De nieuwe Jaeger-LeCoultre Polaris collectie pas tegen de zomer bij ons te koop

De nieuwe Jaeger-LeCoultre Polaris collectie is in Knokke-Heist te verwachten tegen de zomer. Deze nieuwe sportieve horlogelijn is geïnspireerd op de iconische Memovox Polaris uit 1968. De horloges van deze collectie voldoen aan de wensen van de ondernemende man van vandaag. Jaeger-LeCoultre combineert watchmaking expertise met kwaliteit, esthetisch design en sportieve elegantie.

Lxry.nl-Polaris_Collection-bewerkt

ICONISCHE MODELLEN

Jaeger-LeCoultre introduceert een compleet assortiment van vijf horloges. De Polaris Automatic, de Polaris Date, de Polaris Memovox, de Polaris Chronograph en de Polaris Chronograph Worldtime. Met deze collectie waaronder een limited edition die een vintage uitstraling heeft. Dit is een ode aan de vijftigste verjaardag van de Memovax Polaris. Deze collectie is een nieuwe pijler van het merk die sport en elegantie aan elkaar verbindt.

HAUTE HORLOGERIE

Sinds 1833 is Jaeger-LeCoultre een toonaangevende speler in de geschiedenis van de horlogerie. Op het moment dat de Zwitserse horloge industrie nog vanuit huis werd beoefend, besloten Antoine LeCoultre en zijn zoon alle expertises op het gebied van Haute Horlogerie onder één dak samen te voegen. LeCoultre & Cie werd op die manier de eerste manufacture in de Vallée du Joux.Tegenwoordig werken er ruim 1200 horlogemakers, ingenieurs en ambachtslieden. Allemaal met een schat aan kennis, ervaring en een constante zoektocht naar technische perfectie.


Manon De Roey liep een erg goede eerste ronde in de Lalla Meryem Cup

17796320_10155168968059561_4863333477891529075_n
Manon De Roey (foto) liep een erg goede eerste ronde in de Lalla Meryem Cup. Op de Blue Course van Royal Golf Dar Es Salam bij Rabat ondertekende de Rinkvense een 71. Die -1 dropt haar bij de top vijf.

Fanny Cnops en Chloé Leurquin waren duidelijk minder doeltreffend. Fanny moest een 76 (+4) aanvaarden. Chloé zelfs een 80 (+8).
De Zuid-Afrikaanse Nicole Garcia leidt met -4. 


De nieuwe Mercedes A klasse bij Proot

Mercedes vermenselijkt zijn A-Klasse met zijn Mercedes-Benz User Experience-interface, voor een ongeziene rijervaring waarbij we de voorbode op de kunstmatige intelligentie mochten ontdekken.

18c0292_035

De pratende auto is niet langer sciencefiction. Dat is de uitdaging die Mercedes aanging met zijn nieuwe A-Klasse, die de MBUX-interface (Mercedes-Benz User Experience) inwijdt: een persoonlijke intelligente assistent vergelijkbaar met Alexa van Amazon, Google Assistant of Siri van Apple, om maar de populairste te noemen. De software reageert op stemmen en is geprogrammeerd om taken uit te voeren of diensten aan te bieden. Concreet zeg je “Hey Mercedes” en de A-Klasse spitst de oren. Zeg dat je het koud hebt en de auto verhoogt de temperatuur in het interieur. Zeg dat je een ontspannende of vitaliserende massage kunt gebruiken en de voorstoelen strelen je zachtjes. Vraag welk weer het is in Brussel en de weerdame beantwoordt je vraag. Vraag naar het rijbereik, het dichtstbijzijnde restaurant of een contactpersoon die je wilt bellen, en de A-Klasse schiet in actie en zegt telkens in relatief duidelijke en vloeiende woorden wat hij gaat doen. Verbluffend, zelfs al werkt alles niet altijd zoals het hoort.

