Lollipop in beeld met Alain Donvez (meer dan 800 foto's)
Het Weer in Knokke-Heist

Man in blauwe jas wil uitstel

De advocaten van Alexandru C., die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle in onze badstad, zullen vragen om de raadkamer van morgen uit te stellen. De resultaten van het DNA-onderzoek zijn nog niet bekend, en ze vinden ook dat ze te weinig tijd hebben gehad om het dossier voor te bereiden. 

Sofie MuylleDe advocaat van de Roemeen heeft het omvangrijke dossier vanmorgen voor het eerst kunnen inkijken in het gerechtsgebouw van Brugge. "De resultaten van het DNA-onderzoek zitten daar nog niet in", zegt Pieter Filipowicz. "Dat hadden we ook niet verwacht, aangezien het staal pas vandaag onderzocht wordt in een lab. Alles valt en staat bij die resultaten."

"Daarom vragen we nu al om de zitting van de raadkamer morgen uit te stellen. Zelfs al is het resultaat morgenochtend wel binnen, dan is het te kort dag om ons voor te bereiden." De kans is ook groot dat het uitstel zal toegestaan worden. De 23-jarige verdachte wordt ook niet van de gevangenis naar de rechtbank overgebracht. 

Deze middag gaat zijn advocaat hem ook nog bezoeken in de gevangenis, samen met een tolk. Het gerecht van Brugge gaat ervan uit dat de Roemeen Sofie Muylle heeft vermoord op het strand van Knokke-Heist, op 22 januari. De uren na de moord bleef hij ook rondhangen in de buren van de Zeedijk, gekleed in opvallende blauwe jas. Hij werd eind juni opgepakt in zijn thuisland en werd vrijdag overgeleverd aan ons land. Meer hierover in het VTM nieuws.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).