Film

Minions zo oud als de straat

Minion1Het verhaal van de Minions begint miljoenen jaren geleden, als een Minion niet meer is dan een eencellig geel organisme. Door de jaren heen ëvolueren ze tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T. Rex tot Napoleon. Helaas zijn ze niet zo succesvol in het uitvoeren van hun taak en raken ze werkloos.

 Eén Minion, genaamd Kevin, heeft een idee: samen met de rebelse Stuart en de schattige Bob gaat hij op zoek naar een nieuwe slechterik om te assisteren. De drie vrienden raken verzeild in een spannend avontuur dat hen naar een geschikte nieuwe meester leidt: ’s werelds eerste vrouwelijke superschurk Scarlet Overkill. Kevin, Stuart en Bob reizen van het ijskoude Antarctica naar New York in de jaren ‘60. Uiteindelijk belandt het vrolijke gele trio in Londen, waar zij hun grootste uitdaging aangaan: het redden van alle Minions.

Recensie

Na twee Despicable Me-films waren we helemaal weg van die kleine gele schurkenhulpjes met hun maniakale passie voor bananen. De verwachtingen waren daarom hooggespannen toen ze promoveerden tot titelheld en we zijn blij te kunnen zeggen dat ze ons een hele film laten lachen. Het helpt wel dat de makers zo slim zijn geweest om het bij een strakke anderhalf uur te houden en alle belangrijke vragen te beantwoorden. Zo komen we er eindelijk achter waar de minions vandaan komen, wat hun verschillende karaktereigenschappen zijn, en natuurlijk: hoe ze Gru ooit hebben ontmoet. O ja: en wat er gebeurt als ze een superschurk met girlpower – en de stem van Sandra Bullock – tegenkomen


De nieuwe bioscoopfilm Jurassic World nu bij Beverlyscreens

201505090541067ggoDe nieuwe bioscoopfilm Jurassic World is hard op weg om een van de meest succesvolle films aller tijden te worden. In het openingsweekend bracht de productie ruim 524 miljoen dollar (466 miljoen euro) op. Daarmee beleefde de dinofilm de beste bioscoopstart ooit.

Ook maandag werd een record verbroken. Alleen in Amerika was de film in een dag tijd goed voor een opbrengst van 25,6 miljoen dollar (22,8 miljoen euro). Bioscopen hadden het op een doodgewone maandag nog nooit zo druk. Het maken van Jurassic World kostte 150 miljoen dollar (133 miljoen euro). Dat bedrag is dus al terugverdiend.

Jurassic World wordt gezien als een grote parodie op de pretparkwereld. De film zit vol persiflages op bestaande attractieparken. Personages maken de praktijken van grote spelers als Disney, SeaWorld en Universal voortdurend belachelijk. Geoefende kijkers herkennen talloze elementen uit de recreatiebranche.

Er zouden al plannen zijn voor een vervolg. Jurassic World borduurt voort op de originele Jurassic Park-trilogie, waarvan het eerste deel verscheen in 1993. Daarna volgden The Lost World (1997) en Jurassic Park III (2001).


De droomvrouw van Matthias Schoenaerts

Fd7c1da6-da80-11e2-9db9-4d8877cf1276_web_scale_0.0534188_0.0534188__"Er kan soms zo veel gebeuren waardoor de brokken niet meer te lijmen vallen. Ik kan veel geduld hebben, maar als het gedaan is, dan is het gedaan." Matthias Schoenaerts praat voor het eerst over zijn breuk met Alexandra Schouteden, twee weken nadat het nieuws bekend raakte. "Geen zorgen, ik voel me op dit moment perfect gelukkig." Zegt de Vlaamse acteur bij HLN showbizz vandaag.

