Natuurexploratie verwent het brede publiek tijdens de ‘Week van de Zee’
Ook in Knokke-Heist doet men mee aan de flitsmarathon

Hondendrollen voortaan op film in Knokke-Heist

Id823596-43436356-c974-11e4-aefc-869df7d1c707-originalHet idee van de stad Oostende om een DNA-test in te zetten als wapen tegen hondendrol, zoals u gisteren bij ons zag, is niet helemaal nieuw. Onze burgemeester Leopold Lippens liet eerder al onderzoeken of hij een DNA-databank voor viervoeters kon invoeren in zijn gemeente. Maar het plan is te duur en is in de ijskast beland. Wel wil de kustgemeente een vijftigtal kleine camera’s aankopen om baasjes die de drol van hun viervoeter niet opkuisen op heterdaad te betrappen. onze gemeente zet vandaag al een hondenpoepscooter in, die drollen opzuigt.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

patrick

in heist ligt het vol van de hondedrollen maar de scooter heb ik hier nog niet veel gezien er zijn veel mensen die een hond willen maar als ze moeten een drol opkuisen dat is te veel gevraagd en natuurlijk doen ze dit niet voor eigen deur

Patrick

De boetes omhoog, en ze zouden de baasjes die hun hond laten urineren op de stoepen en tegen gevels en voordeuren erbij mogen nemen. Een hond kan in de goot ook pissen.

keerlin

Ben het totaal oneens met SNEPPIL wat betreft het meer 'ontdekken' (of juist niet :-( ) van die drollen gedurende verlofperiodes en weekend 's... uiteraard is het logisch, er kunnen dan meer viervoeters rond lopen, maar geloof me maar , nog altijd zijn er heel veel 'kneistiNAREN' die van krommenaas gebaren als hun 'vriend aan de lijn' iets heeft geproduceerd.
Ik heb wel n' vermoeden dat SNEPPIL als een voorbeeld kan gelden voor anderen.
Wat die "hondenpoepopzuigervrouw-man" (oef..) betreft weet ik dat SNEPPIL kan gelijk hebben, heb dit ook al opgemerkt, het kan ook zijn dat die juist een rust of eet-stop inlaste, maar waarom telkens in een verborgen steegje/hoekje...
Wie zou er nu niet in properder Knokke-Heist willen wonen...maar je moet er nu je echt niet zo druk of kwaad over maken beste SNEPPIL... is niet goed voor je hart hoor... ;-)

Kneistenaar

Ik heb ook een viervoeter en heb steeds drie zakjes bij om op te kuisen. Sneppil vraagt meer controles tijdens weekend en verlofperiodes. Daar kan ik inkomen maar ook tijdens de week zijn er inwoners van Knokke Heist die het ook niet opkuisen. Ik woon in de verkaveling Oostwinkel en nooit zijn er hier controles. Dichtbij zijn er campings en deze mensen laten zelfs hun grote honden los lopen aangezien er hier geen enkele agent controle doet. In de scheurleg en rond het sportpleintje ligt het vol met hondendrollen, zelfs onder het viaduct naar de Bondgenotenlaan ligt er hondenpoep. Het wordt tijd dat er serieuze boetes uitgedeeld worden.

SNEPPIL

Eerst en vooral ben ik de trotse eigenaar van een viervoeter, ik raap STEEDS de uitwerpselen van mijn hondje op. Spijtig genoeg ziet men tijdens de verlofperiodes en weekends veel meer drollen liggen dan anders. Op dat moment ziet men geen controles. Wanneer de toeristen (LET OP MIJN TAALGEBRUIK) weg zijn, begint men met controles. Wat de hondenpoepscooter betreft, ik heb deze man reeds meer in het Zoute gezien en op een bank aan het wit kotje van het Zegemeer dan aan het oprapen van hondendrollen. Mijn absolute vraag is om controles te verscherpen tijdens verlofperiodes. Als HONDENLIEFHEBBER wil ik GEEN LAST zijn voor de KNOKKE-INWONERS. Ik denk, dat de toeristen hier anders over denken. HOE MEER CAMERA'S hoe beter. WE WENSEN TOCH ALLEN EEN PROPERE STAD, NIETWAAR? MAAR AUB DOE CONTROLES TIJDENS WEEKENDS EN VERLOFPERIODEN. Ik weet zelf welke mensen de drollen laten liggen en welke niet. IK WENS EEN PROPERE STAD KNOKKE. DENK AUB OOK AAN HET AFVALBELEID, het LAAT TE WENSEN OVER!!!!!

Thouet Aimé

Eindelijk een goed initiatief.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.