De aankomst van de Maatjes in 500 foto's
De trend met freakshakes komt ook onze richting uit

Tiener had volgens de Lokale Politie niet gedronken

9800436Onze Lokale Politie onderzoekt of een zwaar ongeval aan hotel La Réserve in de Elizabetlaan het gevolg is van een straatrace. Een 19-jarige Knokkenaar richtte met zijn oldtimer-Cobra, met een waarde boven de 100.000 euro, een ravage aan. De peperdure wagen belandde tegen een boom.

De zware crash gebeurde zondagavond al even na 17 uur langs de Elizabetlaan vlak bij het Casino van Knokke. De 19-jarige jongeman reed met zijn oldtimer richting Knokke, toen hij ter hoogte van hotel La Réserve zwaar in aanrijding kwam met een BMW die even voordien de parkeerplaats had verlaten. De oldtimer werd weggeslingerd tegen een ander geparkeerd voertuig om uiteindelijk even verderop tot stilstand te komen tegen enkele bomen in de middenberm. "De schade aan de voertuigen en de bomen is aanzienlijk", zegt Isolde Van Eenooghe, woordvoerster van de Lokale politie .

De tiener kon zijn wagen zelf verlaten en raakte lichtgewond. Ook de inzittenden van het aangereden voertuig, een koppel uit Wevelgem, raakten gewond. Een takeldienst moest de gehavende oldtimer-Cobra weghalen.

De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht. Een getuige meldde dat hij de oldtimer vlak voor de crash zag racen tegen een ander voertuig. Dat kan de politie nog niet met zekerheid zeggen. "Die piste wordt nog onderzocht. Onze mensen zijn volop bezig om de omstandigheden en eventueel andere betrokken voertuigen in kaart te brengen", aldus de politiewoordvoerster.

Uit de vaststellingen en zichtbare remsporen bleek wel dat de tiener nog probeerde de aanrijding te vermijden, maar zonder resultaat. Meteen na het ongeval nam de politie een ademtest af van de 19-jarige om te kijken of hij onder invloed achter het stuur zat. "Die test bleek negatief. De aanrijding was dus zeker niet te wijten aan het gebruik van alcohol", aldus Van Eenooghe. Over de verklaringen van de bestuurder zelf wil de politie geen commentaar geven in het belang van het onderzoek. Mogelijk komt de zaak nog voor de politierechtbank.

Reacties