Knokke-Heistenaar Thibault Vlietinck verlengt zijn contract bij Club Brugge tot 2020

Photonews_10662672-092_0
Onze Thibault Vlietinck (20) speelt al sinds zijn 11e bij Club. De rechtsvoetige aanvaller is sinds begin vorig seizoen vast lid van de A-kern en verzamelde de afgelopen seizoenen al speelminuten op het hoogste niveau. Thibault tekent een contract tot 2020 bij Blauw-Zwart en hij is vrijdag ook te zien tijdens de eerst oefenwedstrijd van de landskampioen tegen KFC Heist. Het is dus voor Vlietinck even thuis komen. Een niet te missen wedstrijd dus. Vrijdagavond om 19 uur in stadion De Taeye. De animatie is in handen van Sea Fun, de lokale omroep van Knokke-Heist. Een super voetbal feest zal het zeker worden!


Lippenslaan zondag klaar voor het zomerseizoen en een super feest

34021506_1957523384258058_1310401810569101312_o
Op zondag 24 juni, vlak voor de start van de zomervakantie, ervaar je al het ultieme zuiderse vakantiegevoel in de Lippenslaan tijdens Ceci n’est pas une avenue. Vanaf 14 uur valt er tijdens de Unizo braderie heel wat te beleven in de belangrijkste winkelstraat van Knokke-Heist. Het Alfred Verweeplein wordt speciaal voor de gelegenheid getransformeerd tot Place des Lices (Saint-Tropez), inclusief 3 echte petanquebanen.


Lukas Vondracek tijdens Klassiek Leeft Meesterlijk

Lukas vondracek
Klassiek leeft Meesterlijk bestaat 10 jaar! Om dit jubileum luister bij te zetten, stelde artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort een prachtig programma samen met internationale topmusici. Voor deze tiende editie strikte hij de Tsjechische toppianist Lukas Vondracek, winnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2016. Hij opent deze feesteditie met een soloconcert op 17 en 18 juli 2018. Beide concerten zijn intussen volledig uitverkocht. Op 17 juli brengt Vondracek een programma met Schubert en Schumann. Op 18 juli stonden normaal Beethoven en Chopin op het programma, maar dit is gewijzigd naar muziek van Brahms, Novak, Suk en Smetana. Het wordt dus een prachtige brok Tsjechische pianomuziek, vaderlandse muziek gespeeld door een Tsjechische grootmeester.


Meer duurder vastgoed verkocht... vooral ook in onze gemeente

ViewWoningen van meer dan een miljoen euro liggen dit jaar opmerkelijk goed in de markt. Vooral in Vlaanderen herneemt de interesse voor luxevastgoed, schreef De Tijd vandaag.

Niet alleen aan de kust is het luxevastgoed begeerd. Ook in de rest van België herneemt de interesse voor miljoenenwoningen. ‘Tussen januari en mei dit jaar is het marktaandeel van woningen van meer dan een miljoen euro met 21 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar’, onderstreept notaris Bart Van Opstal van de federatie van notarissen. Ook in 2017 was er al een verschuiving naar het luxevastgoed, met een groei van het marktaandeel met 17 procent.

Behalve op het conto van Brussel (en de rand) komt de toename vooral op dat van Knokke-Heist. Van alle panden die in de badstad verkocht werden, betrof 13 procent een miljoenenwoning. Antwerpen maakt een opmerkelijke entree in de top 10. In 2017 kostte een kwart van de verkochte woningen in Sint-Martens-Latem meer dan een miljoen.

Wat wakkert de interesse voor dergelijke luxepanden aan? ‘Volgens ons gaat het om een inhaalbeweging. Het illustreert dat het topsegment de crisis achter zich is aan het laten. De gemiddelde verkoopprijs in het topsegment ligt in Vlaanderen nog 5 procent lager dan in 2013. Voor velen zitten de prijzen weer op een acceptabel niveau’, aldus van Opstal. Ter vergelijking: over alle segmenten heen werd vastgoed in Vlaanderen over diezelfde periode gemiddeld 2 procent duurder.

