Televisie

één omroepsters verdwijnen van het scherm

Eva Daeleman-0150Eén lanceert dit najaar een nieuwe netstijl, de eerste in zes jaar. Naast een andere vormgeving wordt ook gewerkt aan een "nieuwe en dynamische manier om de kijker door de tv-avond te loodsen", zo meldt de VRT in een persbericht. Daarbij zal Eén niet langer omroepsters inzetten om de verschillende programma's aan te kondigen. Er komt een combinatie van netstemmen en grafiek in de plaats.

Eén, een van de allerlaatste Europese televisiezenders die omroepers of omroepsters destijds inzette, neemt binnenkort afscheid van hen. Volgens Olivier Goris, netmanager van Eén, is de zender al een hele tijd bezig met het ontwikkelen van een nieuwe netstijl, waarin ook de vraag werd gesteld hoe de ruimte tussen twee programma's opgevuld moet worden. "Dat kan volgens ons het best zonder hosting", zegt hij in een reactie aan onze redactie. "Met budgettaire besparingen heeft dit niets te maken."

Andrea-25-7-2009-16

Goris houdt er wel aan de vier huidige omroepsters te bedanken voor hun "uitstekende omroepwerk de voorbije jaren". "Dit is zonder twijfel een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen bij Eén. Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan. Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dat moet je als zender ook durven erkennen. Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje hebben hun rol als omroepster elke dag uiterst professioneel ingevuld. Daar wil ik hen nu al van harte voor bedanken."

Geena_lisa-24-12-2010-27

Andrea Croonenberghs, Eva Daeleman, Geena Lisa en Saartje Vandendriessche kijken naar eigen zeggen "met fierheid terug op vele jaren omroepster van Eén zijn. Wij vonden het een eer om een spreekbuis te zijn voor een zender die ons nauw aan het hart ligt. Wij willen al onze collega's bedanken. En vooral de kijkers. Bedankt om ons graag te zien."

De omroepsters nemen in de loop van de zomer afscheid. De volgende dagen zal de VRT met elk van hen aparte gesprekken voeren om te kijken of en op welke manier er voor hen nog een toekomst binnen de VRT gevonden kan worden. De nieuwe aanpak gaat van start met het nieuwe tv-seizoen.

0045


De Nederlandse TV iconen John en Linda de Mol afgeperst

Anpimage-9-15De Nederlandse TV iconen John en Linda de Mol worden sinds oktober 2013 afgeperst en bedreigd door een of meerdere personen. De politie onderzoekt de zaak. In het Nederlandse tv-programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond een compositietekening te zien van 'een man die er zeker mee te maken heeft', aldus de politie dinsdag. Multimiljonair John de Mol wordt volgens de politie afgeperst en zijn zus Linda wordt bedreigd. Waaruit de bedreigingen bestaan wil de politie niet zeggen.


De slimste mens: Gert of Abou Jahjah?

Erik-van-looyDe kandidaten voor het nieuwe seizoen van 'De slimste mens ter wereld' zijn op een heel aparte manier bekendgemaakt.

Dronken worden met Gert

De slimste mens heeft 33 kandidaten zover gekregen om het tegen elkaar op te nemen. Dat ging niet altijd even makkelijk. Gert Verhulst – van Samson en Gert – had een bijzondere voorwaarde. ‘Hij wou dat ik met hem op café ging en met hem dronken werd’, vertelt presentator Erik van Looy. En zo geschiedde: onthouder Erik werd dronken en bestelt sindsdien af en toe een gin-tonic.

Tatoeages en portretten

De 33 kandidaten werden  bekendgemaakt, via bovenstaande “tatoeage” op het lichaam van Erik van Looy en een verzameling prachtige portretten op de Facebookpagina van DSMTW. Kennen we behalve Gert nog meer namen? Marc-Marie Huijbregts bijvoorbeeld, helemaal geen Belg! Kristel Verbeke kun je kennen van K3, en om jurylid Philippe Geubels heb je waarschijnlijk al eens zitten lachen op YouTube of bij DWDD.

Abou Jahjah

De meest opvallende en controversiële naam is nog wel die van Abou Jahjah. Jahjah is de oprichter en voorman van de Arabisch-Europese Liga (AEL), die bijvoorbeeld een cartoon publiceerde die suggereerde dat de Holocaust zou zijn verzonnen door de Joden. Na tien jaar in Libanon is hij terug in ons land en naar eigen zeggen een stuk milder.

De slimste mens ter wereld start op dinsdag 14 oktober, in plaats van de normale maandag, omdat de Rode Duivels die dag een EK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen Bosnië.


Joke Van de Velde is aanbidder kotsbeu

     

Media_xll_6670936                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Sinds ze de sidekick van Wim Oosterlinck is geworden op Q-Music staat weer helemaal 'in the picture'. Aan mannelijke aandacht ontbreekt het de blondine dan ook niet maar trop is te veel.Haar brievenbus puilt uit met kaartjes en brieven van een onbekende aanbidder. In het begin vond de ex-Miss België die kleine attenties nog leuk maar nu schrikt het haar af. 

Vandaar haar niet mist te verstane oproep op de radio: "Wie je ook bent, stop daar alsjeblieft mee, ik vind het niet meer aangenaam!"


Het is al een tijdje stil rond het duo de lau en astrid bryan sinds de scheiding met john.

Er was sprake van een volgende reeks op de vlaamse tv.Maar daar omtrent blijf het tot op heden stil... Vele maanden na zijn ontslag, hebben er zich nog geen nieuwe professionele kansen aangeboden. En dus moet hij nu zijn zuurverdiende spaargeld aanspreken.

Maar ondertussen is er al een tijdje een einde gekomen aan die realityreeks en zagen we Laurens niet meer op het kleine scherm, ook niet in andere shows. En hoewel eerder beweerd werd dat er een nieuw programma komt waarin zowel Astrid als de Lau een prominente rol zullen spelen, lijkt dat plan voorlopig on hold te staan. "Op dit moment doen we geen enkele communicatie rond Laurens of Astrid", vertelt Laurens' manager.

Maar hoe overleeft Laurens dan in het peperdure Los Angeles? Gelukkig kan hij volgens de website van de Amerikaanse overheid een beroep doen op een uitkering. Toch is het voor Laurens, die eerder vertelde dat je in LA voor een huis 'al snel 5.000 dollar per maand' huur betaalt, onmogelijk om van zo'n uitkering te leven. Die bedraagt namelijk slechts 25 tot 300 dollar per week, afhankelijk van je vorige inkomen. Bovendien heb je er maar zes maanden recht op dat geld.

65486_518952938134461_145439897_n