De kunstverzamelaar in Marc Coucke
De Zoute Grand Prix van 2018 en 2019

Haal het beste uit onze badstad tijdens de ZGP

Een weekend naar zee is altijd een goed idee. Begin oktober biedt Knokke-Heist de ideale combinatie om na de zonnige zomerdrukte samen te genieten in de mondaine badstad. Hou je van unieke bolides? Tijdens de Zoute Grand Prix® kan je de ogen de kost geven. Zowel de klassieke als meest exclusieve wagens passeren de revue. Een event enkel voor mannen? Dat denk je maar. 

Page

Ga nog voor je ontbijt een kijkje nemen naar de Zoute Concours d’Elégance® by Bank Degroof Petercam op de Royal Zoute Golf Club waar de aankomst plaatsvindt ter hoogte van de Approach. Start daarna de dag in hartje ’t Zoute met een brunch met bubbels in Blé d’Or. Het ontbijt ‘Carpe Diem’ overlaadt de tafel met lekkers en is het ideale begin van een fijne dag.

Stap richting het Albertplein en laat je overweldigen door al het moois op de 19 spectaculaire autopodia. De zwart-wit geblokte vlaggen en echte strobalen creëren een unieke sfeer en zullen ongetwijfeld het decor vormen voor talrijke Instagram-plaatjes.

Vanaf 16 uur maken de deelnemers van de Zoute Rally® by Chubb hun opwachting op de Zeedijk. Tijd genoeg om even langs het strand te wandelen. Snuif de gezonde zilte zeelucht op en strijk nadien neer op het (hopelijk zonnig) roof-top terras van de 3Sixty Sky Lounge. Op de 4de verdieping van het Memlinc hotel krijg je een geweldig mogelijkheid om het hele Zoute Grand Prix® gebeuren vanuit de lucht te bekijken. 

Zet je tocht verder richting het podium van de Marquee. De deelnemende wagens springen onmiddellijk in het oog door hun eigen Zoute Grand Prix® kenteken. Alsof hun opgeboende koetswerk en unieke voorkomen niet voldoende zijn! Bemachtig een plaatsje aan de aankomstboog en beleef het schitterend moment wanneer de deelnemers fier en onder luid applaus over de streep rijden.

Trek het luxe gehalte van het weekend door en schuif je beentjes onder tafel bij een van de vele gerenommeerde restaurants of verrassende nieuwkomers die je culinair omverblazen. De toprestaurantbrochure van de dienst Toerisme biedt je een ultiem overzicht. Zin in iets nieuws? Boek ruim op voorhand je tafel bij Balthazar Brasserie en laat je in een hedendaags en elegant kader verwennen door de heerlijke klassiekers of inventieve bereidingen van meesterkok Yves Mattagne.

Sluit de avond af met een ommetje langs de Zoute Top Marques® by night. De autopodia zijn sfeervol verlicht waardoor de parels van prestigieuze automerken als Bentley, McLaren en Aston Martin schitteren als nooit tevoren.

Na een heerlijke nachtrust in viersterrenhotel La Réserve en een luxueus zondags ontbijtbuffet, is het tijd om de herfstgarderobe aan te vullen. Je bevindt je te midden van chicste boetieks in Knokke-Heist. Pik de start van de Zoute GT Tour® by EY mee en laat je daarna volledig gaan bij de gevestigde modelabels en waanzinnige winkels zoals River Woods en Lebeau-Courally. Het is maar een voorbeeld uit het overweldigend aanbod dat Knokke-Heist biedt. 

Lunch in de brasserie, La Terrasse du Zoute, de ideale plek om autobewonderaars en zondagshoppers gade te slaan.

Blijf niet te lang zitten want om 13 uur moet je in Heist zijn. Langs de Graaf d’Ursellaan bezorgen de brullende motoren van de Zoute GT Sprint je ongetwijfeld kippenvel.

Sluit het fantastische weekend in Knokke-Heist af met een laatste blik op de indrukwekkende karavaan van de Zoute GT Tour® by EY. Deze hedendaagse exclusieve paradepaartjes blinken op de Zeedijk en doen je wegdromen van een volgende aankoop.

Vink tot slot al het Zoute Grand Prix® weekend 2018 aan in je agenda, want na zo’n ongelofelijke belevenis kom je ongetwijfeld terug! 

Vandaag op Instagram #hetzoutecom :

Page

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.