Praat met de nieuwe A-Klasse van Mercedes bij Garage Proot
Hugo Boss lanceert binnenkort in Het Zoute een schoen gemaakt van ananasleer

Eerste Ibis Hotel is bijna klaar

Ibis-Budget-KnokkeHet Ibis Budget Hotel met 70 kamers, een Mercure Hotel met 89 kamers, 130 vakantieresidenties, 60 bovengrondse parkeerplaatsen, een ondergrondse parking voor 90 wagens, fietsenstallingen, een petanqueveld en twee buitenzwembaden is in een afwerkingsfase.

Het project Knokke-Heist Resort dat de West-Vlaamse familie Debucquoy neerpoot in onze badstad is bijna af. Toch de eerste fase. Via de website van hun projectontwikkelaar Twin Towers leert dat particuliere investeerders konden instappen in het Ibis Budget Hotel vanaf 99.000 euro.

De familie sloeg voor het project de handen in elkaar met de Franse hotelgroep Accor. De bouw van het Ibis hotel zou tegen de zomer af moeten zijn. De opening van het meer prestigieuze Mercure Hotel, inclusief zes seminariezalen, is voorzien voor 2020. Door het driedubbel aanbod, Ibis, Mercure en vakantiewoningen, moet voldoen aan alle budgetten, van groot naar klein. Op wandelafstand van van AZ Zeno en de nieuwe golf.

Chateau Residenties is een bouwpromotor die hoofdzakelijk actief is in hotelprojecten aan de Belgische kust. De groep is in handen van de broers Debucquoy. Hun moeder Liliane Van Canneyt is een telg uit de gelijknamige familie die een belangrijke aandeelhouder was van de houtverwerkende groep Unilin uit het West-Vlaamse Ingelmunster. Dat bedrijf, bekend van de Quick Step-vloeren, werd in 2005 verkocht aan het Amerikaanse Mohawk voor een bedrag van 2,2 miljard euro. In dat jaar was Unilin talk of the town in Zuid-West-Vlaanderen. De familie Debucquoy besloot hun deel van die opbrengst te herinvesteren in vastgoed aan de kust. Hun oom Bernard Van Canneyt is al langer actief op de vastgoedmarkt met de groep Brussels Projects. De groep verwierf zeer snel een aantal belangrijke panden en projecten maar komt nu vooral in de actualiteit als promotor achter de bouw van het nieuwe stationsgebouw in Blankenberge.

“Wij zijn al sinds 1981 actief in Blankenberge met projecten zoals Sea Garden Village, Le Cygne en Residentie Rotessa. Dat we de nieuwe stationsomgeving mogen uitwerken, is een hele eer, want het wordt een uniek project voor de kust”, zei woordvoerder Bart Slabbinck daarover. Het project omvat onder meer twee nieuwe hotels. Een van die hotels komt boven het stationsgebouw, het andere wordt gebouwd boven de winkel- en kantoorruimtes op de huidige parking. Het worden twee hotels van de Accor-groep, elk goed voor zo’n tachtig bedden. Na de realisatie van het station volgt het woonproject, waar plaats is voor 320 tot 400 woningen, waarvan 80 sociale kavels. “Als je Blankenberge vanuit de lucht bekijkt, dan merk je de groene polders rondom de stad, maar bitter weinig groen in de stad. Met dit project willen we een aanzet geven om ook in de stad landschappelijke elementen te gebruiken. De paden zullen breed zijn, de pleintjes groen. Bedoeling is om de entreehallen van de woonblokken transparant te maken, zodat er sociale controle is. Vanuit het station zul je de woningen kunnen zien en omgekeerd. Naast de sporen komt ook een gloednieuw fietspad”, aldus Bart Slabbinck in de lokale pers.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.