We moeten meer bewegen in Het Zoute

_DSC0092-5
Dat bewegen belangrijk is voor onze gezondheid, weten we allemaal al lang. Echter wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk bewegen nu eigenlijk echt voor ons is. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat zitten net zo ongezond is als roken. Wil je langer gezond blijven leven in Het Zoute? Blijf dan zo lang mogelijk bewegen. Daarom moet je niet meteen lid worden van de golf, maar toch meer inspanningen dan om eens langs de dijk te wandelen of iets meer te flaneren in de Kustlaan of de Dumortierlaan.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Naarmate we ouder worden ondergaan we diverse veranderingen. De eerste tekenen hebben vaak invloed op onze lichamelijke gesteldheid. Onze botten worden minder sterk. De spiermassa neemt af, net als onze conditie en lenigheid. We kunnen er niets aan doen dat ons lichaam achteruit gaat, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het verouderingsproces wordt vertraagd. Hoe? Nou door voldoende te blijven bewegen.

Extra bewegen vertraagt niet alleen ons lichamelijke verouderingsproces, het houdt ons ook nog eens gezond en vitaal. Blijf je voldoende bewegen, dan heeft dit positieve invloed op je brein en je concentratievermogen. En niet te vergeten geeft bewegen je een goed gevoel. Je bent meer ontspannen en tevreden en het geeft je ook nog eens meer energie. Dus wie gezond oud wil worden en nog enkele jaren aan zijn leven wil toevoegen doet er goed aan in beweging te blijven.

Hoe blijf je in beweging?

Wanneer we het over voldoende beweging hebben, hebben we het niet alleen maar over zware work-outs of een wielrentocht van 100 kilometer. 20 tot 30 minuten bewegen per dag is al voldoende om gezond door het leven te gaan. Bekijk zelf wat je aan kunt en ga niet te hard van stapel. Al een lange tijd niet zoveel bewogen? Start er dan weer direct mee, maar bouw het wel langzaam op.

Als je minder goed te been bent

Als je wat minder goed te been bent is dit geen reden om niet aan beweging te doen. Stop je met bewegen, dan ga je nog sneller achteruit en kom je binnen de kortste keren de stoel helemaal niet meer uit. Door gebruik te maken van mobiliteitshulpmiddelen zoals een wandelstok of rollator kun je nog jaren uit de voeten.

Luister goed naar je lichaam

Hoewel meer beweging alleen maar goed is, moet je wel letten op vervelende blessures. Doe je teveel dan raak je vermoeid en is de kans op een valpartij aanwezig. En merk je dat je last krijgt van minder krachtige spieren? Dan kan het zijn dat je last hebt van zuurstoftekort in je bloed. Naast minder sterke spieren heeft dit ook een negatief effect op je organen. Door regelmatig het zuurstofgehalte te meten in je bloed met een saturatiemeter kun je ernstige klachten en blessures voorkomen. Blijf goed naar jezelf luisteren, want jij kent immers je eigen lichaam het beste.

Kortom, bewegen is belangrijk om ons zo lang mogelijk jong en fit te voelen. Voeg beweging toe aan je dagelijkse routine en je zult zien dat je binnen de kortste keren weer heerlijk in je vel zit.


Bart Verhaeghe laat Uplace nog niet vallen

Verhaeghe(club-brugge)(11-12-2016)
De projectontwikkelaar Uplace van Bart Verhaeghe lijkt nu al zijn wonden te likken bij het uitblijven van een definitieve toestemming om in Machelen het gelijknamige brownfield project te ontwikkelen. Normaal moesten de werken in Machelen aan het “belevingscentrum” nu starten maar de Raad van State oordeelde dat de eerder uitgereikte milieuvergunning niet meer up to date is. Dat kwam als bijzonder cynisch over gezien de lange administratieve lijdensweg die het project al heeft afgelegd. De vergunning dateert van 2010. Bart Verhaeghe is niet van plan zijn ambitie op te bergen om het project alsnog aan te vatten. Alleen stapt zijn bedrijf af van het hanteren van een startdatum, laat staan van een einddatum. Normaal duurt de bouw van Uplace 3,5 jaar. Uplace zelf zegt dat het al 80 miljoen euro investeerde in het project. Dat geld ging onder meer naar de aankoop van grond, kosten voor sanering van de grond, afbraakkosten, architectuurkosten, ingenieursbureaus, personeelskosten en vergunningskosten. Daar komen nu 10 ontslagpremies bij.