Verkopers van die luxepanden zijn senioren die hun riante villa ruilen voor een comfortabele (senioren)flat dichter bij of in de stad. De kopers zijn vooral succesvolle veertigers, schat Van Opstal. ‘Of mensen die de beurswinsten uit 2016 en 2017 hebben verzilverd en met die meerwaarde een luxegezinswoning kopen.’


Herbekijk de slides van de ZEG! inspraakvergadering in de Kneistikrant

 

Om de bevolking te informeren over de financiële en beleidsnota 2018 ging het gemeentebestuur eind mei en begin juni wederom de boer op in alle deelgemeenten. Op dinsdag 29 mei 2018 werd de spits afgebeten in zaal In ’t Dorp in de Dorpsstraat in Westkapelle. Op woensdagavond 30 mei 2018 was Ramskapelle aan de beurt in ’t Zaaltje. En op dinsdag 5 juni en woensdag 6 juni 2018 vonden de info- en inspraakvergaderingen respectievelijk plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord en Ravelingen. Met ZEG! wil het gemeentebestuur van Knokke-Heist in woord en beeld de belangrijkste projecten van 2018 uit de doeken doen en de hoofdaccenten voor de nabije toekomst toelichten. Bovendien kregen inwoners en tweedeverblijvers ook de kans om zelf vragen te stellen, problemen aan te kaarten en nuttige suggesties te geven. Wil jij onze powerpointpresentatie nog eens rustig op je gemak kunnen nalezen? Dat kan? Je vindt de presentatie hier boven.


‘Met twee aan zee’ door Renaat en Greet Bosschaert in Bibliotheek Scharpoord

Van 6 juli tot 1 september brengt de tentoonstelling Met twee aan zee het verhaal van een samenwerking tussen vader Renaat Bosschaert en dochter Greet. Een verhaal te ontdekken in grafisch werk en bijzondere boeken. Eén deel van de duotentoonstelling toont de bibliofiele grafische uitgaven van Renaat Bosschaert (1938-2006).

Tentoonstelling met twee aan zee - 5 Met ons komt alles Goed 2016

Renaat verenigde zijn liefde voor poëzie met grafieken, meer bepaald lino’s, litho’s, etsen en houtgravures. Prachtige prenten die door vader Bosschaert werden gemaakt eind vorige eeuw en door hemzelf in zwart-wit werden afgedrukt met een handdrukpers.

Daarnaast exposeert Greet Bosschaert illustraties uit het boek Met ons komt alles goed ( 9+). Deze kleurrijke prenten heeft ze gemaakt met de originele ‘blokken’ van haar vader. Greet heeft gewerkt zonder drukpers, niet zo strak, maar juist een beetje wild. Hierdoor krijgen de beelden van haar vader een heel ander effect, net of ze aan een nieuw leven beginnen. Een klein overzicht van familiale historiek en recent illustratiewerk maken de expositie af.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van Biliotheek Scharpoord.


Water stelen kan je zuur opbreken

Foto_01 gevels - voorkeur_0

Een stadsgenoot hangt 1 maand cel en 400 euro boete boven het hoofd, omdat hij van het gemeentelijk waterbedrijf AGSO 50 kubieke meter - 50.000 liter - water heeft gestolen. Op 21 november 2016 werd B.D. afgesloten van het waternet, omdat hij al geruime tijd zijn facturen niet betaalde. Toen een inspecteur op 14 april 2017 langsging in het appartement, bleek dat er heel wat extra buizen werden gelegd en er zo een vertakking werd gemaakt naar de teller van B.D. Alhoewel niet duidelijk is dat D. die buizen zelf legde, wordt hij wel vervolgd, omdat hij in die periode 50 kubieke meter water stal. De factuur van 310 euro daarvoor betaalde hij ook niet. Het gemeentebedrijf vordert dat bedrag nu terug via de strafrechter, naast een extra schadevergoeding. B.D. daagde niet op in de rechtbank. Vonnis na de zomer.


