Museumavond met folkgroep Ambrazar
De uitlevering van Alexandru C., voorzien voor vrijdag

Rechter verklaart tweedeverblijfstaks nietig

2051976_origDe belasting op tweede verblijven in de kustgemeente De Haan schendt het gelijkheidsbeginsel. Dat heeft een rechter in Brugge geoordeeld, nadat een eigenaar van een tweede verblijf naar de rechtbank was gestapt, zo berichten De Tijd en Focus-WTV.

De tweedeverblijfstaks wordt betaald door mensen die over een tweede verblijf beschikken en niet in de gemeente gedomicilieerd zijn. In De Haan wordt de belasting volgens drie verschillende tarieven geheven.

De gemeente wil het vonnis eerst bestuderen, maar de uitspraak kan een belangrijk precedent zijn voor de bijna 100.000 tweedeverblijvers aan de Vlaamse kust. De Haan is namelijk niet de enige kustgemeente die verschillende tarieven hanteert naargelang de locatie. Ook Koksijde en Nieuwpoort passen dat principe toe. In Nieuwpoort zijn er maar liefst vijftien verschillende tarieven, naargelang het type woonst en de ligging.

Koksijde werd eerder al veroordeeld omdat het een tweedeverblijfstaks heft, terwijl eigen inwoners geen aanvullende personenbelasting moeten betalen. Ook in De Panne en in onze gemeente is dat het geval. De juridische omschrijving van de belasting in Knokke-Heist is echter zo omschreven dat we minder of geen kans lopen bij een juridische procedure de belasting te moeten schrappen. Zo klinkt het alvast in de wandelgangen van het stadhuis in de deelgemeente Knokke.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Valkarend

Aan Ronny!
En wie zijn schuld is dat denk je Ronny dat er hier zo veel aangespoelden zijn?
Niet die fout van deze mensen maar de schuld van deze die jaren lang de jongeren van Knokke hebben doen wegvluchten voor het dure grond en de huis prijzen, nu moeten de heren? van het gemeentebestuur de gevolgen dragen, dat is voor de Knokke-Heistenaren de harde waarheid, In dien U dat niet geloofd ga eens naar de bevolkingsdienst en vraag eens hoeveel jongeren de laatste 20 jaar de stad hebben moeten verlaten.Dat zeg ik U maar omdat je niet alles op de aangespoelden moet steken, en wees gerust ik ben al heel mijn leven een vaste inwoner van deze stad

Ronny

van mij mogen ze nog meer belastingen aan rekenen aan die tweede verblijvers want als het zo voort gaat zie je hier binnen 10 jaar geen eigen volk meer allemaal aangespoelde kijk maar eens als je nu al naar den aldie of de lidl gaat hoeveel mensen van hier kom je nog tegen ? en er zitten er ook veel tussen die al een groote bek op zetten ook das mijn mening !

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.