Om welke verkoopstrategie vraagt de Industriële Revolutie 4. 0 voor uw bedrijf
Cash Converters zetten groei verder

Familiebedrijven vormen de hoeksteen van onze maatschappij

Geert DemanDe economische crisis heeft in Vlaanderen de nadelen van vreemd vermogen en financieel gedreven organisatiedoelstellingen voldoende aangetoond. De reactie van de politiek en overheden is: meer toezicht en controle, leidend tot extra administratieve lasten, financieringsknelpunten en tragere besluitvorming. In die context is er meer aandacht gekomen voor eigen vermogen, crowd funding en private equity.

Echter deze ontwikkelingen worden nog steeds gedomineerd door financiële instellingen en corporate finance principes om aandeelhouderswaarde te creëren. Er is volgens Geert Deman, nationaal voorzitter van KMO-INFO nog te weinig aandacht voor ondernemers en families die eigen vermogen in bedrijven investeren en het daar ook laten renderen door groei van de onderneming, het opvangen van tegenvallers zonder deze kosten af te wentelen op de maatschappij.

Een ontwikkeling die in dit kader ook relevant is betreft de afwenteling van steeds meer maatschappelijke taken op de maatschappij zelf met name op het gebied van cultuur en zorg. Dat biedt kansen voor ondernemers maar het betekent ook hernieuwde aandacht voor en noodzaak van ondernemende families die van oudsher een deel van hun vermogen maatschappelijk inzetten.

“Het is daarom gewenst dat in Vlaanderen lange termijn ondernemend vermogen, ook wel geduldig kapitaal genoemd, beter zichtbaar is in het maatschappelijk-economisch debat. Familiebedrijven en ondernemende families die hun vermogen blijven investeren in hun ondernemingen en in maatschappelijke projecten dragen duurzaam bij aan de samenleving. Het beter faciliteren en stimuleren van het ondernemend vermogen levert uiteindelijk meer rendement op. Niet op zijn minst voor de maatschappij”, besluit Deman.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).