"Iedereen held" mee beleven in Knokke-Heist tijdens Kaboem

Op zaterdag 23 juni vindt voor de derde keer het jeugdevenement “Kaboem” plaats in de tuinen van het Cultuurcentrum. Zorg ervoor dat je zeker van de partij bent, want het wordt gegarandeerd een spetterend feest! Hoe kan je beter de zomer inzetten dan met een dag vol amusement, attracties en optredens? De Nachtwacht komt optreden en nadien kan je met je favoriete held op de foto! Daarna komen "De Helden" (alom bekend van Ketnet) hoogst persoonlijk allerlei fantastische stunts tonen. Deze waaghalzen hun live show "Iedereen held" mee beleven, is iets dat je niet wil missen! En ook onze eigenste winnaars van Belgium’s Got Talent Ian & Tascha zijn van de partij!

Kaboem de nachtwacht iedereen held (002)

Breng zeker je zwembroek of bikini mee, want je zal het niet droog kunnen houden en neen, we verwachten geen regen.

Omdat we willen dat je nog meer plezier kan beleven, hebben we het startuur vervroegd naar 10 uur, zodat je langer kan genieten van deze mooie dag. Honger of dorst tussendoor? Geen probleem, verschillende foodtrucks met lekkernijen zullen je met plezier van dienst zijn.

De mama's en papa's, oma's en opa's zijn ook welkom om gezellig iets te drinken of te eten en mee te genieten van dit zomers feest. Om 14 uur kunnen de voetbalfans de wedstrijd "België - Tunesïe" bekijken op scherm (Cultuurcafé).

Programma Kaboem:

 • 10 uur: Start Kaboem
 • 30 uur: Optreden dansschool Sportoase
 • 13 uur: Dans optreden Ian & Tasha Demonstratie
 • 15 uur: Jiu Jitsu (Ian & Ryan)
 • 14 uur: Optreden "De Nachtwacht"
 • 15 uur: Meet & Greet met "De Nachtwacht"
 • 45 uur: Dans optreden dansschool Sportoase
 • 16 uur: Optreden "De Helden"
 • 15 uur: Bekendmaking tekenwedstrijd "K3 & Ghostrockers"
 • 30 uur: Optreden dansschool Sportoase
 • 18 uur: Einde Kaboem

Doorlopend (10-18 uur): Bar + Foodtrucks + Springkastelen + wateractiviteiten - go-cart parcours + schminken + gekke kapsels + Kaboem Tattoo


Beurs Marnixring voor Jonge Talenten MAAK

 
MAAK riep afgelopen schooljaar de richting Jong Talent in het leven: een unieke optie voor jongeren met een bovengemiddeld engagement en muzikale begaafdheid. Heel het jaar door werden hen extra ‘les-tijd’, workshops en masterclasses voorgeschoteld. Eind mei nog organiseerde de academie fel gesmaakte slotconcerten voor deze klassieke muzikanten.
Index


Als sluitstuk van hun schooljaar vallen drie van hen in de prijzen. Marnixring De Blinckaert reikt een beurs uit aan Amaury Stekelinck (piano), Luisa Marques (gitaar) en Lisa Osaer (klarinet). Met deze financiële duw in de rug krijgen de Jonge Talenten de kans om workshops en/of masterclasses te volgen bij gerenommeerde musici. De beurzen worden uitgereikt op dinsdag 26 juni om 18u in MAAK.

Het Weer in Knokke-Heist

34983288_229159987867081_8542820020533592064_n

@myknokkeheist

Na het lokaal moeizaam optrekken van de lage wolken, wordt het geleidelijk vrij zonnig met maxima rond 21 graden. De wind waait matig uit zuidwest tot westzuidwest.

Vanavond zijn de opklaringen breed. Vannacht neemt de bewolking toe en kan er wat lichte regen vallen. Minima rond 14 graden. De wind waait eerst matig uit zuidwest. Later vannacht wordt de wind vrij krachtig tot krachtig uit noordwest met rukwinden tot 60 km/u.

De golfhoogte langs de kust schommelt rond 80 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 18 graden.

