Het Weer in Knokke-Heist
Hoe zit het met de persvrijheid in Knokke-Heist?

Buurgemeente Sluis wil truckersproblemen exporteren naar Zeebrugge

DsresourceOnze buurgemeente Sluis overlegt nog steeds met Zeebrugge over een oplossing voor de vele truckers die – illegaal – overnachten langs de openbare weg. Dat zei wethouder Chris van de Vijver tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad in Sluis.

Van de Vijver antwoordde op vragen van raadslid François Babijn (Lijst Babijn). Die constateerde dat het probleem nog bepaald niet is opgelost. Van de Vijver kon hem alleen maar gelijk geven. “De pogingen om dit in Zeeuws-Vlaams verband op te lossen door de aanleg van een centrale parking zijn gesneuveld. We zijn wel nog steeds in gesprek met Zeebrugge om te kijken of we truckers kunnen doorverwijzen naar het havengebied daar.”

Vragensteller Babijn baarde overigens enige opzien door een verband te suggereren tussen de vrachtwagens en het aantal inbraken in West-Zeeuws-Vlaanderen. Met name raadslid Wim Huigh (D66) kon zijn oren niet geloven. Op zijn vraag of hij ‘goed had begrepen dat de heer Babijn inbraken in de schoenen van Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs wil schuiven’, hield Babijn de kerk wijselijk in het midden. “Ik beschuldig niemand, ik wijs slechts op mogelijke verbanden.”

Reacties