Sophie Van Biervliet wint haar agegroup in Ironman Mallorca 70.3
Het Weer in Knokke-Heist

SP.a zaadjes voor de verpleegkundigen

20170512_084745Op de verjaardag van Florence Nightingale, was het de Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Voor de SP.a afdeling een reden om “zaadzakjes” uit te delen.

“Verpleegkundigen zorgen voor velen, maar wie zorgt er voor hen, vroeg voorzitter Anteunis Katrien zich af.  Verpleegkundigen zetten zich dagelijks met veel toewijding in voor de zorg van kinderen, volwassenen en ouderen. Geen gemakkelijke job, mentaal noch fysiek. Bovendien staat de hele zorgsector onder druk, besparen is het mode-woord, tijd nemen voor zorg wordt een luxe.   De sp.a  Knokke-Heist gaat voluit voor een toegankelijke en betaalbare zorg met kwaliteit voor patiënt én zorgverstrekker!”

We zetten even hun voorstellen op een rij: 

  1. Kwalitatieve zorg vraagt meer handen.
  2. Met een betere financiering moeten de personeelsnormen omhoog.
  3. Zo kunnen we zorg beter afstemmen op de zorgvrager én -verstrekker.
  4. En houden we het werk in de zorg werkbaar.

Om verpleegkundigen te bedanken zette de sp.a hen graag extra in de bloemetjes. “We delen bloemzaadjes uit, met een dikke merci”, zo besluit Anteunis.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

keerlin

Goed zo , verdiend navolging, maar dan niet enkel "zaadjes" en beloften.
Beloften die ook door de SP.a weinig zoden aan den dijk brachten toen ze destijds in de regeringen over vertegenwoordigd waren... maar kom, dit zullen de verpleegkundigen zeker onthouden... naar de verkiezingen toe.

JP-DM

Een prima initiatief voor een groep die te gemakkelijk wordt vergeten.
Proficiat zo moesten er meer zijn

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.