Wind & golven

Op het strand

Datum Windrichting Windkracht Windpieken Golfhoogte (standaarddeviatie)
lokale tijd sector Bft Bft cm
20/06/2018 08u ZW 3 4 65 (20)
20/06/2018 11u WZW 3 5 65 (20)
20/06/2018 14u WZW 4 6 80 (20)
20/06/2018 17u W 4 6 85 (25)
20/06/2018 20u WZW 3 6 85 (25)
20/06/2018 23u WZW 3 6 75 (20)
21/06/2018 02u WZW 3 5 85 (25)
21/06/2018 08u NW 6 7 95 (30)
21/06/2018 14u NNW 5 8 140 (40)
21/06/2018 20u N 4 7 140 (40)
22/06/2018 02u NW 4 5 105 (30)
22/06/2018 08u NNW 5 7 130 (40)
22/06/2018 14u NNW 5 6 150 (50)
22/06/2018 20u N 4 5 140 (50)
23/06/2018 02u NNO 3 5 120 (40)

In zee

Datum Windrichting Windkracht Windpieken Golfhoogte (standaarddeviatie)
lokale tijd sector Bft Bft cm
20/06/2018 08u ZW 5 6 85 (25)
20/06/2018 11u ZW 5 6 90 (25)
20/06/2018 14u ZW 5 7 95 (25)
20/06/2018 17u ZW 5 7 100 (25)
20/06/2018 20u ZW 5 7 105 (25)
20/06/2018 23u WZW 5 6 95 (25)
21/06/2018 02u W 4 5 75 (20)
21/06/2018 08u NW 7 8 115 (30)
21/06/2018 14u NNW 5 6 130 (30)
21/06/2018 20u N 5 7 130 (30)
22/06/2018 02u NW 4 5 100 (30)
22/06/2018 08u NNW 5 6 110 (40)
22/06/2018 14u N 5 6 140 (50)
22/06/2018 20u NNO 5 6 155 (50)
23/06/2018 02u NNO 3 5 135 (50)

Drie vrouwen krijgen werkstraf na diefstal in de Dumortierlaan

3
Drie vrouwen zijn tot een werkstraf veroordeeld omdat ze een peperdure handtas probeerden te stelen bij 2 I Mani in de Dumortierlaan. Het prijskaartje van de handtas? Net geen 10.000 euro. De drie stapten op 18 september vorig jaar de winkel binnen, namen de handtas van Hermes Birkin mee naar een pashokje en probeerden te beveiliging te verwijderen met behulp van een tang. De diefstal bleef niet onopgemerkt door de zaakvoerster en ook de bewakingscamera’s legden de diefstal vast. Ontkennen was niet mogelijk. De vrouwen van 43, 32 en 26 uit Schaarbeek, Jette en Ganshoren kregen van de Brugse strafrechter werkstraffen van 50 uur en 80 uur.


Moeten we blazen na een Boogo ijsje op het Lichttorenplein

Boogo een nieuwe zaak aan het Lichttorenplein in onze deelgemeente Knokke vertelt het verhaal van Jorgo en Nicolas. Twee goede vrienden uit Gent, die regelmatig van een drankje op vrijdagavond genieten kiezen dus nu voor onze badstad. Ze vonden elkaar in hun diepgeworteld verlangen om te ondernemen én in hun gedeelde passie voor een overheerlijk ijsdessert. De combinatie van alcohol en ambachtelijk room- of sorbetijs, lijkt hen dan ook op het lijf geschreven. Maar om tot dat innovatieve idee te komen, was wel eerst een reisje naar New York nodig.

31945084_314004002467560_5739559449857622016_n

“Wanneer wij aan een mooi gedekte tafel aanschuiven en merken dat er bovenaan ons bord nog een lepeltje ligt, verschijnt er automatisch een grijns om onze lippen. We weten namelijk dat er sowieso nog dessert volgt.  Voor ons staat dessert gelijk aan echt genieten. Het is de ultieme bekroning van een gezellige, lekkere maaltijd onder vrienden of familie. Dessert is iets waar de meeste mensen, net als wij, naar uitkijken. Waar velen zelfs dat extra kroketje tijdens het hoofdgerecht voor weerstaan. Iedereen wil namelijk ‘nog wat plaats laten voor het dessert’.

