Bende voor de rechter
Het Weer in Knokke-Heist

Er komen steeds meer hotels aan de kust.... maar ééntje blijft wachten. Op wie?

Het kusttoerisme was vroeger seizoensgebonden. Nu komen de toeristen het hele jaar door naar de kust. En dus heeft ook een grote hotelketen als Accor met hotels als Mercure en Ibis,  plotseling de kust ontdekt met 10 hotels van De Panne tot Knokke-Heist. Mercure Blankenberge is pas een week open gegaan. 

Ann Bal, general manager van het hotel, denkt niet dat ze concurrentie vormen voor de kleine hotels: “Mensen die in een familiaal hotel willen verblijven zullen nooit in een ketenhotel verblijven. En dat is omgedraaid ook zo.” Het aantal hotelkamers aan zee groeit gestaag. Zo’n 200 hotels bieden samen  meer dan 6000 kamers aan en dat is het hoogte aantal in bijna 10 jaar. 

Dit nieuwe 5-sterrenhotel & spa, genaamd “Le 8300” is gelegen op de hoek van de Zoutelaan en de Bronlaan in Knokke. Het hotel is klaar voor uitbating en bevindt zich op wandelafstand van het Zwin natuurreservaat en is gelegen in de rustige omgeving rond het Oosthoekplein.

"Wegens de wens van het Gemeentebestuur van Knokke om zowel kwantitatief als kwalitatief een uitbreiding te realiseren in de groeiende vraag naar hotelfaciliteiten past dit project perfect in hun doelstelling", staat op de site te lezen. Maar een kamer huren voor deze zomer zit er niet in. De opening van het hotel laat voorlopig op zich wachten.

In totaliteit zal het project naast de 37 luxe-kamers ook restaurant faciliteiten en hoogstaande “spa- en wellness” services voor het hogere segment van consumenten aanbieden.
Deze ontwikkeling past uitstekend in onze diversificatiestrategie vn Ghelamco. De vraag naar hotels, wellness centra en spa's aan de Belgische kust is groot. Dit nieuwe complex is gericht op de hogere segment van de gemeenschap en wordt is de meest hoogstaande en luxueuze voorzieningen uitgerust. Maar kan nog niet worden toegevoegd aan het lijstje van Knokke-Heistse hotels!

 

Reacties