Grand Casino door paaseieren te zoeken

GCK_Egg_Hunt_event_home_NLZoek zoveel mogelijk paaseieren en verzamel speelkrediet. Vind het Gouden Ei en win € 500 speelkrediet! De zoektocht start op paasmaandag vanaf 11u00.

Hoe paaseieren verstoppen thuis voor de kids?

Goede verstopplekken vinden voor je paaseieren kan een hele uitdaging zijn. Maar laat dat maar aan ons over.
Met deze verstoptips voor binnen en buiten zijn je kinderen even zoet!

Het is nog even afwachten wat voor weer het wordt met Pasen. Maar geen nood, je paaseieren komen goed terecht! Wij sommen wat verstopplekken op voor zowel binnen als buiten.

BINNEN

 1. Afwasmachine. De oven of de wasmachine zijn te vermijden, maar de afwasmachine is een goede plaats om wat eitjes te plaatsen. Doe ze in een kom en zet ze erin.
 2. Kaarshouders. Neem een van de kaarsen uit de houder en plaats een eitje.
 3. In je schoenen. Stop wat eitjes in de schoenen van je kind. Zo simpel, maar dat vinden ze niet meteen!
 4. Planten. Leg wat eitjes bij je kamerplanten. Uitstekende camouflage.
 5. Koekentrommel. Altijd een leuke verrassing als je kind denkt een koekje te grijpen, maar toch een ei vast heeft!
 6. Boekenplank. Plaats je eitjes tussen je boeken voor extra zoekpret.

BUITEN

 1. Schommel. Leg je eitjes op de schommel, niet élk eitje moet onzichtbaar zijn.
 2. Tuinhuisje. Tussen het tuingerief is het altijd even zoeken…
 3. Brievenbus. Haal je brieven eruit en stop er daarna wat eitjes in.
 4. Voordeur. Verstop wat eitjes aan de ingang van je huis.
 5. Zandbak. Leg wat zoets tussen de speeltjes in de zandbak. Pak de eitjes wel in.
 6. Fietszadel of -mandje. Scoren, voor iemand ermee wegrijdt!

Extra tip: zet een timer op 30 minuten om het spannend te maken.
Wedden dat je kinderen extra hard gaan zoeken?


Ben jij ook fan van de puffer jackets

THIGH BOOTS.002
Ben ik de enige die moeilijk date night looks vindt in de winter?? Sexy outfits lijken gewoon altijd speciaal gemaakt om je te laten bevriezen, hoe goed je ook bent in laagjes. Dus tijdens ons laatste tripje naar NYC stapte ik uit m'n comfort zone om één van mijn favo stuks van dit seizoen, deze rusty Samsoe Samsoe puffer jacket, te stylen voor date night. 

Ik ben altijd mega fan van puffer jackets omdat ze zo'n zalige snuggly tomboy vibe hebben. Ik stylede deze als een 'mini jurk' door de puffer bovenaan open te laten en te tailleren met een casual riempje. Dan was het gewoon nog een kwestie van de meest sexy boots ever toe te voegen, deze fluwelen bordeaux lies laarzen. De boots waren niet echt gemaakt om lang mee te wandelen maar het was sowieso één van m'n zachtste meest knuffelbare date night looks ooit. :)

By Fasionata