Quadrofoil met plezier op het water voor het strand van Het Zoute

QUADROFOIL-personal-watercraft-1
Hoge snelheid, geen golven, geen geluid. De lichtgewicht elektrische motorboot Quadrofoil is een innovatief vaartuig. Het bijzondere object vliegt over het water met behulp van vier ‘hydrofoils’. Dit zijn verstelbare draagvleugels. Met een toenemende snelheid duwen deze het schip omhoog totdat de romp boven het water uitkomt. Een vergelijkbaar principe zagen we eerder al bij de Tetrahedron, het piramidevormige jacht.

De compacte Quadrofoil weegt onder de 100 kilo. Zijn lichtgewicht batterijpakket zorgt voor een snelle stuurbekrachtiging. Daardoor vallen ook de gebruikskosten mee, want de Quadrofoil scheert over het water voor zo’n € 1 per uur. Bovendien bereikt het een maximumsnelheid van 40 km/h. De Sloveense ontwerper Simon Pivec is verantwoordelijk voor het model, dat in mei 2016 werd gelanceerd. Het gaat voor €15.000 over de toonbank.

Q2S--6


De Manhattan jou eigen privéjet?

Collage
Als je dan toch een privéjet koopt dan kan je het maar beter direct goed doen en het geheel op zijn minst op maat laten maken. Neem bijvoorbeeld de Manhattan van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embrear. Het Gatsby-achtige jaren 20 art-deco stijltje valt niet te missen en geeft dit vliegend stukje luxe een klasse waar maar weinig gevleugelde voertuigen tegenop kunnen boksen. Al kunnen we ons ook voorstellen dat het voor sommige ietwat te veel is of zelfs kitscherig oogt. Het ontwerp is nogal een kwestie van smaak natuurlijk. Voor diegene die wel willen rondvliegen in hun eigen speakeasy: in het interieur tref je mahonie hout, gouden details, juwelen en een messing afwerking aan. Het exterieur is eveneens opmerkelijk te noemen en moet een maatpak met krijtstrepen voorstellen. Eigenlijk het Empire State Building met vleugels voor 19 personen inclusief een luxe lounge ruimte waarin je het champagneglas kunt heffen. Voor het diner neem je plaats in The Crystal Room waar je met zes personen tegelijk aan tafel kunt. Mocht je het geheel willen aanschaffen dan zal je 80 miljoen dollar moeten aftikken.


Cuines,33 meer dan een smaak of gevoel

17522655_1486440044709217_474438250920843740_n
Cuines,33 opende zijn deuren in 2011 in een modern ingericht pand aan de Smedenstraat 33; de naam is ontleend aan het Spaanse woord voor keuken ('cuines') en het huisnummer. Het restaurant wordt gedreven door twee chefs: Frederik Boussy en Edwin Menue. Boussy, geboren in 1982 in onze badstad, volgde de hotelschool Spermalie in Brugge en studeerde af aan hotelschool Ter Duinen; daarna deed hij ervaring op in verschillende restaurants waaronder het hem inspirerende Comerç24 in Barcelona van een vroege leerling van Ferran Adrià, Carles Abellan. Menue werd in 1981 geboren in Oostburg en volgde zijn opleiding aan het ROC in Terneuzen; daarna werkte hij enkele jaren bij Oud Sluis en bij Escabèche.

De sommelier is Fleur Boussy, zus van chef Boussy die ook afstudeerde aan Spermalie. Het restaurant werd ingericht door Lieven Musschoot die onder andere ook de inrichting verzorgde voor het Nederlandse sterrenrestaurant Pure C van Sergio Herman. In 2013 had het een notering van 15 op 20 bij GaultMillau, in 2015 steeg die notatie naar 16 op 20. Op 18 november 2012 werd bekend dat het restaurant in de Michelingids voor 2013 een Michelinster was toegekend.