Buiten de traditionele taart bij de koffie, wordt vaak voor een ijsdessert gekozen. Met fruit, chocoladesaus, verse slagroom of het hartige koekje erbij. Om toch een beetje afwisseling te krijgen in het redelijk beperkte ijsaanbod, wordt vaak een fruitsmaakje toegevoegd. Toegevoegd, want helaas bevat ijs vaak maar een verwaarloosbaar gehalte aan verse vruchten, waardoor het ijs aan smaak inboet. Vertel eens, heb jij ooit al een ijsdessert geproefd waarvan je overdonderd werd door de indrukwekkende, pure smaak? Wij kunnen die momenten  helaas op één hand tellen.

Foto_hln_large

Vanuit die insteek is ons Boogo-verhaal ontstaan. Als echte ijsfanaten, bleven we in België een beetje op onze honger zitten. Een reis naar New York bracht daar in 2016 verandering in. We kwamen er voor het eerst in contact met alcohol infused ice cream.  Een concept dat toen nog onbekend was in Europa. Na een paar smaken geproefd te hebben (eentje is geentje), waren we overtuigd. 
We begonnen luidop te dromen. ‘Wat als we dit concept in Europa zouden kunnen introduceren?’ 
De opties die een combinatie van alcohol en ambachtelijk room- of sorbetijs ons konden bieden, leken eindeloos.


Landskampioen Club Brugge speelt vrijdag tegen KFC Heist (Stadion De Taeye)

Op vrijdagavond 22/06 om 19u ontvangt KFC Heist in stadion De Taeye de kampioen uit de Jupiler Pro League, Club Brugge.

Sticky_training_1806

Kaarten voor deze wedstrijd kunnen in ook in voorverkoop aangekocht worden in café De Bolle en in Den Oosthoek in Heist. Voor 10,00 € kan u deze eerste oefenwedstrijd van Club Brugge al bijwonen, voor een zitplaats betaalt u 15,00 €.

20171119-fanions-001-cutout

De aftrap van deze wedstrijd zou gegeven worden door Stanley Verfaillie. Stanley is de kleinzoon van Hector 'Torten' Goetinck, inwoner van Heist en oud-speler van Club Brugge.

Hector "Torten" Goetinck (Brugge, 5 maart 1886 – Heist, 25 juni 1943) was een Belgisch voetballer en voetbaltrainer.

Hij groeide op in Heist-aan-Zee en liep school in Brugge in het Atheneum, waar hij met voetbal in contact kwam. Op tienjarige leeftijd sloot hij zich aan bij FC Brugeois en hij debuteerde in het eerste elftal in 1902. Hij begon als linksbuiten, later speelde hij op de rechtsbuitenpositie. Samen met goalgetter Robert De Veen en spil Charles Cambier vormde hij de ruggengraat van de ploeg die voor de Eerste Wereldoorlog drie maal vicekampioen werd. Hij speelde ook 17 keer voor de nationale ploeg.

Tijdens de oorlog speelde Goetinck samen met andere internationals in de Belgian Front Wanderers, een ploeg die in Engeland, Frankrijk en Italië exhibitiematchen ging spelen. In het eerste seizoen na de oorlog, dat van 1919/20, maakte hij deel uit van de ploeg die Club Brugge zijn eerste landstitel bezorgde.Op zijn 42 hing Hector zijn schoenen aan de haak na 372 wedstrijden en 72 doelpunten.[1]

Na zijn voetballoopbaan werd Goetinck trainer van Club Brugge en ook van de nationale ploeg van België. Hij hield er voor die tijd vooruitstrevende trainingsopvattingen op na: zo laste hij aparte conditietrainingen in en liet hij de jonge voetballertjes van Club lopen in de duinen om hun kracht en explosiviteit te vergroten. Hij leidde de Rode Duivels ook op het WK in Uruguay in 1930 en het WK in Italië in 1934. Tijdens de drie weken durende bootreis naar Uruguay liet hij de spelers gymnastiekoefeningen doen op het dek van het schip om hun conditie op peil te houden. In 1937 werd hij trainer van AS Oostende.Hij schreef ook een aantal voetbalboeken.

Goetinck overleed tijdens de Tweede Wereldoorlog toen een bom in de Parentstraat in Heist zijn huis trof.

