Vandaag de Beach Boys Dag op de 105.1 fm

 

 

Op 21 juli 1987 werd het strand in Knokke-Heist overspoeld door de nodige Surfin’ Vibes tijdens het muziekoptreden van “The Beach Boys - Live On The Beach” De organisatoren, Guy Basyn en Frank Vanleenhove, die 30 jaar geleden alles realiseerden, slaan opnieuw de handen in elkaar om op pinkstermaandag 5 juni 2017 The Beach Boys naar Knokke-Heist te halen en onder te dompelen in de surfnostalgie van toen. Het concert in 1987, op het surfstrand in Knokke-Heist, liet bij de muziekband een diepe indruk na en bleef al die jaren in het geheugen gegrift. De uitnodiging, om 30 jaar later opnieuw het magisch surfstrand te betreden, lieten The Beach Boys niet aan zich voorbijgaan en met veel enthousiasme en waardering komen ze graag terug naar Knokke-Heist.

In dat kader roept onze lokale omroep Kneistiradio 5 juni uit tot Beach Boys Dag op de 105.1 fm. Met wat geluk krijgen ze de broers Brian Wilson, Dennis Wilson, Carl Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine ook aan de micro voor een interview bij Surfers.Maar zelf zingen zullen ze in Knokke-Heist niet doen.

Hun single Surfin’USA uit 1961 werd een wereldhit en was kenmerkend voor de richting die de band de eerstvolgende jaren zou volgen. De combinatie van hun surfmuziek met teksten over auto’s en vrouwen zorgden voor heel wat innemende ‘Feel Good Vibes’!

 

Onthulling gedenkbord op Surfers Paradise

Na de officiële ontvangst op het stadhuis in Knokke worden ze om 11.30 uur verwelkomd door burgemeester Graaf Leopold Lippens op het surfstrand ‘Surfers Paradise’ voor een acte de présence. Als aandenken wordt een huldigingsbord op het Californische Clubhouse in Surfers Paradise onthuld. The Beach Boys Mike Love, Bruce Johnston, Jeffry Foskett en hun echtgenotes zullen ter plaatse samen met de genodigden een meet & greet houden in combinatie met een cocktail & hapje. Ondanks dat er geen muziekoptreden is, kunnen de toeschouwers steevast een glimp opvangen van de pittige zeventigers en meegenieten van beeld en klank op scherm van de Californische surfboys.


Tja in de boekjes van deze week

jacky

Ze voelt zich vernederd tot op het bot

Jacky Lafon: ‘Het gaat niet, ik moet in therapie’

dana

Dana Winner spreekt met...

Zelfverzekerde Gers Pardoel: ‘Eerst een wereldhit, dan een kasteel!’

thuis

De sekswerkster van 'Thuis'

Annelies ‘Marieke’ Boel: ‘Excuseer, hier is niets vies aan’


Zondag 7 mei is het Madonna-dag op Kneistiradio

Madonna-20161Zondag 7 mei is het Madonna-dag op Kneistiradio en ze praat met osn over haar dochter Lourdes: “Ze heeft interesse in mode, acteren en ze is erg muzikaal” aldus de Queen of Pop die zegt geen moeite met deze ambities te hebben.

Het interview is zondag tijdens de Madonna-dag te beluisteren op Kneistiradio. De popdiva staat in de spotlights omdat de maand Mei begint met een M en we voortaan elke maand “alleen de grootste” in de kijker willen zetten.
De Madonna Dag is zondag vanaf 6.00 uur de hele dag te beluisteren bij Kneistiradio 105.1 fm of via www.kneistiradio.be


Deze week in de boekjes

danira

TV-DUO MET KOBE ILSEN, MAAR... DANIRA BOUKHRISS IS AL 1 JAAR SINGLE

‘Thuis in mijn zetel ga ik mijn prins echt niet vinden’

jani

WIJ WAREN ERBIJ

'Scheidsrechter' Jani: 'De spelers hebben alles gedaan om mij te bedotten'

koning

NA HET ‘NJET’ VAN DE RECHTER

'Koningsdochter' Delphine Boël: 'Ik blijf vechten om erkend te worden'


Birdy deze zomer op Couleur Café

 


Deze zonovergoten "Yellow day" brengt een handvol verse namen voor festival Couleur Café! Kwestie van de goesting naar de zomer nog wat groter te maken...

Vervoegen onder meer Damian 'Jr. Gong' Marley, Lianna La Havas en Coely: Birdy Nam Nam, Vald, Pura Vida, Daniel Dzidzonu, Sysmo en Tomi & su Timbalight. De organisatie belooft binnenkort nog meer namen voor het festival dat plaatsvindt van 30 juni tot en met 2 juli. Tickets zijn al te koop, en zijn dit jaar bovendien goedkoper dan ooit.


In de boekjes deze week

politie

Zijn eerste interview

Willy is commissaris van 'De Buurtpolitie': 'Nu lachen ze niet meer met ons, hé!'

elke

Depressie vermeden

Elke Clijsters schrijft echtscheidingsboek: 'Ik heb m’n verdriet verwerkt op de dansvloer'

dennie

Schlagericoon van 60

Dennie Christian ­openhartig: 'Roswitha heeft me mijn ontrouw vergeven'


Ook bioscoopjournaal vanavond in "The Late Night Show"

Late nightStraks om 20 uur is er weer een Late Night Show op Kneistiradio (105.1fm of via streaming). Geert de Zwart ontvangt dan de sportvrouw van het jaar Sophie Van Biervliet. Frank Vanleenhove komt praten over 30 jaar Surfers Paradise. De vaste gasten Roxy Bauwens zal het hebben over “goed gevoel” en Olivier Bodyn over de wijn van de maand. In het Kneistiradio bioscoopjournaal van deze maand twee verfilmingen van Vlaamse bestsellers.  De ene film is al klaar : ‘Sprakeloos’ en is een ronduit prachtige verfilming van het gelijknamige boek van Tom Lanoye door Hilde Van Mieghem met zeer straffe vertolkingen van Viviane De Munck, Stany Crets, Marie Vinck en Flor Decleir. Dat andere befaamde boek dat verfilmd wordt, ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet Op de Beeck wordt momenteel ingeblikt in en om Antwerpen door Jan Matthys met onder meer Britt Van Hoof, Sara De Roo en Koen De Graeve.  Wij mochten al een kijkje gaan nemen op de set. Meer hierover in de Late Night Show… straks op Kneistiradio.


In de boekjes deze week!

gunther

Nu in de cinema met ‘H.I.T.’

Gunther Levi, de ‘stille’ Romeo: ‘Avances? Nee hoor, ik schrik mensen af’

jean

Jean Blaute wordt 65

Walter Grootaers: ‘Hij is de enige die níet met mijn zangkunsten lachte’

frank

30 jaar weerman

Frank Deboosere: ‘Een kogel in de brievenbus, omdat... het had geregend’