De nieuwe Mercedes A-Klasse behoudt de vormen die zijn commerciële succes hebben bepaald, maar zet tegelijkertijd de zwakke plekken van zijn voorganger recht. Zo neemt zijn binnenruimte overal toe, maar toch vooral achterin: 0,8 centimeter extra hoofdruimte, 2,2 centimeter meer plaats voor de schouders en 3,6 centimeter meer voor de ellebogen (respectievelijk 0,7, 0,9 en 3,5 centimeter meer voorin). Tegelijk zijn de dode hoeken verkleind met 10 procent, voor een beter zicht rondom. De koffer groeit 29 liter, tot 327 liter onder het bagagescherm en 1.210 liter met de achterbank neergeklapt. Om dat allemaal mogelijk te maken werd de A-Klasse bijna 13 centimeter langer, 1,6 centimeter breder en 0,7 centimeter hoger, terwijl hij tegelijk 20 kilo lichter is geworden.

Bij de lancering van de A-Klasse worden drie motoren aangeboden, allemaal viercilinders die voldoen aan de Euro 6d-Temp-uitstootnorm. De enige beschikbare diesel, de 180 d, leent zijn motor bij Renault. Het gaat om de bekende 1.5 (codenaam OM 608), die hier 116 pk en 260 Nm ontwikkelt. Voor het eerst in de A-Klasse wordt deze motor geleverd met een SCR-katalysator met AdBlue en een water-luchtwisselaar om de inlaatlucht te koelen. Op dit moment wordt hij enkel gecombineerd met de gerobotiseerde zevenversnellingsbak met dubbele koppeling van Getrag, die wonderwel goed bij hem past.

18c0292_106

Maar deze bak past nog beter bij de kleine nieuwkomer: de 1.3-turbobenzine van de A 200 (M282), die tegelijk soepel, discreet en elastisch is. Ook deze motor is in nauwe samenwerking met Renault ontwikkeld: de Fransen leveren de onderdelen, de Duitsers assembleren hem in Oost-Duitsland en China. In de A 200 ontwikkelt hij 160 pk en 250 Nm en wordt hij gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of de optionele 7G-DCT. Een bijzonder detail is zijn deltavormige cilinderkop, die hem compact en licht maakt, terwijl hij ook de eerste Mercedes-viercilinder is met cilinderuitschakeling (cilinders 2 en 3, en enkel met de 7G-DCT) en een partikelfilter specifiek voor benzinemotoren.

Zo’n partikelfiter vinden we ook bij de dikkere tweeliter van de A 250 (M260). Dat is een evolutie van de motor die Mercedes al gebruikte in de vorige generatie en waarvan het vermogen met 6 procent stijgt, tot 224 pk. Het koppel bedraagt 350 Nm. Nieuw is dat zijn kegelvormige cilinders onderaan breder zijn om de interne wrijving te verminderen, terwijl het Camtronic twee programma’s heeft voor de kleplifthoogte op de in- en de uitlaat, zodat het verbruik bij deellast daalt. Later worden nog andere motorversies toegevoegd, die wellicht rechtstreeks afgeleid zijn van de huidige, met onder meer benzines met vierwielaandrijving (oktober 2018). Over een eventuele hybride of elektrische A-Klasse laat Mercedes nog niets los.

De nieuwkomer staat bovendien op een 3 centimeter langere wielbasis, die helpt om een andere lacune te ondervangen: het gebrekkige ophangingscomfort. Zijn voorganger kampte met een wat stug wegcontact, zeker met de sportophanging.

Hoewel die laatste nog altijd in de optielijst staat (en de A-Klasse 1,5 centimeter dichter bij de grond legt), is de nieuwkomer meer gericht op comfort. Let wel: we hadden enkel recht op testauto’s met de optionele gestuurde ophanging in combinatie met de meerarmige achteras die standaard is op de krachtigste versies. Ironisch genoeg heeft de compacte Mercedes daarmee nu de neiging om te gaan pompen over grote wegoneffenheden wanneer hij in de stand ‘Comfort’ staat.