Kvfheist-clubbrugge


Meer samenwerking tussen Lokale Politie uit Knokke-Heist, Damme en Brugge

Zo zullen de zones de krachten bundelen bij huiszoekingen en voor de inzet van drugshonden. Ook zal de politie nog sneller ter plaatse zijn in deelgemeenten als Zeebrugge en Sijsele die op de grens van de politiezones liggen. Het is de meest verregaande samenwerking tussen politiezones in West-Vlaanderen, zeggen ze.

Page

De korpschefs en de burgemeesters ondertekenden vanmorgen het protocol in Damme. De zones waren al jaren goeie buren. En dankzij de nieuwe overeenkomst kunnen ze nu nog intenser samenwerken. De overeenkomst is uniek in West-Vlaanderen en levert een pak voordelen op.

'De sterkte van de politiezone Brugge is hun cobra-team waar we beroep op kunnen doen bij huiszoekingen', zegt Steve Desmet van politiezone Damme/Knokke-Heist. 'Wij gaan dan weer investeren in ons hondenteam. Zo kunnen ze drugs opsporen. In de grensregio gaan we voor de snelst mogelijk hulp. Dit kan enkel de bevolking ten goede komen. Bij incidenten op de grens van zones, zoals in Zeebrugge of Sijsele, zal de zone die met een patrouille in de buurt is eerst ter plaatse komen. Ook voor evenementen kunnen de zones elkaar ondersteunen met personeel, maar van een fusie is geen sprake'.

 'Er is ook geen behoefte aan een fusie in het noord van West-Vlaanderen', zegt Dirk Van Nuffel van politiezone Brugge. 'Wij hebben 450 medewerkers en Damme/Knokke-Heist telt 200 medewerkers. Het lippen staat ons niet aan de lippen. We zijn twee goed draaiende zones, maar we willen meer doen. Zeker omdat hulp door de federale politie door een gebrek aan financiële middelen soms achterblijft.'


Olivier Dereu van Restaurant Escabeche finalist voor de ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2019’

12074587_407673376084944_6109335601688689477_n
Wie volgt Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal op als ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ ? Op 1 oktober kennen we het antwoord. Club Prosper Montagné maakte gisteravond in Villa Lorraine te Brussel de namen bekend van de drie finalisten: Andy De Brouwer (42) van Restaurant Les Elleveurs in Halle, Olivier Dereu (46) van Restaurant Escabeche in onze gemeente en Maxime Verstuyft (27) van Restaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Maxime Verstuyft bereikte vorig jaar al eens de finale. Voor de twee anderen is het hun eerste deelname. De finale vindt plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge.

Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtels, en de leden van het nationaal zaalcomité zullen de vier finalisten beoordelen op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het correct noteren van een telefonische reservatie, de ontvangst van de gasten, het opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen, en allerhande versnijdingen en verschillende diensten kunnen toepassen.

De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’.


Maak is Klaar

De afstudeerders van MAAK zijn KLAAR met hun opleiding en stellen graag hun werk voor aan het grote publiek op zaterdag 23 juni (10u-17u) en zondag 24 juni (13u30-18u30).

Beeldklaar-250x353Iedereen is welkom om tijdens dit weekend de tentoonstelling te bezoeken in de vorm van een zinnenprikkelend parcours. Zaterdag wandelen we om 10u30 door de academie en zetten we de lagere en middelbare graden in de kijker. De leerlingen van zowel beeld als muziek tonen met plezier dat ze KLAAR zijn voor een volgende graad. Hun welverdiende getuigschrift wordt hen feestelijk overhandigd op de proclamatie die om 11u45 het parcours afsluit.

Zondag ligt de focus op de hogere graden. Na een intensieve opleiding aan MAAK laten we deze studenten los. Zij waren onderzoeker, ze verdiepten, ze experimenteerden en ze werden kunstenaar, vakman en performer. Dit alles willen ze aan het publiek tonen door hun eindwerk te presenteren in beeld, muziek en woord. Het parcours start om 14u en loopt doorheen de academie, waar kunstwerken en optredens op zorgvuldig uitgekozen locaties plaatsvinden om elk hun verhaal te vertellen. De plechtige diploma-uitreiking start om 17u. Deze finissage wordt al swingend ingeleid met een live optreden van The Seven O'Clock Bigband (vanaf 16u).

