Het Weer in Knokke-Heist
Boshuisje verfraaid met figuratieve panelen

Kenneth Borezee is in HLN niet te spreken over AZ Zeno

15541340_712605645580389_361060973330036098_nOpnieuw krijgt een ongelukkig medisch dossier van het AZ Zeno heel wat nationale media aandacht.  Deze keer gaat het over een jong Zeebrugs koppel. Zij en haar man kunnen steeds niet geloven wat er zich de laatste week allemaal heeft afgespeeld, staat vandaag in Het Laatste Nieuws te lezen. Sally Keukelinck (23) was vorige week donderdag aan het werk in de keuken, toen ze plots uitgleed. De twintiger belandde op haar zij en kampte met hevige pijn. Ze trok naar het AZ Zeno  en liet zich meteen onderzoeken op de spoedafdeling.

Na een eerste onderzoek kreeg ze de diagnose te horen. "U heeft twee gekneusde ribben. Enkele dagen rust en u bent weer de oude", klonk het. Sally ging naar huis en begon meteen te rusten. 24 uur later was de pijn niet meer te harden. "Ze hield het niet meer uit en vroeg om opnieuw naar de spoedafdeling te rijden", zegt Kenneth. Daar aangekomen bleek de jonge vrouw ernstige inwendige bloedingen te hebben door een gescheurde milt. Ze belandde op intensieve zorg met levensbedreigende verwondingen. "Een fout van het ziekenhuis", zegt het koppel.

"Ik snap niet hoe die spoedarts de eerste keer niet dezelfde diagnose heeft gemaakt. Oké, het was druk op de spoeddienst, maar zoiets zie je toch? Alleen al het verschil tussen een gekneusde en gebroken rib is volgens mij toch redelijk groot", getuigt haar man Kenneth in de krant.

De man is enkele dagen na de feiten nog steeds onder de indruk. "Wat als ik enkele uren later was thuisgekomen? Sally was langzaam aan het doodbloeden. Ik mag er niet aan denken wat er dan was gebeurd. Ik was mijn vrouw misschien kwijt", zegt hij.

Het koppel hoopt vooral dat met hun verhaal gelijkaardige situaties in de toekomst vermeden kunnen worden. Ondertussen mocht Sally de dienst intensieve zorg verlaten en ligt ze op een gewone kamer. Opnieuw in hetzelfde ziekenhuis.

"Nu wordt ze wel heel erg goed verzorgd. Het is gewoon onbegrijpelijk dat mijn vrouw naar huis werd gestuurd, terwijl ze eigenlijk aan het doodbloeden was. Er was al heel wat bloed in haar maag gelopen", aldus Kenneth. Sally mag eind deze week het ziekenhuis verlaten. De komende twee maanden moet ze platte rust nemen.

Bij het ziekenhuis zelf kunnen ze over de medische kant van het verhaal geen details kwijt. Al staat de directie zeker open voor dialoog. "Als er mensen zijn met klachten, kunnen die altijd terecht bij onze ombudsman. Bij die dienst zullen ze altijd bereid zijn om naar hun verhaal te luisteren", zegt algemeen directeur Frank Lescrauwaet in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Beertje

Niet alle fouten in deze kliniek komen naar buiten,wij hebben geen vertrouwen in deze kliniek

Roger De Schryver

AZ Zeno heeft zoals alle ziekenhuizen hun medische fouten. Spijtig dat alleen de fouten in de krant komen gelukkig zijn er nog veel mensen die daar ongelofelijk goed geholpen worden.
Wie zonder fout is werpe de eerste steen.

Westkapellenaar

Moest alles uitkomen wat er verkeerd loopt in AZ Zeno, zouden mensen hele grote ogen trekken!!!
Ik heb er ervaring mee....bijna mijn dochter en pasgeboren nichtje verloren geraakt door deze "goede" dokters.
Naar de ombudsman gaan in het ziekenhuis?? Wat een lachtertje!! Na ervaring hebben we nogmaals geleerd dat deze de hand boven het ziekenhuis en hun personeel houdt!!

keerlin

O.K. ..OK. martine het klopt hoor, maar missen("fouten maken") is menselijk...
Natuurlijk als bv een bouwvakker een steen verkeerd legt, een postbode een brief verkeerd post en nog van dergelijke zaken zijn dat ook "fouten"... maar hebben meestal geen ernstig gevolg zoals een iemand in de geneeskunde een iets over het hoofd ziet of een dergelijk fout maakt... al zijn die uiteraard ook altijd nog mensen.
Niemand zou het willen meemaken... ik ook niet...
Toch jammer dat A.Z. Zeno niet het geld gebruikt(e) voor meer verpleegkundigen, zeker op spoed en intensieve zorg dan het voor mij toch nodeloze peperdure 'wow effect'... jammer.

ps. Ik weet ook dat het een tijdje kan duren vooraleer een gekwetste milt bloed afgeeft met niet te harden pijn als gevolg,

Kneistenaar

Wat wil je met spoeddokters van zeventig plus die nog steeds werkzaam zijn op de spoedgevallen in AZ Zeno.

martine

tis de eerste keer niet dat er fouten gemaakt worden

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.