Wase ondernemersprijzen uitgereikt tijdens Eindejaarsfeest in Sint-Niklaas
Een vertrouwenswaardige KMO verwerpt corruptie: waarom, hoe?

Komt er een Europese internetbelasting

WesleydevisscherDe digitalisering van onze maatschappij gaat razendsnel. De grootste ondernemingen ter wereld zijn enkel actief in cyberspace. Onze fiscale wetgeving beschouwt echter nog altijd de ‘fabrieken’ en andere fysieke activiteiten als het belangrijkste aanknopingspunt om belastingen te heffen.

Estland, dat dit semester het voorzitterschap heeft van de Europese Unie, bleef niet bij de pakken zitten. Het kleine Baltische land is een van de voorlopers op vlak van digitalisering. Enkel huwen, scheiden en een huis (ver)kopen moet nog via fysieke contacten worden afgehandeld, aldus de Esten zelf. Digitalisering was daarom dé prioriteit van het Estse voorzitterschap.

In september drongen enkele grote Europese landen (Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië) al aan op een Europees voorstel om de digitale economie op een gepaste manier belastingen te laten betalen.

Op 5 december 2017 vergaderden de Europese ministers van financiën (Ecofin) en bereikten ze overeenstemming om de besprekingen en een onderzoek te starten naar een belasting van de digitale economie. De nadruk ligt daarbij op een zgn. virtuele aanwezigheid waarbij de verzameling van data een belangrijk criterium is.

Wesley De Visscher, VBO

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).