"There's my fellow Belgian!" Matthias begroet me uitgelaten wanneer hij me in de vergaderzaal van het Essex House in New York treft. Als enige Belgische van de Hollywood Foreign Press Association haalt hij mij er zo uit. We kennen elkaar nog van het Oscar-avontuur met 'Rundskop', maar heel wat leden van de organisatie achter de Golden Globes krijgen 'the heartthrob from Belgium' nu pas voor het eerst te spreken. Toch heeft Schoenaerts maar een paar seconden nodig om indruk te maken. De vrouwen vallen haast in zwijm wanneer hij in grijs pak en met nonchalante tred voorbij komt.

'Skuunars' is hot in Hollywood. Naast de film 'Far From The Madding Crowd', die vanavond in première gaat in België, worden dit jaar ook nog 'A Bigger Splash', 'Close Protection', 'The Danish Girl' en de miniserie 'Lewis and Clark' verwacht.

Buitenverblijf in LA
Alles wijst erop dat we onze Belgische trots straks kwijt zijn aan het land waar alles 'bigger and better' is. "Not so fast", tempert Schoenaerts, die al bijna vier jaar in een appartementje in Borgerhout woont. "Ik blijf sowieso in Antwerpen", klinkt het vastberaden. "Ik heb trouwens net iets nieuws gekocht, maar dat staat nog helemaal leeg. Ik ga alles binnenkort met een architect onder handen nemen, maar dat moet snel gebeuren, want ik vertrek deze zomer nog naar de VS voor de opnames van 'Lewis and Clark'. Een buitenverblijf in L.A. zegt me niets. Ik voel me goed in Antwerpen. Daar ben ik gelukkig. Ik word er met rust gelaten en ik kan er mijn eigen ding doen, zoals met mijn kameraden van vroeger op stap gaan. Dat vind ik enorm belangrijk."

En die makkers zijn nu onmisbaar in Schoenaerts' leven. Twee weken geleden raakte immers bekend dat Matthias opnieuw single is. Na een relatie van vijf jaar. Volgens zijn ex Alexandra omdat ze "hun levens niet meer op elkaar konden afstemmen". "Er kan soms zo veel gebeuren waardoor de brokken niet meer te lijmen vallen", laat Schoenaerts even in z'n hart kijken. "De situatie wordt dan uitzichtloos. Ik kan veel geduld hebben - en soms ook helemaal niet - maar als het gedaan is, dan is het gedaan."

Aan zijn ideaalbeeld zal het alvast niet liggen. Schoenaerts weet perfect wat voor vrouw er bij hem past: "Mijn perfecte vrouw moet slim zijn, er goed uitzien en een goed hart hebben. Mind, body en soul. Een drievuldigheid. Je kunt maar zo lang met iemand samen zijn voor het uiterlijk, maar als dat het enige is, dan loopt je relatie gegarandeerd na een paar maanden op de klippen. Het komt maar zelden voor dat het op alle drie de vlakken klikt, maar als het je toch ooit zou overkomen, mijn God, laat die persoon dan alsjeblieft nooit meer gaan." Of hij die ware niet al was tegengekomen met Alexandra, waar hij ooit naar verwees als 'de vrouw van zijn leven'? "Ik kan je verzekeren dat ik me op dit moment gelukkig voel, laten we het daar bij houden. (knipoog)"

Hangende pootjes
Verder over dat totaalpakket, dan. "Natuurlijk wil ik dat mijn vriendin onafhankelijk is", gaat Schoenaerts verder. "Dat vind ik heel belangrijk. Ik wil een vrouw die haar eigen mening heeft en een eigen leven kan leiden. Ik wil niet dat ze afhankelijk is van mij, net zoals ik niet afhankelijk wil zijn van iemand anders. Dat heeft niets met liefde te maken. Liefde is elkaar sterker maken en het beste in elkaar naar boven halen. Liefde is elkaar stimuleren en de beste persoon zijn die je maar kan zijn." Toch vindt hij 'liefde' naar eigen zeggen een 'gevaarlijk' woord: "Omdat veel mensen dat snel pathetisch vinden en denken dat liefde enkel voor zwakkelingen is. Integendeel. Om voor een relatie te blijven vechten en om in de liefde te blijven geloven, heb je verdomd veel moed nodig. Mensen geven trouwens veel te snel op in een relatie. Ze denken dat het gras groener is aan de andere kant, tot ze plots beseffen dat het gras helemaal niet groener is... Dan komen ze met hangende pootjes terug om mea culpa te slaan. Wel, dat is dan spijtig, want tegen dan is het helaas in veel gevallen te laat."