1382057_665350220151541_313157442_n


De F-Pace van Jaguar een unieke beleving

Page
De F-Pace is de langverwachte SUV van Jaguar. Wij testen met hetzoute.com de instapdiesel: de 180 pk en 430 Nm sterke 2.0D van de Ingenium-motorfamilie.

De 2.0D is de enige motorisatie die je ook met achterwielaandrijving en een manuele zesversnellingsbak kan combineren. De F-Pace met V6-krachtbron krijgt altijd vierwielaandrijving en een achttrapsautomaat.

  • Het 4x4-systeem is nauw verwant met dat van de F-Type, met dezelfde op dynamiek gerichte set-up.
  • De F-Pace is geen herwerkte Land Rover, bij de ontwikkeling vertrok Jaguar vanuit de aluminium architectuur van de XE en de XF.
  • Zijn formaat plaatst de Jaguar F-Pace precies tussen de Porsche Macan en Cayenne in, al geven de ingenieurs grif toe dat ze vooral de eerste als referentiemodel gebruikten.

De link tussen de F-Pace en de F-Type, is die niet wat vergezocht?

Ja en neen. Ja, omdat het sportwagenconcept achter de F-Type vloekt met alles waarvoor een flink uit de kluiten gewassen SUV zoals de F-Pace eigenlijk staat. Neen, omdat beide jongens een vergelijkbare plaats binnen het Jaguar-portfolio innemen, naast de klassieke modellen zoals de XE, de XF en de XJ.

Dat zie je ook aan het koetswerkontwerp, dat een gewaagder lijnenspel combineert met extra spierkracht - zeker in de R-Sport-plunje van onze testwagen. De weelderige billenpartij en de stoere achterlichtunits zagen we eerder bij de F-Type. Om die pose extra kracht bij te zetten, voorzien de Britten ook forse 22-duimsvelgen.

Met de F-Pace jaagt Jaguar ook op een ander, jonger en vrouwelijker publiek. Een publiek dat grotendeels weggekaapt wordt bij de concurrentie, want de veroveringsgraad bedraagt liefst 90%. Omdat het segment van dit genre SUV’s flink in de lift zit, raakt het een en het ander natuurlijk in een stroomversnelling.

Technisch is de F-Pace nauw verwant met de XE en de XF, waarmee hij de uit aluminium opgetrokken basisarchitectuur deelt. Ook de ophangingsprincipes zijn vergelijkbaar, van de dubbele driehoek voor- tot de zogeheten Integral Link-oplossing achteraan.

De queeste naar een zo laag mogelijk gewicht en naar een optimale 50/50-gewichtsverdeling loopt wederom langs aluminum, waaruit 80% van de totale basisstructuur opgetrokken is. Verder noteren we magnesium, staal (voor de deuren) en kunststof (voor de achterklep). De F-Pace met FWD en 6M zet 1.665 kg op de weegschaal, de door ons geteste 2.0D met AWD en 8A weegt minstens 1.767 kg.

Rijdt de F-Pace dan zo sportief om er in Het Zoute mee rond te rijden?

Natuurlijk kan Jaguar de wetten van de fysica moeilijk herschrijven, maar in SUV-land is dez F-Pace inderdaad een van de beter sturende opties. Alert en communicatief valt er verrassend veel rijplezier te rapen. Met dank aan de slimme vierwielaandrijving, de stijve koetswerkstructuur en de hoogwaardige ophanging.

Hoewel Jaguar luid en duidelijk laat verstaan dat de F-Pace ontwikkeld werd om te schitteren op het asfalt, hebben ze de off-roadkant niet al te stiefmoederlijk behandeld. De Jaguar Drive Control kent naast de obligate comfort- en sportmodi ook de zogeheten All Surface Progress Control, een in samenwerking met de specialisten van Land Rover ontwikkelt systeem dat alle elektronica in de strijd gooit om een maximum aan tractie te vinden. Ook in het stof of in de modder.

Het op de F-Type geïntroduceerde 4x4-systeem helpt ook. Het stuurt tot 90% van de aandrijfkrachten naar ofwel de voor- ofwel de achteras, naargelang de omstandigheden. Bij het afhaspelen van haarspelden, ligt de focus op de achterwielen. Ga lekker vroeg op het gas en de F-Pace schudt graag met zijn kont.

