Vernieuwde Colruyt gaat open
Maatjes met de Moatjes

Buurgemeente Sluis wil truckersproblemen exporteren naar Zeebrugge

DsresourceOnze buurgemeente Sluis overlegt nog steeds met Zeebrugge over een oplossing voor de vele truckers die – illegaal – overnachten langs de openbare weg. Dat zei wethouder Chris van de Vijver tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad in Sluis.

Van de Vijver antwoordde op vragen van raadslid François Babijn (Lijst Babijn). Die constateerde dat het probleem nog bepaald niet is opgelost. Van de Vijver kon hem alleen maar gelijk geven. “De pogingen om dit in Zeeuws-Vlaams verband op te lossen door de aanleg van een centrale parking zijn gesneuveld. We zijn wel nog steeds in gesprek met Zeebrugge om te kijken of we truckers kunnen doorverwijzen naar het havengebied daar.”

Vragensteller Babijn baarde overigens enige opzien door een verband te suggereren tussen de vrachtwagens en het aantal inbraken in West-Zeeuws-Vlaanderen. Met name raadslid Wim Huigh (D66) kon zijn oren niet geloven. Op zijn vraag of hij ‘goed had begrepen dat de heer Babijn inbraken in de schoenen van Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs wil schuiven’, hield Babijn de kerk wijselijk in het midden. “Ik beschuldig niemand, ik wijs slechts op mogelijke verbanden.”

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chauffeur

@Victor: Ok er moeten parkings komen voor truckers maar BEWAAKT waarom? Als het een betaalde parking is dan nog moeten ze voor hun eigen lading zorgen daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Ook is het niet normaal dat een ander voor de kosten moet opdraaien van privé bedrijven. Zo wil ik ook wel een parking met bewaking voor mijn auto maar daar moet ik dan wel voor betalen om ergens bv. ondergronds te parkeren en bij een inbraak zijn die parkinguitbaters daar niet verantwoordelijk voor. Zelfs als we ergens parkeren betalen we ook parkeergeld op de openbare weg. Het is eigenlijk de transportfederatie die de stap moeten zetten om betaalde parkings te voorzien met sanitair en slaapgelegenheid of dit doorgeven aan het privaat en dit niet overlaten aan de havens of de staat.
Ook is het geen goed idee van Sluis om dit door te sturen naar Zeebrugge en zo zelf van het probleem op een goedkope verlost te zijn. Dat het een probleem is voor die chauffeurs daar ben ik wel mee akkoord.

Victor van Vosselaer

Overlast door in-hun-cabineslapende-truckers ?... Ja, waarschijnlijk wél, doch, stel U in de plaats van dié personen, èn ZOU U-zelf het risico nemen om de lading onbewaakt achter te laten ? Dàt geloof ik niet, dus... is het aan "de overheid" om continu BEWAAKTE PARKINGS in te richten.
Niet alleen kàn een lading, (of gedeelte ervan) gestolen worden, maar tegenwoordig moet men ook opletten om geen ongewenste lifters mee te voeren "naar de overkant"...U begrijpt zéker wel wàt hiermee bedoeld is.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.