18c0292_008

Dat een Mercedes duur is (hier voor alle prijzen) is algemeen bekend, maar dat geldt net zo goed voor zijn rechtstreekse rivalen. Dat u voldoende budget opzij moet zetten, is dus geen verrassing. Het andere grote nieuws zit hem in het instrumentenbord, dat is verbonden met het volledig digitale multimediasysteem, verspreid over twee schermen van 7 en/of 10 duim. Het geheel komt uit de S-Klasse en is beter geïntegreerd in de ‘baby-Mercedes’. Het systeem kan volledig worden gepersonaliseerd en geconnecteerd met de app Mercedes me. Die laatste kreeg allerlei nieuwe functies: geoptimaliseerde navigatie via de camera’s van de auto en Car-to-X-functies om trajecten sneller en veiliger te maken, de auto te kunnen lokaliseren en ontgrendelen via je smartphone (om autodelen te vergemakkelijken), maar ook om beschikbare parkeerplaatsen te vinden.

  • Garage Proot NV
  • Natiënlaan 167
  • 8300 Knokke-Heist

Jack Russell niet zomaar een boetiek

149026_130776563776628_724153387_n
Sinds 20 jaar biedt Jack Russell Knokke nationale en internationale merken aan zowel voor heren als dames.Door steeds op zoek te gaan naar wat de hedendaagse mode te bieden heeft, is ons eigen Label "Jack Russell" is vervaardigd uit hoogwaardige materialen, op een vakkundige wijze verwerkt, met aangepaste accessoires en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

26993220_859824124205198_4026518522558851613_n

 

Jack Russell is veel méér dan een thuis voor nationale en internationale kwaliteitslabels voor hem en haar. In onze winkel beogen wij een totaalbeleving die de levenskwaliteit laat ontdekken in al zijn facetten.

 

Lippenslaan 234
8300 KNOKKE-HEIST 


Zoutenaar Marc Coucke: “Dat proces is ambetant, ja”

Het proces waarbij de Amerikaanse groep Perrigo 1,9 miljard euro eist van Zoutenaar Marc Coucke (tweede van links) en het fonds Waterland voor de overname van Omega Pharma is vervelend. Het tegendeel zou verbazen.

11703162_494528877378506_685066617201529977_n

Maar nu bevestigde Coucke dat zelf voor het eerst in een aflevering van Pano op de openbare omroep. Details kan en mag hij niet geven omdat elke foute uitspraak tegen hem gebruikt kan worden. Maar het is duidelijk dat Coucke ook in zijn trots gekrenkt is door de claim van Perrigo die hem in het slechtste geval 900 miljoen euro kan kosten. “Ik heb in 28 jaar tijd een fantastisch bedrijf opgebouwd, zegt de apotheker-miljardair. Elke seconde werden er in een apotheek ergens in Europa 13 producten van Omega Pharma verkocht. Het was uniek. En plots was alles slecht. En beginnen ze dat zelfs voor te stellen alsof Omega geen topbedrijf was.”

De Pano-uitzending bevestigt nogmaals, mocht dat nog nodig zijn, dat de extraverte Coucke een sluwe verkoper is. Die zoals alle verkopers geld gedreven is. Coucke staat ook nog stil bij de bouw van een nieuw stadion voor zijn voetbalploeg Anderlecht. Hij geeft zichzelf twee jaar tijd om een beslissing te nemen en het stadion te bouwen. Er liggen drie opties op tafel: renovatie van het bestaand stadion, een nieuw stadion op een nieuwe Brusselse locatie of een nieuw stadion op de terreinen van Anderlecht in Neerpede waar de bestaande kunstskipiste dan tegen de vlakte moet gaan. Zelf lijkt hij voorstander te zijn van deze laatste piste, al werd die al afgeschoten door de Anderlechtse PS-burgemeester. Maar als Coucke echt altijd drie zetten vooruit denkt, dan was zijn uitspraak in Pano ook geen toeval. 