In onze beeldateliers kan je zaterdag en zondag tijdens de bovenvermelde uren werk zien van al onze leerlingen.


Wim Tellier op het strand voor het Grand Casino Knokke

Vanaf 23 juni tot en met 1 juli 2018 kun je op het strand ter hoogte van het casino de indrukwekkende kunstinstallatie Share van Wim Tellier bewonderen. Share bestaat uit talrijke foto's die elk afzonderlijk een uniek verhaal vertellen. Het bijzondere en het moeilijke aan dit hele project is dat elke foto tot stand is gekomen via een intense samenwerking/brainstorm tussen de klant en Wim Tellier zelf. Share brengt 2 foto's samen die dan één beeld vormen. Dit beeld klopt zowel visueel als conceptueel, wat een hele uitdaging was. Steeds werd er vertrokken van een beeld uit het verleden. Dit werd dan samengebracht met een beeld uit een recentere situatie. Op die manier zorgde Wim voor contrast binnen elke foto.

Wim Tellier - share

Het project Share is zo gecreëerd dat je voor elke persoon een gecustomizede sharefoto zou kunnen maken. Ieder van ons heeft wel een unieke levenservaring (kan ook een persoon, object, belangrijk krantenartikel, inspirerende plaats, muziek, familie, droom ... zijn).

De kunstinstallatie is opgebouwd uit 3 delen:

 • Tijdens het weekend van 23 en 24 juni is het eerste deel van de installatie te zien hier in Knokke-Heist aan het strand ter hoogte van het Casino. De kracht van de installatie in zijn totaliteit zal dan te bezichtigen zijn in de vorm van een tijdlijn. De nadruk ligt op de diversiteit van de talrijke Share foto's die Wim Tellier in de afgelopen 2 jaar heeft gemaakt. Wim Tellier wil met de tijdlijn van de Share foto's zoveel mogelijk mensen inspireren.
 • Het weekend van 30 juni en 1 juli wordt er met al de Share-foto's een gemeenschappelijke boodschap gedeeld.
 • En tot slot krijgt de kunstinstallatie later op het jaar ook nog een internationaal vervolg.

Twee onbekende werken Jef Leysen ontdekt bij Sincfala

 

 

Vanaf 1 juli kun je in Museum Sincfala de expo 'Visserskoppen vertellen' bewonderen. Wil je weten hoe de bekende Kamiel van Foks er uitzag of waarom Jan Van Sellemus een held was? Of wil je jezelf eens wanen op een vissersboot? Via virtual reality ondervind je de stiel van visser aan den lijve. Naar aanleiding van deze expo kwamen er twee onbekende werken van Jef Leysen boven water. Jef is bekend door de visserskoppen die hij tekende net na WOII in Heist en Zeebrugge. Zijn eerdere bekende tekeningen worden permanent tentoongesteld in Museum Sincfala. Laatst werd een tekening uit 1945 van een Heists vissersmeisje en een vissersjongen gevonden, maar jammer genoeg kon er tot nog toe geen naam geplakt worden op de geportretteerden. Misschien zijn ze broer en zus? Wie zet ons op weg?


Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Deweer-Laureys

Gerard Deweer en Josepha Laureys vierden op zondag 17 juni 2017 hun 50ste huwelijksverjaardag in ’t Fonduehuisje op De Bolle. Schepenen Philippe Vlietinck en Annie Vandenbussche feliciteerden er het echtpaar in naam van het gemeentebestuur. De twee stapten op 15 juni 1968 in het huwelijksbootje.

Jubileum de weer-laureyns

Gerard Deweer is geboren op 20 februari 1947. Hij groeide op in een gezin met 2 kinderen. Zijn vader deed verschillende jobs en het gezin woonde in Deurne. Gerard werd vrijgesteld van legerdienst. Na zijn schoolperiode werkte hij als ambtenaar bij de gemeente Deurne. Hij deed deze job 41 jaar lang tot aan zijn pensioen.

Josepha Laureys is geboren op 12 januari 1945 als enig kind. Haar vader was diamantbewerker. Het gezin woonde in Mariaburg en Borgerhout. Josepha bracht er haar jeugd door en liep er school. Na haar schoolperiode werkte ze als bediende bij de Bond Moyson gedurende 25 jaar. Vervolgens werkte ze nog 14 jaar als bediende in het Ziekenhuis Monica in Deurne. Daarna ging Josepha met pensioen.