Het elektromechanische stuur is typisch Jaguar: aanvankelijk voelt het wat licht en afstandelijk aan, terwijl de feedback eigenlijk uitstekend is. Voor een wagen van deze omvang en van dit gewicht, stuur de F-Pace bijzonder lichtvoetig en opvallend scherp. Zeker als je de wat nerveuze sportstand activeert.

Vloekt de 2.0D niet bij die sportieve missie?

Jaguar biedt drie motorisaties aan, met naast de door ons geteste 2.0D ook een 3.0 V6 op benzine en eentje op diesel. De eerste ontwikkelt een vermogen van 340/380 pk voor een maximaal koppel van 450 Nm, de tweede zet daar 300 pk en zo maar eventjes 700 Nm tegenover.

Maar die V6-motoren zetten flink wat extra gewicht op de neus, waardoor ze wat minder gretig naar de apex happen en wat sneller in onbalans geraken als je stevig in de ankers gaat. Op een bochtenrijk, met haarspelden getooide bergpas houdt de 2.0D moeiteloos pas met zijn krachtigere, maar nerveuzer van bocht naar bocht dansende broers. En daar kan de standaard gemonteerde torque vectoring of de optioneel verkrijgbare Adaptive Dynamics-demping weinig aan veranderen.

Dat neemt niet weg dat zo’n romige V6 beter bij het uitbundige karakter van de F-Pace past. Voor de dieseldorst hoef je het alvast niet te doen, want op een vergelijkbaar testtraject lustte de 2.0D net zoveel brandstof als de 3.0D. Maar de prestaties van de instapdiesel vallen wel wat licht uit, natuurlijk. Al is er op zich weinig verkeerd aan een topsnelheid van 208 en aan een 0 tot 100 km/u-sprint in 8,7 seconden.

Legt die Ingenium-instapdiesel geen bom onder het comfort?

De 2.0D klinkt inderdaad wat banaler, met een ietwat amechtig geronk wanneer je hem echt op de staart trapt. Aluminium of niet, De F-Pace moet nog steeds dik 1,7 ton in beweging krijgen. En het testverbruik van 11,5 liter ligt wel erg ver verwijderd van de door Jaguar beloofde 5,3 liter per 100 kilometer, een normcijfer dat overeenkomt met een C02-uitstoot van 139 gram. Nu was het testparcours door berg en dal, zowel on- als off-road nu niet meteen representatief...

Nu toont de F-Pace zich een bijzonder aangename metgezel, die uitstekend weg weet met infrastructurele oprispingen. Onderweg stoorden we ons wat aan de dikke A-stijlen, die aardig in de weg stonden bij het aan elkaar rijgen van de haarspelden. De schuld van die aluminium basisstructuur. Maar voor de rest in het aangenaam toeven in de F-Pace.

De cockpit combineert elementen die we reeds kennen vanuit de Jaguar XF, van het digitale dashboard over het centrale infotainmentsysteem tot de bedieningsmodules. Het oogt wat sober, maar met het ergonomiemodel, de gehanteerde materialen of de kwaliteitsperceptie is weinig mis. Tot je naar de panelen gaat kijken die je niet meteen ziet en merkt waar Jaguar op de kostprijs heeft proberen besparen.

De F-Pace 2.0D met RWD en 6M kost 43.040 euro, aan de door ons geteste 2.0D met AWD en 8A hangt een prijskaartje van minstens 48.250 euro. De 3.0 D verandert van eigenaar vanaf 58.600, de 3.0 S kost ofwel 59.950 (340 pk) ofwel 76.450 (380 pk) euro.

Hoewel Jaguar de pijlen in de eerste plaats op de BMW X4 en de Porsche Macan richt, leunt het formaat van de F-Pace eerder aan bij dat van de X5 en de Cayenne. Een beetje zoals de F-Type zich ook tussen de Boxster en de Porsche 911 wurmt. Samen met de doordachte packaging vertaalt zich dat in behoorlijk wat ruimte, zowel op de achterbank (met elektrisch verstelbare rugleuning) als in de koffer (met minimum 605 en maximum 1.740 liter).

