Boshuisje verfraaid met figuratieve panelen
Hondendrollen voortaan op film in Knokke-Heist

Natuurexploratie verwent het brede publiek tijdens de ‘Week van de Zee’

WeekVanDeZee56s

Vanaf 22 april tot 5 mei 2017 loopt de zogenaamde ‘Week van de Zee’, een initiatief van het provinciebestuur West-Vlaanderen.  Tijdens deze periode wordt er extra aandacht gevraagd voor de natuur aan de kust.

Om het brede publiek optimaal te laten kennis maken met de natuur in de ruime omgeving van Knokke-Heist organiseert Natuurexploratie een ganse reeks natuurwandellingen in diverse natuurgebieden.

Het zeer gevarieerde aanbod voor het brede publiek omvat ondermeer 2 nachtegaaltochten waarop je tijdens het ochtendgloren kennis maakt met het ochtendconcert van de talrijke vogels van het Vlaams natuurreservaat ‘de Zwinduinen’, waaronder Nachtegaal, Braamsluiper, Grasmus, Zwartkop, Sprinkhaanzanger en noem maar op.  Een bijzondere ervaring die iedereen minstens een keer moet meegemaakt hebben.

Dit prachtige duingebied wordt ten andere meerdere keren bezocht, zodat ook de langslaper kan kennis maken met het gebied, maar dan wel zonder het uitbundige ochtendconcert van onze zangvogels.  Maar ook minder bekende natuurgebieden als een deel van de Damse vaart, het Blinckaertduinbos, de Fonteintjes, Sashul, de duinen van het Dir. Gen. Willemspark en Park 58 en de Sophiapolder en ’t Voorland bij Nummer Eén in Nederland worden bezocht Elk van deze gebieden zorgt op zich voor z’n eigen verrassingen met een ongelooflijke natuurpracht.  Elke geleide natuurwandeling met Natuurexploratie is immers een openbaring van een wondermooie wereld die van week tot week verandert en telkens voor nieuwe verrassingen zorgt.

Gratis wandelen in de natuur met Natuurexploratie.

In het kader van de ‘Week van de Zee’ zijn de natuurwandelingen van Natuurexploratie bovendien ook gratis voor niet-leden van de vereniging.  Dit is dus een ideale gelegenheid om kennis te maken met onze werking en even te proeven van het aanbod van geleide wandelingen die Natuurexploratie over het ganse jaar organiseert.  Wie eenmaal aan een geleide natuurwandeling van Natuurexploratie deelneemt, wordt al snel verknocht.  Immers, onder de deskundige begeleiding van onze ervaren natuurgidsen verken je met volle respect voor de natuur de ongereptste stukjes van de natuur in de ganse Zwinstreek.

Geleide natuurwandelingen voor groepen

Natuurexploratie organiseert evenwel niet enkel geleide natuurwandelingen voor het grote publiek.  Groepen die wensen kennis te maken met de natuur in de ruime omgeving van Knokke-Heist, doen er best aan om een geleide natuurwandeling aan te vragen bij Natuurexploratie.  Eén van de natuurgidsen verzorgt dan een onvergetelijke tocht door het door jouw uitverkoren gebied.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de activiteitenkalender van Natuurexploratie door een e-mail te zenden aan patrick.demaecker@scarlet.be met de vraag om onze wandelkalender of het aanbod van geleide natuurwandelingen op aanvraag voor groepen van Natuurexploratie te ontvangen.  Zo blijf je steeds op de hoogte van het natuurgebeuren in de ruime omgeving van Knokke-Heist.
Of je surft simpelweg naar onze webstie www.natuurexploratie.be

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.