Weer heel veel Paas-vandalisme in Knokke-Heist
De plannen om licentie voor "Den Antwerp" in orde te krijgen worden in Knokke-Heist gemaakt

Dunes Plage in Duinbergen en "felle kleuren" op het strand moeten verdwijnen

2850-1030x687 B4_GKG29NJIK.1+WBVIS.1Nog voor het “echte” seizoen moet beginnen zijn er reeds weer wat perikelen tussen de horeca, stranduitbater en het gemeentebestuur. Dunes Plage aan de put van Duinbergen zal komende zomer niet terug worden opgebouwd. Het provinciebestuur heeft de bouwvergunning vernietigd en afgelopen donderdag heeft de gemeente het zwembad en de omheining afgebroken. Zaakvoerder Piet Leliaert, die ook brasserie-restaurant Point de Vue runt, staat perplex. "Een investering van 150.000 euro, zomaar vernietigd door een klacht van omwonenden."

Schepen_PietDegrooteBuurtbewoners hadden geklaagd, omdat er meer feesten plaatsvonden dan sport. Daarop is de vergunning in oktober vorig jaar vernietigd. "Dit is een sport- en ontspanningssite", zegt schepen van Patrimonium Piet De Groote (Gemeentebelangen) in een reactie. "De deputatie stelde vast dat er onder meer op Facebook en op de website gewag werd gemaakt van evenementen, in plaats van sportactiviteiten. Dat druist in tegen de voorwaarden voor de vergunning. Buurtbewoners zijn daarop een procedure gestart bij de burgerlijke rechtbank om het park in ere te laten herstellen. "We hebben als gemeente geoordeeld dat de verloederde situatie een gevaar vormde voor de openbare veiligheid en hebben zowel het zwembadje als de omheining donderdag weggenomen. Ook de strandcabines en het petanqueveld moeten nog weg. De hele site moet weer in oorspronkelijke staat hersteld zijn", oordeelt Piet De Groote.

IndexDe administratie van Schepen Anthony Wittesaele schreef dan weer een mail naar een aantal stranduitbater met de mededeling dat een paar restauranthouders klachten zouden hebben over de “te felle kleuren” van de speeltuigen op de stranduitbatingen. “We houden ons aan het strandreglement en ook de toestellen werden op een juiste manier geplaatst”, klinkt het bij de stranduitbaters. Een aantal chefs zouden waarschijnlijk het liefst een vrij zicht hebben van uit het restaurant tot aan de zee. Misschien is er degelijk overleg nodig tussen alle betrokken partijen? De komende jaren kunnen dan speeltuigen al dan niet anders geplaatst worden. Nu de strandspelen er staan vragen om ze opnieuw te verplaatsen is misschien toch een brug te ver. Zeker als het eigenlijk enkel op de kleuren gaat.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Joseph Wullaert

Spel en plezier, leute en vertier zijn toch de kenmerken van een geslaagde vakantie.
Als je daar niet tegen kunt, hoor je niet thuis in een toeristische zone.

Plato

Toch nog even in herinnering brengen dat dit ooit de locatie van een goed benutte en voor iedereen toegankelijke tennisinfrastructuur was. Een kleine horeca- exploitatie en een winkel waar je tenniskledij e.d. kopen kon vervolledigden dit. Elke zomer was er een druk bijgewoond tennisevenement, waarbij het ludieke niet ontbrak.
Op een bepaald ogenblik werd echter beslist dat deze sportinfrastructuur verdwijnen moest om plaats te ruimen voor een winkelcomplex. Het resultaat is gekend.

Indien men dus op zoek gaan wil naar de oorspronkelijke oorzaak van dit probleem doet men er goed aan ook even de volledig verkeerde inschatting van de toenmalige beleidsverantwoordelijken onder de loep te leggen.

Nepolossingen en ongelukkige bricolage verdoezelen de verwording.
Het, ingevolge het volgebouwd zijn van Knokke - Heist, soms ongelukkig verweven van zones voor wonen en recreatie kan enkel maar problemen generen. Men moet de konsekwenties van zijn beleidskeuzes onder ogen zien.

Wat de administratieve beslissing betreft: het lijkt mij onwaarschijnlijk dat men hier overhaast is tewerk gegaan en dat de rechten van de betrokken partij niet werden gerespecteerd. Mocht dit zo zijn dan volstaat het om de geijkte procedures te volgen en betrokken beslissing te laten opschorten of vernietigen.


Marc

De verzuurde azijnpissers hebben liever de toestand zoals die was een paar tiental jaren geleden : een verloederd stuk grond, ooit bedoeld als een soort van winkelcentrum, waar volop drugs en ander vuil werden geconsumeerd. De huidige uitbaters investeren zéér veel geld in een mooie infrastructuur, waar godsamme eigenlijk niemand last van heeft, uitgezonderd enkele oude verzuurden.
Zij willen enkel stilte en de zee. Wel : verhuis naar de opaalkust in Frankrijk, daar zitten jullie op je plaats !!

Laat ons toch feesten

Ik kan me nog het bord inbeelden dat vroeger toen ik nog klein was en met me velo door de wegel naast het schuttersplein en kerkhof van Knokke fietste stond "Stilte hier rusten mensen" Nu mogen ze dit bord terug boven halen en liefst zo groot mogelijk maken en terug plaatsen aan de invalswegen van Knokke Heist met een beetje aangepaste tekst " Stilte hier rusten verzuurde aangespoelden"
Nog maar eens een bewijs dat Knokke Heist het grootste rusthuis aan de kust aan het worden is waar jonge mensen verdreven worden en na 18.00u het licht uit moet.