Het paar heeft 1 zoon Bart. Hij heeft een kunstenaarsstatuut.

Gerard is grafisch kunstenaar. Hij heeft een website en geeft vrijwillig cursussen. Josepha houdt van bloemschikken en lezen. Ze wil in de toekomst graag vrijwilligerswerk doen.


Het Weer in Knokke-Heist

2018-06-15-1603

"Bij deze wensen we onze fotograaf Fred van Soomeren veel beterschap en hopen hem snel terug te zien in ons redactieteam."

Vandaag is het zwaarbewolkt of betrokken met soms wat lichte regen. De maxima liggen rond 20 °C bij een matige wind uit westzuidwest tot west.

Vannacht wordt het droog met geleidelijk bredere opklaringen. De wind wordt matig uit zuidwest. De temperatuur daalt tot rond 14 graden.

De golfhoogte langs de kust schommelt tussen 50 cm en 100 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 18 graden.

Wind & golven

Op het strand

Datum Windrichting Windkracht Windpieken Golfhoogte (standaarddeviatie)
lokale tijd sector Bft Bft cm
19/06/2018 08u WZW 4 5 100 (30)
19/06/2018 11u WZW 3/4 5 80 (25)
19/06/2018 14u W 3/4 5 80 (25)
19/06/2018 17u W 3/4 5 80 (25)
19/06/2018 20u WZW 3/4 5 80 (25)
19/06/2018 23u WZW 3/4 5 80 (25)
20/06/2018 02u ZW 3/4 5 60 (20)
20/06/2018 05u ZW 2 4 65 (20)
20/06/2018 08u ZW 3 4 50 (20)
20/06/2018 11u WZW 3 5 75 (20)
20/06/2018 14u WZW 3/4 5 80 (25)
20/06/2018 17u W 4 6 80 (20)
20/06/2018 20u WZW 3/4 5 80 (25)
20/06/2018 23u WZW 3 5 70 (20)
21/06/2018 02u WZW 3/4 5 80 (25)
21/06/2018 08u NW 4/5 6 100 (30)
21/06/2018 14u NNW 4/5 6 110 (30)
21/06/2018 20u NNW 4/5 6 110 (30)
22/06/2018 02u NNW 4/5 6 110 (30)
22/06/2018 08u NW 4 6 135 (40)
22/06/2018 14u NNW 4 6 145 (50)
22/06/2018 20u NNW 4 6 125 (40)
23/06/2018 02u N 3 5 100 (40)

In zee

Datum Windrichting Windkracht Windpieken Golfhoogte (standaarddeviatie)
lokale tijd sector Bft Bft cm
19/06/2018 08u WZW 4/5 6 110 (30)
19/06/2018 11u WZW 4 5 100 (30)
19/06/2018 14u ZW 4 5 80 (30)
19/06/2018 17u ZW 4/5 6 90 (30)
19/06/2018 20u ZW 5 6 100 (30)
19/06/2018 23u ZW 5 6 100 (30)
20/06/2018 02u ZW 4 5 80 (25)
20/06/2018 05u WZW 5 6 85 (25)
20/06/2018 08u ZW 4/5 6 90 (25)
20/06/2018 11u ZW 5 6 90 (25)
20/06/2018 14u ZW 5 6 100 (30)
20/06/2018 17u ZW 5 7 90 (25)
20/06/2018 20u ZW 5 6 100 (30)
20/06/2018 23u WZW 5 6 75 (20)
21/06/2018 02u WZW 4/5 6 100 (30)
21/06/2018 08u NW 5/6 7 130 (35)
21/06/2018 14u NNW 5/6 7 140 (35)
21/06/2018 20u NNW 5 6 130 (35)
22/06/2018 02u NNW 5 6 130 (35)
22/06/2018 08u NW 5 6 125 (40)
22/06/2018 14u NNW 5 6 145 (50)
22/06/2018 20u N 5 6 140 (50)
23/06/2018 02u NNW 3 5 115 (40)