Weer heel veel Paas-vandalisme in Knokke-Heist
De plannen om licentie voor "Den Antwerp" in orde te krijgen worden in Knokke-Heist gemaakt

Dunes Plage in Duinbergen en "felle kleuren" op het strand moeten verdwijnen

2850-1030x687 B4_GKG29NJIK.1+WBVIS.1Nog voor het “echte” seizoen moet beginnen zijn er reeds weer wat perikelen tussen de horeca, stranduitbater en het gemeentebestuur. Dunes Plage aan de put van Duinbergen zal komende zomer niet terug worden opgebouwd. Het provinciebestuur heeft de bouwvergunning vernietigd en afgelopen donderdag heeft de gemeente het zwembad en de omheining afgebroken. Zaakvoerder Piet Leliaert, die ook brasserie-restaurant Point de Vue runt, staat perplex. "Een investering van 150.000 euro, zomaar vernietigd door een klacht van omwonenden."

Schepen_PietDegrooteBuurtbewoners hadden geklaagd, omdat er meer feesten plaatsvonden dan sport. Daarop is de vergunning in oktober vorig jaar vernietigd. "Dit is een sport- en ontspanningssite", zegt schepen van Patrimonium Piet De Groote (Gemeentebelangen) in een reactie. "De deputatie stelde vast dat er onder meer op Facebook en op de website gewag werd gemaakt van evenementen, in plaats van sportactiviteiten. Dat druist in tegen de voorwaarden voor de vergunning. Buurtbewoners zijn daarop een procedure gestart bij de burgerlijke rechtbank om het park in ere te laten herstellen. "We hebben als gemeente geoordeeld dat de verloederde situatie een gevaar vormde voor de openbare veiligheid en hebben zowel het zwembadje als de omheining donderdag weggenomen. Ook de strandcabines en het petanqueveld moeten nog weg. De hele site moet weer in oorspronkelijke staat hersteld zijn", oordeelt Piet De Groote.

IndexDe administratie van Schepen Anthony Wittesaele schreef dan weer een mail naar een aantal stranduitbater met de mededeling dat een paar restauranthouders klachten zouden hebben over de “te felle kleuren” van de speeltuigen op de stranduitbatingen. “We houden ons aan het strandreglement en ook de toestellen werden op een juiste manier geplaatst”, klinkt het bij de stranduitbaters. Een aantal chefs zouden waarschijnlijk het liefst een vrij zicht hebben van uit het restaurant tot aan de zee. Misschien is er degelijk overleg nodig tussen alle betrokken partijen? De komende jaren kunnen dan speeltuigen al dan niet anders geplaatst worden. Nu de strandspelen er staan vragen om ze opnieuw te verplaatsen is misschien toch een brug te ver. Zeker als het eigenlijk enkel op de kleuren gaat.

Reacties