De aankomst van de Maatjes in 500 foto's
De trend met freakshakes komt ook onze richting uit

Tiener had volgens de Lokale Politie niet gedronken

9800436Onze Lokale Politie onderzoekt of een zwaar ongeval aan hotel La Réserve in de Elizabetlaan het gevolg is van een straatrace. Een 19-jarige Knokkenaar richtte met zijn oldtimer-Cobra, met een waarde boven de 100.000 euro, een ravage aan. De peperdure wagen belandde tegen een boom.

De zware crash gebeurde zondagavond al even na 17 uur langs de Elizabetlaan vlak bij het Casino van Knokke. De 19-jarige jongeman reed met zijn oldtimer richting Knokke, toen hij ter hoogte van hotel La Réserve zwaar in aanrijding kwam met een BMW die even voordien de parkeerplaats had verlaten. De oldtimer werd weggeslingerd tegen een ander geparkeerd voertuig om uiteindelijk even verderop tot stilstand te komen tegen enkele bomen in de middenberm. "De schade aan de voertuigen en de bomen is aanzienlijk", zegt Isolde Van Eenooghe, woordvoerster van de Lokale politie .

De tiener kon zijn wagen zelf verlaten en raakte lichtgewond. Ook de inzittenden van het aangereden voertuig, een koppel uit Wevelgem, raakten gewond. Een takeldienst moest de gehavende oldtimer-Cobra weghalen.

De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht. Een getuige meldde dat hij de oldtimer vlak voor de crash zag racen tegen een ander voertuig. Dat kan de politie nog niet met zekerheid zeggen. "Die piste wordt nog onderzocht. Onze mensen zijn volop bezig om de omstandigheden en eventueel andere betrokken voertuigen in kaart te brengen", aldus de politiewoordvoerster.

Uit de vaststellingen en zichtbare remsporen bleek wel dat de tiener nog probeerde de aanrijding te vermijden, maar zonder resultaat. Meteen na het ongeval nam de politie een ademtest af van de 19-jarige om te kijken of hij onder invloed achter het stuur zat. "Die test bleek negatief. De aanrijding was dus zeker niet te wijten aan het gebruik van alcohol", aldus Van Eenooghe. Over de verklaringen van de bestuurder zelf wil de politie geen commentaar geven in het belang van het onderzoek. Mogelijk komt de zaak nog voor de politierechtbank.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

whaleshark

Dat vele mensen zich zo nonchalant in het verkeer begeven is omdat dit door de bevoegde instanties toegelaten wordt. In iedere drukke straat staan iedere dag verschillende auto's die onverantwoord geparkeerd staan. Geregeld wijs ik mensen er op dat ze te veel te ver van het voetpad staan ( meer dan een halve meter ) en dat dit gevaarlijk is voor andere weg gebruikers. Laatst werd voor onze winkel een leverancier door de politie weggejaagd omdat hij in dubbele file stond... OK dat mag niet. Maar als we de politie er op wijzen dat de laad en los zone aan de overkant vol met auto's staat, die niet laden/lossen, halen ze hun schouders op. Tien min. na dat mijn leverancier weg was parkeert zich een auto voor de deur. De achterwielen stonden meer dan 3 schoenen ( maat 46 ) van het voetpad. Ik hou een passerende politie tegen en zeg haar dat haar collega's zojuist m'n leverancier weggejaagd hebben ( wat juist is.) en wijs haar vervolgens op de zeer slecht geparkeerde wagen. Daar kunnen we niets aan doen, zei ze... Ik zeg haar dat dit voertuig toch duidelijk het verkeer hindert. Dit voertuig mag daar staan zegt ze me. Het is die willekeur van sommige politiemensen dat de gewone mensen alsmaar minder respect hebben voor hen. Ik begrijp ook niet dat de bevoegde instanties nog altijd niet door hebben dat veel meer ongevallen veroorzaakt worden door nonchalant weggedrag, dan door iemand die eens 10km/uur te rap rijdt.

JP-DM

Toeristen mentaliteit brrr....! Ongelofelijk wat die mensen zich hier permitteren ! In Brussel, Antwerpen, of in luik, daar rijden ze de poten van onder uw gat meneer...! En die zelfde mensen vegen hier omdat ze zich in vakantie wanen, alle regels aan hun laars. Ze verlaten zomaar een parking zonder kijken, ja ze zijn in vakantie en opletten hoort daar niet meer bij hé! Iemand anders moet maar opletten maar zij uiteraard niet want zij zijn toch met vakantie hé. Ze zijn zo nonchalant om te geloven dat ze hier veilig kunnen doen wat ze willen, de schuld ligt toch bij een ander hé? En dan de schuld leggen bij iemand die bij toeval hun escapades niet meer kon ontwijken schoon volk zijn jullie doen jullie dat in uw thuis regio ook zo ??? Ik weet het iemand van 19 heeft weinig ervaring maar dank zij jullie onvoorzichtigheid, gebeurt dit allemaal. Sta daar maar eventjes bij stil alvorens iemand anders te beschuldigen. 't is niet omdat je met een sportwagen rijd en je pas 19 bent dat je "uberhaupt" schuldig bent er zijn nu eenmaal omstandigheden die je niet meer in de hand hebt wanneer nonchalante toeristen zich alles denken te kunnen permitteren.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.