Vertrekt het verschepen van de tijdelijke gasinstallaties van Zeebrugge naar Vlissingen?
48ste Lenteconcert Sint-Cecilia Heist komt er aan

600.000 euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Knokke-Heist

BenVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Knokke-Heist merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 600.000 euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor een toekomstig fietsproject in Knokke-Heist. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zegt  Vlaams Parlementslid en fractieleidster voor N-VA in Knokke-Heist, Cathy Coudyser (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

N-VA_VP_Cathy Coudyser_jpeg (2)Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau.  En er is nu ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Knokke-Heist.

“N-VA Knokke-Heist ijvert ook al lang voor meer vlotte en veilige fietsverbindingen”, zegt Cathy Coudyser.  “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. Ook bij de aanleg van de A11   moet er  voldoende aandacht besteed worden aan een vlotte en veilige doorstroming voor fietsers. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

Concreet gaat het om een investering van 600.000 euro voor de aanleg van een fietspad tussen de Dudzelestraat (N376) en de Oostkerkestraat (N374) ter hoogte van ter Zaele. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaams investeringsbeleid.  Niet enkel de investeringen in de A11, zorgen voor vlot verkeer van en naar Knokke-Heist.  Ook de flankerende investeringen in fietspaden dragen bij tot een veilig en fietsvriendelijk Knokke-Heist.  We moeten ook op lokale wegen met lokale middelen verder investeren in veilige en vlotte mobiliteit.’ Besluit Cathy Coudyser.

Reacties