Vertrekt het verschepen van de tijdelijke gasinstallaties van Zeebrugge naar Vlissingen?
48ste Lenteconcert Sint-Cecilia Heist komt er aan

600.000 euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Knokke-Heist

BenVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Knokke-Heist merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 600.000 euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor een toekomstig fietsproject in Knokke-Heist. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zegt  Vlaams Parlementslid en fractieleidster voor N-VA in Knokke-Heist, Cathy Coudyser (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

N-VA_VP_Cathy Coudyser_jpeg (2)Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau.  En er is nu ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Knokke-Heist.

“N-VA Knokke-Heist ijvert ook al lang voor meer vlotte en veilige fietsverbindingen”, zegt Cathy Coudyser.  “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. Ook bij de aanleg van de A11   moet er  voldoende aandacht besteed worden aan een vlotte en veilige doorstroming voor fietsers. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

Concreet gaat het om een investering van 600.000 euro voor de aanleg van een fietspad tussen de Dudzelestraat (N376) en de Oostkerkestraat (N374) ter hoogte van ter Zaele. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaams investeringsbeleid.  Niet enkel de investeringen in de A11, zorgen voor vlot verkeer van en naar Knokke-Heist.  Ook de flankerende investeringen in fietspaden dragen bij tot een veilig en fietsvriendelijk Knokke-Heist.  We moeten ook op lokale wegen met lokale middelen verder investeren in veilige en vlotte mobiliteit.’ Besluit Cathy Coudyser.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

michel

Bijzonder is het wel niet, toch 'n pluim voor de lokale oppositie die naast de beleidsminister kan zitten en van daaruit aan zelfbediening kan doen. Dat er dan plaatselijk nog hiaten zijn voor de fietser ja dat zal wel. Alvast zullen er voor 600.000€ ( dat is niet niks hé) verbeteringen uitgevoerd worden. Dus fietsers laat, van U horen nu er allicht nog kan worden bijgestuurd .

keerlin

De daar geposteerde minister in z'n uitrusting kan mij nu echt niet bekoren... zal wel aan mij liggen zeker, ik ben van het 'sterke'(?) geslacht... :-/
Wat de "A11" betreft meen ik toch te weten dat er voor een degelijk fiets doorkomen is gezorgd ... het zou anders jammer genoeg nu toch ietsje te laat kunnen zijn... ;-)

Wel kan ik nog altijd niet begrijpen dat de 'driehoek' (Jan Devisch-Smedensraat en Kragendijk) niet wordt aangepakt, iemand(fietser) die van Smedenstraat richting J.Devischstraat wil, moet normaal gezien een stuk in de Kragendijk inrijden , de weg dwarsen en terug rijden... persoonlijk doe ik dat ook niet...

Marc Vanockerhout

Nu nog de mountainbike piste in de Lippenslaan verwijderen....

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).