 


Media-ondernemer Christian Van Thillo stijgt fors in de lijst van rijkste belgen met een link naar Het Zoute

Reporters_6489728
Media-ondernemer Christian Van Thillo die we in Het Zoute kennen via o.a. Martine Van Thillo (Hotel La Reserve)
 springt van de 15de naar de 8ste plaats in de ranglijst van de Rijkste Belgen. Die sprong volgt op de publicatie van de jaarcijfers van zijn mediabedrijf De Persgroep, in België bekend van onder meer Het Laatste Nieuws en VTM. Maar Van Thillo haalt de helft van zijn omzet ondertussen in Nederland. De Persgroep boekte in 2016 een omzet van 1.455 miljoen euro (+9%), een nieuw record voor het bedrijf. De netto courante winst stijgt met 7 % tot 117 miljoen euro. Ondanks forse overnames bedraagt de schuld van de groep slechts 22 miljoen euro. Het vermogen van Van Thillo stijgt van 1,3 naar 1,6 miljard euro.

De groei van De Persgroep is voornamelijk te danken aan overnames die in de loop van 2015 werden gedaan en die voor een volledig jaar meetelden in 2016, zoals die van Wegener in Nederland, Berlingske Media in Denemarken en onder meer Humo en Story in België.

De Persgroep Online Services (online rubrieksadvertenties en prijsvergelijkers) kende vooral in Nederland een sterke groei. De Persgroep heeft sterke posities in jobs, automotive en technologie en breidt nu uit naar andere domeinen zoals geld en wonen.

Christian Van Thillo: “Ik kijk met bewondering maar ook met verbazing naar Google en Facebook. Dat zijn geen mediabedrijven maar ze leven wel van advertenties.”

“De ingrijpende veranderingen op de advertentiemarkt vormen economisch gezien ongetwijfeld de grootste uitdaging voor mediabedrijven als De Persgroep”, zo zegt Christian Van Thillo in zijn commentaar bij het jaarverslag. “Advertenties maken immers een derde van onze omzet uit. Adverteerders verschuiven hun bestedingen steeds meer naar digitale platformen. De Persgroep en andere mediabedrijven zijn daar erg actief maar het zijn Google en Facebook die deze markt domineren: maar liefst driekwart van de wereldwijde digitale advertentie-inkomsten gaat naar deze bedrijven. Daarin slagen ze dankzij hun gigantisch bereik, superieure technologie en diepe kennis van wie hun gebruikers zijn. Ik kijk met bewondering naar wat deze bedrijven hebben verwezenlijkt, maar ik kijk ook met verbazing naar hoe ze zich gedragen en hun eigen wetten stellen. Deze tech-giganten zijn ontegensprekelijk concurrenten van alle mediabedrijven, maar het zijn geen mediabedrijven. Het zijn technologiebedrijven die wereldwijde digitale platforms exploiteren die leven van advertenties en daarom een zakelijk model hanteren dat deels identiek is aan dat van mediabedrijven. Daar ligt de grootste uitdaging voor onze sector.”

Christian Van Thillo houdt van zijn werk, maar komt ook graag in het Zoute (waar hij veel mede-Antwerpenaren ontmoet). Hij is uiteraard lid van de chicste golfclub van de chicste badplaats aan de Belgische kust: de Royal Zoute Golf Club die onze burgemeester Leopold Lippens zo dierbaar is. Maar ook hier is de discretie compleet: hij woont geen enkele prijsuitreiking bij en doet vrijwel nooit mee aan wedstrijden. Wat hij wel graag doet, is een balletje slaan met vrienden. Een van de vaste bezoekers van de Royal Zoute Golf Club wilde wel met ons babbelen. “Ik kom hem hier van tijd tot tijd tegen, maar ik laat hem met rust: hij is hier meestal met vrienden en zo heeft hij het graag.” Daarnaast sport onze Belgische Citizen Kane ook graag aan het strand van het Zoute. Kitesurfen bijvoorbeeld. Het is bepaald een spektakel om deze grote persbaas op een plank achter een vlieger aan te zien stuiven.

