Chrisma verhuist: zelfde klasse, nog betere service
Zanger Kevin Kenzo overleden

OPGELET: Buiten Knokke-Heist verhoogde ozonconcentraties in de lucht

Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu Ircel maandag. Mogelijk wordt de Europese informatiedrempel van 180 µg/m² vandaag/maandag al overschreden.

Het wordt vandaag opnieuw erg warm, met maximumtemperaturen van 31 graden in het centrum van het land. Bovendien is het zonnig en staat er weinig wind, waardoor de luchtvervuiling van de voorbije dagen zich kon opstapelen, klinkt het bij Ircel.

Ircel verwacht dat de informatiedrempel wordt overschreven, vooral in het centrum en het noorden van het land is de kans daarop groot. Die waarschuwing geldt ook voor dinsdag, want ook dan bereiken de maxima vlot de 30 graden en staat er weinig wind. Woensdag zou het dan iets minder warm worden, waardoor de luchtkwaliteit volgens Ircel op zijn minst tijdelijk zal verbeteren. 

Een te hoge ozonconcentratie kan leiden tot een vermindering van de longfunctie, irritatie van de ogen en van de bovenste luchtwegen. De Ircel raadt iedereen aan om tussen 12 een 22 uur geen langdurige fysieke inspanningen te doen. Mensen die extra gevoelig zijn voor luchtvervuiling, zoals kinderen, ouderen en personen met ademhalingsproblemen, doen best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).