Bron: Rijkste Belgen


Jet-set strandbar Famouz mag dit weekend wel open blijven

Famouz Knokke-Zoute is de opvolger van Soleado Beach dat in 1990 door Christoph Trio en Ann Laridon werd opgericht op het mooiste stukje strand in hartje Zoute. Het was hun eerste strandproject.

20664969_268455436985089_5638372692810928442_n

Ondertussen hebben ze de voorbije 27 jaar niet minder dan 5 strandprojecten uitgebouwd waaronder Collins Beach, Blue Buddha Knokke, Blue Buddha Oostende en Monroe. Telkens wanneer de beachclub op volle toeren draaide hebben Ann en Christoph ze overgelaten aan hun meest naaste medewerker die hierdoor de kans kreeg een eigen stranduitbating zelfstandig te beheren.

Anno 2017 is de cirkel rond. Ann en Christoph hebben hun eerste beachclub opnieuw in eigen handen genomen en onderging deze strandlocatie een complete make over. Famouz Knokke-Zoute is nu een club die is opgebouwd rond 27 jaar ervaring.

Maar dit weekend waren er donkere wolken boven de jet-set beach bar

De beachbar moest dit weekend eigenlijk haar deuren sluiten wegens het niet naleven van het gemeentelijk reglement. Tot plots het bericht verscheen: "De sluiting van onze beach club is verplaats naar een ander weekend. Dus kunnen we jullie, tegen alle verwachting en berichten in, met veel plezier mededelen dat we u toch kunnen ontvangen voor een super Famouz weekendje." Wanneer de bar dan wel moet sluiten is niet duidelijk. Ergens deze winter? :-)


Er is een video van toekomstige prinses Meghan Markle en haar Suits-huwelijk opgedoken

 

Meghan Markle bijna tegelijkertijd in tv-serie Suits gaat trouwen als in het echte leven - met een Britse prins nog wel! - is haast te toevallig om waar te zijn. De makers van de advocatenserie zullen zich dan ook iedere dag in hun handjes hebben geknepen sinds Meghan en Prins Harry hun verloving vorig jaar aankondigden.

Want serieus, wanneer hebben we voor het laatst zoveel aandacht besteed aan een tv-huwelijk? Matthew en Mary in Downton Abbey misschien? De aflevering nadat Ross 'Rachel' zei tijdens zijn bruiloft met Emily?

Hoe dan ook, de dubbele Suits-aflevering waarin Meghans Rachel en Patrick J. Adams'Mike elkaar dan eindelijk eeuwige trouw beloven, wordt volgende week woensdag in Amerika uitgezonden.

En om de wereld alvast lekker te maken (voor de uitzending en dat andere huwelijk), werd er alvast een lange teaser vrijgegeven.


Volg de pijlen naar De Vrije en Heulebrug

Collectieve opendeurdag voor iedereen met bouwkriebels en Het Zoute en de rest van Knokke-Heist. Nieuwbouwprojecten, modelappartementen, kijkwoningen, nieuwe verkavelingen, inspiratiewoningen, toonzalen… openen speciaal voor u op die dag hun deuren. In onze badstad doen twee projecten mee: De Vrije en Heulebrug.

Devrije_c011_hires

De Vrije: een nieuwe verkaveling die de indruk wekt dat ze er al altijd was. Een beter bewijs voor een geslaagd woonconcept is er niet. De Vrije zal het authentieke karakter van Ramskapelle nog in grote mate versterkt. De dorpskern krijgt er, naast het mooie kerkplein, een aantal straatjes bij, waarlangs woningen in een rijk gedetailleerde historische bouwstijl, zich nestelen in de geborgenheid van het dorp.

