Het Weer in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

Groot draagvlak bij de "zachte" gebruikers van de nieuwe Ravelingen

18301153_1245925898884609_3331680961874446065_nDinsdagavond organiseerde het gemeentebestuur in Ravelingen een informatieavond over de toekomstplannen van de culturele infrastructuur in de deelgemeente Heist voor de softgebruikers van de zogenaamde zachte “nieuwe” Ravelingen. Na het carnaval in 2018 worden het gemeentehuis en de huidige zaal Ravelingen aan de markt van Heist gesloopt. In het nieuwe gemeenschapshuis, dit keer centraal op het Maes- en Boereboomplein, komt een nieuwe zaal van 400 m2 voor “zachte” sociaal-culturele activiteiten (kaartingen, kleinschalige senioren- en kinderfeestjes…). Voor de “hardere” events (jongeren- en carnavalfuiven, live concerten…) is het de bedoeling om halfweg 2018 in de Koudekerkelaan naast het treinstation van Heist een polyvalente zaal van 600 m2 op te trekken. Zowel de bar voor de zaal op de markt als deze in het culturele complex in de Koudekerkelaan kunnen vrij uitgebaat worden door de gebruikers. Over het algemeen kwamen er vooral positieve reacties op de plannen van het Gemeentebestuur. Los van een aantal praktische details blijft het concept wel gedragen door de gebruikers en verenigingen.

De nieuwe feestzaal naast het station van Heist is opgevat als een geluidswerende “box in een box” van 30 meter breed en 20 meter diep. Naast deze opsplitsbare polyvalente ruimte van 600 m2 met flexibele bar- en podiumelementen, omvat het gebouw ook nog bijkomende bergruimte en sanitaire voorzieningen. Onder de fuifzaal zijn een 10-tal repetitielokalen voor muziekgroepen voorzien. Volgende week is er een vergadering voor de harde gebruikers van de “nieuwe” Ravelingen.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Valkarend

Ik vraag me wel af of ze in Heist ook een draagvlak kunnen krijgen, en wat Marc betreft ; Ik hoor wel dat deze persoon in Knokke woont en waarschijnlijk een van die gatlekkers van de burgermeester, tot daar aan toe.Ik vraag me terecht af of ze geen betere locatie konden vinden voor, zoals Keerling het zegt , dit misbaksel ik denk bijvoorbeeld aan de site " Speelman " daar zou het zeer goed staan en geen ginder zijn voor de bewoners rond de markt, maar ja het Geld primeert voor de zoveelste keer in het chique stadhuis van Knokke waar de oude nog altijd de Septer zwaait.

keerlin

Groot gelijk beste Webby_rr, maar daar ik een beetje gekend ben in meer dan een vereniging als een "pietje precies" op dit gebied, vroegen er nogal zich af wat er met "feedback" juist bedoeld werd... en tot m'n schaamte wist ik het ook niet...
Heb dan toch eens geloerd op Google...die "apen" kon je vinden, ook het woordje "gedrag", maar ben er van overtuigd dat U zeker de bedoeling van m'n aangeven(10/05/2017) begreep... ;-)

Marc

Eindelijk !! Met het nieuwe stadhuis en de nieuwe feestzaal verdwijnt het oudbollige Heist . Dat niet iedereen het ontwerp van het stadhuis kan smaken is te begrijpen, maar dit geldt ook voor de meeste avantgardistische gebouwen die pas veel later hun erkenning krijgen.
Had men het nieuwe stadhuis in Knokke geplaatst, men zou in Heist alweer een zaagje hebben kunnen spannen dat ze minderbedeeld zijn. Ocharme....

Webby_rr

Het woord feedback staat gewoon in Vandale... Het woord apengedrag niet.

Latruwe

Vraag mij nog altijd af waarom zo een srtuctuur van gebouw denk niet dat burgemeester Lippens dit in Knokke zou bouwen waarom dan in Heist precies stapel containers op mekaar.

Zijn toch andere mogelijkheden voor mooier project te verwezenijken dat ze er nog maar eens goed over nadenken maar ja misschien al te laat spijtig.

keerlin

Ik blijf erbij dat dit gebouw, of toch die bouwtrant een misbaksel is... kan het echt niet 'smaken'.
Ook valt het me op dat in bovenstaand te lezen artikel, nergens nog je "feedback" kan vinden, een term of uitdrukking die wel in de uitnodiging te vinden was, die aan de leden van tal van verenigingen werd doorgestuurd.
Ongelooflijk dat een gemeente dergelijke vreemde woorden/uitdrukkingen gebruikt, misschien ben ik niet meer 'van deze tijd'... ik hoor het zo al zeggen, maar het loopt echt de spuigaten uit, zelf kan ik nogal vlot uit de voeten in 't Frans en het Engels , maar waarom ook dit 'apengedrag' op het stadhuis...
Soms zie ik van die vreemdtalige slogans(of die er zouden moeten voor doorgaan) die zelfs volledig verkeerd zijn, och arme diegenen die met dergelijk iets mogen/moeten rondtoeren... :-(

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.