Dating-app
Dat Schoenaerts niet gehaast is om snel een nieuwe vriendin te strikken, blijkt uit zijn traditionele aanpak. "Ik sta ervan te kijken dat er tegenwoordig zo veel onnozele dating-apps bestaan. Je hoeft nu maar een berichtje te sturen en een paar minuten later heb je al een date bij Starbucks. Hoe crazy is dat?! Mensen hebben geen geduld meer, ze moeten alles meteen hebben. Hier en nu, en als dat niet lukt dan zoeken ze wel iemand anders met hun gsm. Terwijl....Hoe langer je wacht, hoe groter het genot. Soms ben ik meer een 'Kom, ga er achter aan'-type, maar ik kan eigenlijk ook heel veel geduld uitoefenen. Het hangt er maar net van af hoe ik me op dat moment voel. Ik kan extreem uitgelaten zijn en zot doen, maar ik kan ook heel stil en teruggetrokken zijn. In sommige gevallen is het echt niet de moeite om zo lang te wachten, al is de weg die je aflegt om iemands hart te veroveren op zijn minst interessant te noemen. Er valt uit elk verlies wel iets te leren, en dat is dan vaak het besef dat je uiteindelijk helemaal niets verloren hebt."


Actrice wordt getest op haar Friends-kennis

Het is alweer even geleden dat Courteney Cox te zien was als Monica Geller in Friends. Hoog tijd om te kijken wat ze nog van die periode weet!

Heads up

Bij een bezoek aan The Ellen Show, komen Hollywoodsterren niet weg met een interview alleen. De presentatrice is namelijk dol op spelletjes! "You better do well at this!", aldus Ellen DeGeneres terwijl ze het spel uitlegt aan Courteney. Ai, de druk ligt hoog! Maar de actrice brengt het er zeer goed vanaf en komt weer helemaal terug in haar rol van Monica Geller. Smelly Cat en How You Doin' worden feilloos herkend, alleen Ugly Naked Guy kost Cox wat meer moeite.

Bekijk het fragment hieronder!

 


Driftbui Dennis Quaid is helemaal niet in scène gezet

 Als je het filmpje van de uitbarsting van Dennis Quaid nog niet hebt gezien, krijg je van Jimmy Kimmel nogmaals de kans om het te bekijken. Inclusief commentaar.

Uitbarsting

In de video, die als een gek het internet rondging, zijn we getuige van een zeer driftige Dennis Quaid. De acteur, bekend van onder meer de films Far From Heaven en The Day After Tomorrow gaat helemaal los op een filmset en dat gaat gepaard met het nodige gevloek. Er wordt gesuggereerd dat het filmpje in scène is gezet als promo voor een aflevering van Jimmy Kimmel Live! waarin Quaid te zien zal zijn. Jimmy Kimmel himself ontkent dit ten zeerste en ziet de humor van het filmpje wel in.


Actrice maakt film over MILFs

469519006Jennifer Lopez heeft een nieuwe filmrol te pakken, ze zal schitteren als hot mama in de film Mothers I'd Like To...

Moederfiguur

De titel van de film laat weinig te raden over en dit is dan ook niet de eerste keer dat J.Lo gecast wordt als moeder. De 45-jarige actrice maakte onlangs haar regiedebuut met de filmThe Boy Next Door, waarin ze ook een MILF speelde. In haar nieuwe project Mothers I'd Like To... zal ze naast acteren ook verantwoordelijk zijn voor een deel van de productie van de film. Naast het aandeel van Lopez in de film is er nog niet veel over bekend, behalve dat de film een soort combinatie wordt van Bridesmaids en The First Wives Club.