Harley-Donaldson

Duinbergen zal serieus moeten 'knokken' tegen de nieuwe 'place to be' Cadzand, die zoveel meer te bieden heeft: een ZONNIGE dijk, een jachthaven, beachbars, zicht op zee ipv op de 'tenten'. Daarentegen heeft Duinbergen pezewevers en azijnpissers in overvloed die geen felle kleuren noch sfeer dulden en liever rotten in lelijke verouderde appartementsblokken voor begoede bejaarden.
Duinbergen wordt stilaan maar zeker een vergane glorie zoals Côte d'Opale, en onze politiekers keken ernaar en deden vooral niets.
Ik denk er meer en meer aan om te verkopen voor het te laat wordt.

Marc Van Landeghem

Marc, De Raan is een ander verhaal daar ging het over hoogbouw hotel in een groen/recreatiezone.

Nadine Devos

Dunes plage was pluspunt op allé gebied

fabienne

Heb al eerder mijn mening gezegd een eiland ver van de kust voor al die pezewevers of voor het goedkoopste zouden die mensen en misschien wel een deel van het gemeentebestuur niet beter naar de Ardennen gaan te midden de bossen daar is het stil donker en groen zeker GEEN kleuren . En dan zijn er meer en meer depressieve mensen haha alles wordt er naar gewerkt ☹

Marianne de Reus

Cette " plage" a l'air bien sympathique et accueillante. Il ne faut pas passer ses vacances à Knokke si on n'aime pas le bruit pendant les rares beaux jours que nous y avons à la belle saison.
Il y a des esprits chagrins partout mais c'est ici qu'il fait bon vivre par tous les temps.

Marc

Altijd klagen, altijd zagen. Niets kunnen verdragen.
De klagers zijn dan nog zo laf om anoniem hun gal te spuwen. Ze durven zich nooit bekendmaken met naam en toenaam.
Deze mensen moeten dringend hun appartement verkopen en teruggaan vanwaar ze gekomen zijn .

Van Haute Herman

Het gaat hier over een mooi gezellig strand dat waarschijnlijk veel mensen aantrekt in de zomer. Als daarbij de uitbater ook nog een restaurant heeft aan de overkant is alles in harmonie. Onbegrijpelijk als dergelijke initiatieven moeten afgebroken worden.
Mocht het echter zo zijn dat er regelmatig geluidsoverlast is dan worden reacties uitgelokt van de tweede verblijvers. Zij komen dan al eens naar hun 2de verblijf en ze zitten in het lawaai en de miserie begint.
De uitbater moet er voor zorgen dat er tijdens de evenementen geen geluidshinder is en alles is opgelost.
Er is op alle stranden muziek maar het mogen geen festival geluiden worden.
Vindt dit spijtig en zeer ontmoedigend voor de zelfstandigen.

Denoyel rigo

Het is volgens mij een pluspunt voor Duinbergen .trekt meer jonge mensen aan. Wie zijn die mensen die vandaag naar Duinbergen komen??? Wel de kinderen die hier tientallen jaren geleden met hun ouders kwamen en ook daarvoor !!!
duinbergen is rustig ,dat weten wij .maar laat de zaak niet helemaal teniet gaan en afsterven.
Let wel , orde moet er ook zijn .

Mark

Zelfde buurtbewoners als die muggenzifters van aan De Raan? ;-)

Frasse

Duinbergen is qua kustbelevenis het kerkhof van Knokke-Heist. Het verwonderd mij dat er nog geen aanduiding geplaatst is bij het binnenrijden of binnen wandelen van Duinbergen met de vermelding : "Sssst, hier wordt niet geleefd. Zacht rijden en stilletjes praten." Triestige deelgemeente... De geviseerde ruimte is toch wel de beste plaats om iets te organiseren. Uitkijken of de nabijgelegen minigolf met al dat lawaai van rollende balletjes niet het volgende slachtoffer wordt. En dan kan de vrijgekomen ruimte als ... begraafplaats gebruikt worden. Dan zullen de pezewevers pas feest vieren.

Savine van Houtryve

Kunnen de mensen dan écht niets meer verdragen? Het zijn dan nog meestal de 2e verblijven die gaan klagen. Piet Leliaert en Joris doen alles voor hun klanten maar ook om de buren tevreden te stellen!!!! Waar is het Knokke van vroeger gebleven???
Een schande en vooral broodroof!!!
Shame aan het gemeentebestuur, dit is Knokke waar de toeristen voor komen!!!!!
Hebben jullie niets anders te doen dan de horeca constant op de kap te zitten?

Help de mensen in onze gemeente die het moeilijk hebben, doe iets aan de overlast van de verbouwingen en bouw van appartementen, maar kom niet aan de broodwinning van de mensen die er zeer hard moeten voor werken... In tegendeel geef ze een duwtje in de rug!!!!!!
Schande !!!!!

Degroote

Ik had de indruk dat "Dunes Plage" eerder een meerwaarde was, blijkbaar willen de omwonenden (= "pezewevers") een écht verloederde site zoals "De Raan" nu. Ik meen ook te weten dat het niet de eerste keer is dat de zaakvoerder van "Point de Vue" met "pezewevers" heeft te doen. Ook dan hadden die "pezewevers" waarschijnlijk meer en betere advocaten. Klassejustitie? Het is van alle tijden. Hoe meer geld en invloed, hoe minder gerechtigheid!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.