Lollipop in beeld met Alain Donvez (meer dan 800 foto's)
Het Weer in Knokke-Heist

Meeste verankerde lokale radio van Vlaanderen uit de lucht

0c8c631Maandagavond om 22 uur gaat de stekker uit de lokale omroep van Knokke-Heist. Het zal dus stil zijn op de 105.1 Fm. De heer Philippe Maenhout (foto) alias Bart Degraaf besliste als voorzitter van de vzw Reformat om de vzw in vereffening te laten gaan. Hierdoor trok de Vlaamse Media Regulator maandagmorgen conform de wet ook meteen de zendvergunning in. Waardoor de uitzendingen van de lokale omroep van Knokke-Heist 105.1 fm meteen moeten worden stopgezet!

Een aantal handelaars uit Knokke-Heist hadden €17 000 betaald aan Philippe Maenhout om alsnog de radio te redden. Maar Maenhout kon op hun vraag geen fiscaal attest voorleggen waaruit zou blijken dat de vzw vrij van schulden was bij de Fod Financiën. Dergelijke attest is gebruikelijk om na te gaan of een organisatie of bedrijf over geen verborgen schulden beschikt..

De twintig vrijwilligers van de Lokale Omroep van Knokke-Heist hadden de bui al zien hangen en hebben midden mei al een nieuw dossier ingediend bij de Vlaams Media Regulator. Vrijdag vernamen ze alvast dat deze ontvankelijk is bevonden. Maar dat is vandaag nog geen garantie dat de meest verankerde lokale omroep van Vlaanderen ooit terug komt! Bedankt Bart!

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Gunther De Block

Duimen voor jullie nieuwe dossier. Draai maar vlug deze bladzijde om.

Deswaef

Bart Degraaf was in de tijd een goede DJ en ook zijn programma's op Valko en Dynamo kon ik wel smaken. Maar zaken met hem doen! Hij "vergat" vaak te betalen als je voor hem iets had gedaan.

PDV

Den BD is gans z'n leven nooit met niets in orde geweest.... vergat zelfs te betalen voor kinderen. Grote zwier hier in het zoute.... maar had zelfs geen geld om zijn grote bmw te herstellen.

Peter De Vlieghe

Echte lokale radio's zijn schaars. we namen de fakkel over van een dode mus, radio Paradys was dode radio. Kneistiradio groeide uit tot een begrip. Gratis reclame voor cultuur; lokaal , regionaal en nationaal nieuws, verkeersinfo, activiteitenkalender enzovoort. Er stond ook nog verslaggeving van jongerenkamp op stapel. Ik heb er graag de hitladder gedraaid en het radiocursiefje, het wartaaltje gemaakt. Kneistiradio was een echte lokale radio met heel wat kneistse medewerkers met oog voor detail en een warm hart voor de badstad. Zo jammer dat er door een externe factor, er nu plots een einde aankwam. Dank je wel aan alle luisteraars voor jullie leuke reacties tijdens en na de programma's elke week.

boeboe

dat is maar slecht nieuws ..maar ja de éne zijn dood is de andere zijn brood

De Stadsrat

Zou het voor één keer eens kunnen dat er niet met modder wordt gesmeten, maar dat er gezocht wordt naar een oplossing. En dat we terug van de goede programma's/ muziek kunnen genieten ....

Waldo

Het is een publiek geheim dat de vzw nog schulden had aan de btw. Hierdoor kon men geen fiscaal attest voorleggen. Met zo iemand doet men best geen zaken.

Ann Van Eyck

Als Ann Van Eyck kwam ik in januari bij de Kneisticrew terecht. De ochtendshow werd mij toegewezen. Ik deed dit programma héél graag . Ik kwam bij mensen terecht die het juiste radiohart hebben, helaas wordt dit hart nu verscheurd door dit gebeuren. Ik wil via deze weg alle luistervrienden van" De ochtendshow" bedanken en hoop jullie te kunnen zeggen tot weldra, maar dit weten we nu op dit moment ook niet . Ook de sponsors mogen we niet vergeten, want zonder jullie zou er ook geen radio geweest zijn ! Mijn dank gaat ook uit naar mijn collega's jullie zijn een toffe bende en hopelijk staan we straks weer samen aan de heropstart van de lokale omroep van Knokke-Heist.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.