Jamie Dornan ook in tweede deel Fifty Shades

Anp-31368182No worries dames (en heren)! Ook in het tweede deel van Fifty Shades of Grey kunnen we weer genieten van Jamie Dornan in de rol van Mr. Christian Grey.

Zes miljoen

De geruchten gingen eerder dat Jamie de rol van Christian Grey niet nog een keer op zich zou nemen, vanwege de problemen die zijn vrouw Amelia Warner daarmee heeft. Het zou zomaar kunnen dat ze van gedachten is veranderd door het bedrag dat Jamie aangeboden heeft gekregen voor deel 2: namelijk zes miljoen euro. Een flink bedrag in vergelijking met de 110.000 euro die hij voor deel 1 kreeg.

De acteur was zelf bang dat de rol in de veelbesproken film een gevaar zou vormen voor zijn verdere Hollywoodcarrière, maar wellicht speelt die zes miljoen euro ook bij hem een beetje mee. Een vriend van de acteur zegt in ieder geval dat Jamie veel zin heeft in het vervolg, Fifty Shades Darker. Jij ook?


Trailer van de nieuwe Poltergeist

 Leuk, zo'n nieuw huis, met toeters en bellen. Maar het kakelverse onderkomen van de familie Bowen zorgt juist voor kopzorgen.

Slapeloze nachten

De appeltaart van de buren is nog net niet verorberd of de eerste kwaaltjes dienen zich aan: Kwade geesten hebben zich meester gemaakt van het nieuwe huis en zijn niet van plan om de familie Bowen dan ook maar één rustige nacht te bezorgen. Deze remake van de klassieker laat je hartslag regelmatig een paar keer overslaan.


Sharon Stone is terug

Sharon-stone-1

Sharon Stone is vooral legendarisch geworden door haar rollen in Basic Instinct en Casino uit de jaren 90. Daarna bleef het wat stilletjes.

Beentjes bij elkaar

Nou ja, stil... de Amerikaanse schone had natuurlijk genoeg werk, maar wij werden er niet echt warm van. Een paar flopfilms, wat stemmetjes inspreken, wat verschijningen in series: dat is wel eens anders geweest. Verdorie Sharon, moeten die beentjes nou echt uit elkaar? 

Agent X

Goed, over tot de orde van de dag. Sharon Stone komt namelijk terug, maar dan als hoofdrolspeelster in een misdaadserie. De serie gaat Agent X heten en de Amerikaanse zender TNT heeft tien proefafleveringen besteld. Stone, ook uitvoerend producent, speelt de rol van Natalie Maccabee, de eerste vrouwelijke vicepresident van Amerika.

Charme

Ze huurt een geheim agent in om wereldwijde problemen aan te pakken die via traditionele wetten niet door de overheid zijn op te lossen. Hij gaat geen gevaar uit de weg. En al snel raakt zij ook betrokken in de actie. Dat belooft wat. Misschien kan ze haar bekende charmes in de strijd gooien?


Matthias Schoenaerts kwam niet naar Gent voor The Loft

1060270Gisterenavond ging The Loft, de Amerikaanse remake van Loft, de film van Erik Van Looy, in première op het Film Fest Gent. Matthias Schoenaerts, de enige Belgische hoofdrolspeler in de film, moet verstek geven voor de première omdat hij momenteel een nieuwe film draait in Frankrijk.

"Nochtans heb ik zo nu en dan wel zin in een feestje, maar filmen gaat voor mij toch nog altijd voor. Dat is tenslotte mijn vak", reageert Schoenaerts. De Australische actrices Isabel Lucas en Rachel Taylor, die in de Amerikaanse versie een rol spelen, verschenen wel op de rode loper.