Onbeperkt bijverdienen zal leiden tot oneerlijke concurrentie met zelfstandigen en kleine ondernemingen
Komt er een Europese internetbelasting

Wase ondernemersprijzen uitgereikt tijdens Eindejaarsfeest in Sint-Niklaas

Maandagavond verzamelden, ondanks de barslechte weersomstandigheden, de Antwerps-Wase ondernemers in het mooie en goedgevulde ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas voor het jaarlijkse Eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.Traditiegetrouw reikte de Kamer tijdens dit evenement ook enkele ondernemersprijzen uit. Christophe Van der Gucht werd verkozen tot Wase PLATO-ambassadeur 2017 en Dirk Breynaert van Newtec werd gelauwerd met de Lifetime Achievement Award.

Christophe Van der Gucht is zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht, een handelaar in bouwmaterialen die zich voornamelijk richt naar professionele klanten. Christophe Van der Gucht is actief in de firma sinds 2011. Nog geen zes maanden later was hij al ingeschreven in zijn eerste PLATO-traject. Intussen heeft hij multithematische trajecten van twee jaar achter de rug, een PLATO-traject retail en maakt hij voor de twee keer deel uit van het leiderschapstraject PLATO. Ook een volgend traject zit al in de pijplijn.

Winnaars Eindejaarsfeest 2017

Ik ben zeer fier om verkozen te zijn, zeker naast de andere twee kleppers van genomineerden. Als PLATO-ambassadeur ben ik van plan nog meer mensen warm te maken voor PLATO’, aldus Van der Gucht.

Lifetime Achievement Award-winnaar Dirk Breynaert richtte in 1985 samen met Jean-Marie Maes Newtec op. Oorspronkelijk huisde Newtec in een appartementsgebouw in Antwerpen. De snelle groei van het bedrijf dwong hen uit te kijken naar een nieuwe locatie. Dat werd een nieuwbouw in Sint-Niklaas. De eerste tien jaar hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met onderzoek en het ontwerpen van producten voor het European Space Agency. Ondertussen is Newtec een wereldspeler en marktleider geworden en levert het producten en oplossingen aan televisieomroepen, telecommunicatiediensten en satellietoperatoren. Zo’n drie miljard mensen, van de Noord- tot de Zuidpool, kunnen dankzij Newtec televisiekijken. Het bedrijf opende kantoren in onder meer Dubai, Singapore, Stanford, … In Berlijn en Brest openden ontwikkelingscentra. In totaal stelt Newtec 400 mensen tewerk. Het bedrijf won al diverse awards waaronder in 2015 de Factory of the Future Award. Ondertussen blijft het bedrijf groeien. ‘Een Lifetime Achievement Award is dus meer dan verdiend’, zegt Geert Schotte, voorzitter Voka – Kamer van Koophandel, zetel Waasland. ‘Ik ben zeer vereerd om deze award in ontvangst te mogen nemen’, zegt Dirk Breynaert. ‘Maar hij is zeker en vast niet enkel aan mij gericht. Hij is voor alle medewerkers bij Newtec, iedereen heeft aan ons succes meegewerkt.’

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).