Hugo Boss lanceert binnenkort in Het Zoute een schoen gemaakt van ananasleer
The One Carlton van bovenuit

Overzicht Milaan Designweek 2018 voor fijnproevers

Ons redecatieteam onthult de geavanceerde producten en avant-garde tentoonstellingen die tijdens het iconische Salon del Mobile en in een reeks trendy tentoonstellingsruimtes en innovatieve exposities getoond werden. Met de toenemende verwevenheid van mode-, interieur- en lifestyleontwerp, hebben onze experts de thema’s samengevoegd die inspirerend en bepalend zullen zijn voor de wereld van hedendaags design. Lezers van hetzoute.com ontdekken de essentiële looks die van invloed zullen zijn op de categorieën wooninrichting, mode en lifestyle in 2018 en daarna, terwijl ons uitgebreide beursverslag de commerciële waarde en levensduur van iedere trend analyseert en beoordeelt. Hierdoor krijgt u de beste basis voor het nemen van beslissingen.

Deze week presenteert onze redactie de drie meest onmisbare trends van Milaan Designweek en van het FW18-19 internationale catwalkseizoen. Flyweights onderzoekt hoe de vertaling van lichte stoffen zich binnen de creatieve genres uit, terwijl Culture Collector een mengelmoes van etnische prints aan kleding en interieur introduceert. Monochromatic kijkt naar het toenemende belang van kleur in het dagelijks leven en hoe doordacht kleurgebruik nu een essentieel designelement is.

Flyweights

X1-Flyweights1.jpg.pagespeed.ic.WQifKsbj0o

De Nendo ‘Forms of Movement’ installatie toont structuren die lichter zijn dan lucht, en weerspiegelt daarmee de luchtige en delicate transparante stoffen zoals die op de FW18-19 catwalks te zien waren bij merken als Calvin Klein en Gucci. Transparante en ultralichte stoffen verlenen een gevoel van soepelheid aan kleding en een illusie van beweging aan objecten.

Culture Collector

X1-Flyweights2.jpg.pagespeed.ic.gINZn0HOgv

Een mix and match medley van culturele invloeden beïnvloedt zowel de mode- als interieurontwerp. De etnische globetrotter esthetiek was de inspiratie voor de door Zuid-Amerika en Inheems-Amerika doordrenkte collecties van Isabel Marant en Acne Studios, terwijl Missoni Home de iconografie van de Chinese dierenriem vierde.

Monochromatic

X1-Flyweights3.jpg.pagespeed.ic.zy-BKht9Hf

Geïnspireerd door de evolutie van kleurtherapie en een groeiende belangstelling voor kleurpsychologie, waren monochromatische, meeslepende ruimtes van groot belang in Milaan. Op de catwalks maakten collecties zoals Palmer Harding en Roksanda gebruik van zowel heldere als neutrale tinten in bijpassende of ton-sur-ton tonen in van top tot teen looks, waarbij zij een kleurrijke impact maakten.

 

 

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.