Staat de Pallen Lakeside Paradise Triathlon al op je menu?
Komt er een reconstructie nu Alexandru C weer in het land is?

In juni 2016 maakten ze juwelen ter waarde van 1,8 miljoen euro buit en kregen nu 8 jaar cel

GevangenisOp 20 juni 2016 belde een ogenschijnlijk oudere man aan bij Orologio in de Kustlaan. De man steunde op zijn paraplu, maar haalde binnen onmiddellijk een pistool boven. De winkelbediende werd vastgebonden en met de dood bedreigd. Twee overvallers roofden juwelen en horloges ter waarde van 1,8 miljoen euro. De overval duurde slechts negen minuten. De Serviër Goran P. werd vrij snel geïdentificeerd als een van de overvallers. Hij betwist als enige zijn betrokkenheid niet en probeerde op de zitting de andere beklaagden uit de wind te zetten. "Die mensen hier hebben er niks mee te maken. Mijn medeplichtigen waren twee Belgen", klonk het.

Goran G. was eerder al op verkenning in Knokke en zou tijdens de overval op de uitkijk gestaan hebben. De Serviër houdt echter vol dat hij niets afwist van het plan van zijn landgenoot.

De vermoedelijke tweede overvaller, Tomasz O., werd pas eind januari 2017 ingerekend. De Poolse Fransman zou ook tijdens de verkenning aanwezig geweest zijn. Bovendien werd zijn DNA aangetroffen op een masker. Volgens de verdediging gaat het echter niet om hetzelfde masker. Bovendien is O. veel kleiner dan de tweede overvaller op de camerabeelden. 

Soufyane B. ten slotte zou de vluchtauto en enkele andere attributen geleverd hebben. De Parijzenaar ontkende dat hij de gestolen Renault Clio naar België zou gebracht hebben. "Ook voor de vervalsing van de nummerplaat is er geen bewijs", pleitte zijn advocaat Paul Bekaert. "Zijn DNA op de maskers en de pet betekent nog niet dat hij die spullen gekocht heeft."

De rechter veroordeelde Goran G., Goran P. en Tomasz O. tot acht jaar effectieve gevangenisstraf. Soufyane B.  werd op basis van twijfel vrijgesproken.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).