Van bad boy tot golden boy

Stéphane Buisseret, de baas van het reclamebureau Air (een van de beste in België), is eveneens een vertrouweling van Christian Van Thillo. De twee zijn niet alleen vrienden: Buisseret is deel van de familie, want hij is getrouwd met een nicht van de baas van de Persgroep. Hij heeft niets dan lovende woorden voor zijn aangetrouwde neef: “Sociaal, boeiend, gepassioneerd, energiek, levendig, veel charisma, enorm sympathiek…” En op het werk? “Hij is echt wat je noemt een leider: heel inspirerend, met volop goede ideeën. Hij kan heel hard zijn, heel veeleisend, maar hij is altijd rechtvaardig. En naar zichzelf toe is hij net zo veeleisend als naar anderen.” Wat maakt dat zijn medewerkers hem zo waarderen? “Hij is niet bang om zijn handen vuil te maken, hij is enorm betrokken.” Stéphane Buisseret bevestigt dat Van Thillo een begenadigd sporter is. “Naast golfen en kitesurfen skiet en zeilt hij ook graag. En hij beoefent al die sporten op hoog niveau! Hij vist ook graag. Hij is eigenlijk een eenvoudige man die van eenvoudige dingen weet te genieten. Een goede maaltijd, een goed glas met vrienden… En we hebben altijd lol samen. Hij is een buitengewone kameraad!”

Ter afsluiting van onze karakterschets steken we de grote plas over. De persoonlijkheid van Van Thillo is sterk beïnvloed door een reis naar de VS die hij in zijn jongensjaren maakte. Die reis is bepalend geweest voor zijn loopbaan en de rest van zijn leven. Het rijkeluiszoontje dat op reis vertrok, kwam terug als volwassen kerel. De “bad boy” was een “golden boy” geworden. Een transformatie waar niemand die hem als jongen kende van had durven dromen.


Ponny's zijn weer in Het Zoute

1492524615_pony trend 2017 header
De pony is terug. Naast de blunt bob, die totally on-trend is dit seizoen, spotten we ook de pony steeds vaker. Celebs, it-girls en bloggers hebben de haarstijl opnieuw uitgevonden en gaan één voor één voor een nieuwe look. Waarom de pony zo populair is? Dat komt doordat hij er is in allerlei soorten vormen, maten en texturen. Je kunt dus heel veel kanten op. Met diverse soorten pony's van bij De Client in de Dumortierlaan maak jij komende zomer een statement!  #hetzoute #myKH #glamour


Angelina Jolie start nieuwe schoonheidscampagne

Angelina
Na de breuk met Brad Pitt, lijkt Angelina Jolie weer back on track. Recentelijk werd bekend dat de knappe brunette het gezicht is van de nieuwe parfum van Mon Guerlain. In een interview met Marie Claire praat de schone over haar moeder en haar eerste internationale beauty campagne na lange tijd. Het is weer voor het eerst na lange tijd, om precies te zijn tien jaar, dat de actrice weer verschijnt in een beauty campagne.

De reden waarom ze heeft besloten samen te werken met het Franse merk, is hartverwarmend. De 41-jarige vertelt tijdens het interview met Marie Claire dat haar moeder, actrice Marcheline Bertrand, de reden is. Angelina beschrijft haar moeder als een simpele vrouw die nooit make-up droeg, alleen een paar sieraden en items die haar lady-like liet voelen. “One of those— and I remember it because it seemed so elegant—was her Guerlain powder. I think all women have those few special things that make them feel feminine.” De moeder van Angelina hield van het merk Mon Guerlain. “I knew it from my childhood. It spoke to her, as it does to me, of beauty, history, and quality; one of the oldest perfume houses in the world, from France, a country I love and feel connected to.”