Variatie is hierbij ook een troef. Er zijn woningen met 2, 3 of 4 gevels en de bewoonbare oppervlaktes variëren van  195 tot 315m², met lotoppervlaktes tussen 245 en 570m². Alle woningen beschikken over minstens 4 slaapkamers, garage en een standplaats. Zo wordt beantwoord aan elke woonbehoefte. Er wordt veel belang gehecht aan details, zowel voor het interieur als in de keuze van de bouwmaterialen. De architect geeft elke woning een specifiek kleurenpallet door te werken met verschillende soorten bakstenen en dakpannen. De gevels en het schrijnwerk worden ook telkens van andere tinten voorzien om elke woning uniek te maken. Uiteraard heeft elke koper ruime inspraak in de afwerking van de gekozen woning. Het lastenboek omvat een ruim pakket aan keuzemogelijkheden met zeer hoogwaardige materialen.

 

P1523_M_2017.06.08_Lt

Tussen onze deelgemeente Heist en Ramskapelle, in een omgeving die doet denken aan een sfeervol polderdorp, wordt een woonproject gebouwd dat alle troeven in huis heeft om ieders woondroom aan de kust te realiseren.

Door de succesvolle samenwerking tussen de gemeente, wereldwijd gerenommeerde landschapsarchitecten en de bouwheer krijgt de charmantste woonomgeving van de kust haar definitieve vorm. Slim voor diegene die er gaat wonen, slim voor diegene die er wil investeren. Slim voor vandaag én voor morgen!


Cédric Frère wordt regent bij de Nationale Bank

C_frereZoutenaar Cédric Frère (foto), de 34-jarige kleinzoon van de 92-jarige zakenman Albert Frère en vriend van onze Burgemeester Leopold Graaf Lippens, volgt zijn vader Gérald Frère op als regent van de Nationale Bank. Dat blijkt uit de bijeenroeping van de algemene vergadering van de bank, zo melden diverse media. Het is al de derde telg van de familie die toetreedt tot de Nationale Bank. Naast Frère komen ook Unizo-voorzitter Danny Van Assche en hoofd van de N-VA-studiedienst Edwin De Boeck in de regentenraad te zitten. Die is het equivalent van een raad van bestuur bij een gewone onderneming, en bestaat uit het directiecomité en de regenten.

Die laatste worden voorgedragen door minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) op voorstel van de werkgevers- en werknemersorganisaties. Cédric Frère is met zijn 34 jaar het jongste actieve lid van de miljardairsfamilie Frère. Hij werkte bij Bank Degroof, Goldman Sachs en RBS. Cédric Frère bekleedt een 8-tal Belgische bestuurdersmandaten waaronder niet alleen bij de familiale patrimoniale vennootschapen van zijn familie maar ook bij de grote financiële holdings van zijn grootvader. Het gaat dan onder meer om de holdings Frère-Bourgeois en Compagnie Nationale à Portefeuille. Zijn vader Gérald Frère heeft veel minder aandacht voor die functies dan zijn zoon en zijn eigen vader


Tijd voor een zoute whisky cocktail

Wij zijn groot fan van whiskey en op whiskey gebaseerde cocktails. Altijd fijn dus als we ergens in een beachbar een drankje kunnen drinken. 

Whisky-header

Afijn, bijna tijd voor de vrijdagmiddagborrel dus waarom ook niet gewoon nog een keer. Ga voor een whiskey-cocktail die verrassend fris is. Het drankje is verzonnen door Volkert Seibert. De whiskey komt uit Dublin, de cider uit Frankrijk, het recept uit Duitsland en de cocktail hoort in Nederland op de VrijMiBo. Cheers!

Recept:

  • 5 cl Irish Whiskey ( wij raden Roe & Co aan)
  • 4 druppels Angustora bitters
  • 10 cl Ginger Ale (wij raden Fever Tree aan)
  • 10 cl Poire Authenitque Birnen Cidre (perencider)
  • Gedroogde peer en een citroen.

Giet alle ingrediënten met een barmaatje over blokjes ijs in een whiskyglas. Roer met een barlepel tot de cocktail ijskoud is en gebruik een lemontwist en de peer als garnering. Voila, zo simpel kan het zijn.