Wie erfbelastingen of registratiebelastingen heeft ontlopen kan dit nu rechtzetten

Shutterstock_207599440

Wie erfbelastingen of registratiebelastingen heeft ontlopen, kan tijdelijk genieten van een fiscale regularisatie. Het decreet dat de Vlaamse regering eerder goedkeurde, wordt na de krokusvakantie van kracht. Wie zich spontaan meldt bij de fiscus, kan rekenen op een eenmalige regularisatie. De gunstmaatregel geldt tot 31 december 2020. Minister van Financiën en Begroting Tommelein wil met de opbrengst de erfbelasting hervormen. “De huidige tarieven lopen op tot 65 procent. Billijkere tarieven zullen leiden tot minder belastingontwijking.”

De federale regering heeft voor de federale belastingen eerder al een regularisatiemogelijkheid voorzien. Daarvoor kan sinds 1 augustus van vorig jaar een aangifte worden ingediend bij het federale Contactpunt Regularisaties.

De aparte Vlaamse fiscale regularisatie is sterk gelijkend op de federale regeling, maar de Vlaamse Regering heeft ook duidelijk eigen accenten gelegd.

Waar de federale regeling een permanente sociale en fiscale regularisatie in het leven heeft geroepen, heeft de Vlaamse regering geopteerd voor een tijdelijk systeem. Op 31 december 2020 is het afgelopen. Dat is een eerste belangrijk verschil.

Een tweede verschil is de regularisatieaangifte. De aangifte voor de federale regularisatie moet worden ingediend bij het federale contactpunt regularisaties, voor de Vlaamse regularisatie moet een afzonderlijke aangifte bij de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) worden ingediend. Het aangifteformulier is reeds beschikbaar (www.belastingen.vlaanderen.be).

Een derde verschil zijn de tarieven. In functie van eenvoud, rechtszekerheid en transparantie heeft de Vlaamse regering gekozen voor vlakke tarieven.

Voor niet-verjaarde ontlopen erfbelasting geldt een regularisatietarief van 35% bij verkrijgingen in de rechte lijn en 70% bij andere verkrijgingen. Voor de ontlopen registratiebelasting geldt een tarief van 20%.

De tarifering voor verjaarde bedragen is wel gelijk aan de federale regeling. Dit tarief bedraagt 37% voor aangiften ingediend in 2017, jaarlijks toenemend met 1% om te eindigen op 40% in 2020.

Belangrijk is dat er nog zogenaamde onsplitsbare bedragen zijn. Dit zijn bedragen waarvan het zeker is dat ze in het verleden zowel aan federale als aan Vlaamse belastingen hadden moeten worden onderworpen. Maar de aangever kan geen correcte uitsplitsing maken. Daarvoor hebben de Vlaamse en de federale regering een samenwerkingsakkoord afgesloten. De Raad van State zal hierover tegen eind maart een advies afleveren.

Enkel spontane aangiften zullen in aanmerking komen; van zodra de Vlaamse Belastingdienst of het gerecht stappen heeft gezet of sancties heeft opgelegd, is regularisatie onmogelijk. De aangever geniet fiscale en strafrechtelijke immuniteit. Men zal slechts eenmaal een ontdoken som kunnen regulariseren. Bezwaar maken tegen een berekende heffing is onmogelijk .

Na betaling van de regularisatieheffing aan de Vlaamse Belastingdienst bekomt de aangever een regularisatieattest, het bewijs van zijn fiscale en strafrechtelijke immuniteit.

De Vlaamse Belastingdienst verleent via haar website nog uitgebreide bijkomende toelichting bij de voorwaarden en praktische modaliteiten.

Hervorming erfbelastingen

De opbrengst van de regularisatie wil minister Tommelein graag gebruiken om de erfbelasting billijker te maken. “De huidige tarieven tussen broers en zussen, neven en nichten of ooms en tantes lopen op tot 65 procent. Dergelijke hoge tarieven stimuleren belastingontwijking omdat ze als confiscatie worden ervaren. We zullen daarom werk maken van een meer rechtvaardige en faire fiscaliteit”, aldus de minister.

Eerdere Vlaamse fiscale hervormingen hebben al bewezen dat de Vlaming bereid is belastingen te betalen op voorwaarde dat de tarieven redelijk blijven. De recente verlaging van de onroerende schenkbelasting in Vlaanderen heeft dit eens te meer aangetoond, de verlaagde tarieven hebben geleid tot een verdubbeling van het aantal schenkingen.