Digitale stadsnetwerk City Play vanaf nu beschikbaar in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

Sfeerplein De Bolle nu ook officieel opnieuw open

PageHet gemeentebestuur van Knokke-Heist liet op maandag 6 september 2016 de werken starten in het centrum van de deelgemeente Heist. De heraanleg van het plein de Bolle dat nu tijdens de zomermaanden regelmatig gebruikt wordt voor evenementen en de heraanleg van de Vlamingstraat en de Kardinaal Mercierstraat was aan een opknapbeurt toe. De eerste fase van de werken duurden tot 30 juni. Vandaag net voor de start van het zomerseizoen is de eerste fase klaar.

Het was burgemeester Leopold Graaf Lippens zelf die “op de Franse nationale feestdag” het plein officieel inliep. Naast de handelaars was het ganse Schepencollege aanwezig met de schepenen Kathleen van der Hoofd, Jan Morbee, Kris Demeyere, Anthony Wittesaele, Danny Despiegelaere en Piet Degroote. Vanuit de gemeenteraad waren de raadsleden Annie Vandenbussche, Olivier Bodyn, Luc Dieltiens en Geert Deman op de afspraak.

Het waren harde tijden voor de lokale handelaars. “De werken waren broodnodig. Niemand had echter verwacht dat het zo erg ging zijn. Ook de timing is ronduit verkeerd. Onze leverancier kan momenteel zelfs geen drank leveren”, vertelt Brigitte De Vos van café The Factory. “Nog voor de werken plaatsvonden, dienden wij een petitie in om de timing te veranderen. Die vraag werd geweigerd. We zaten met een moeilijke winter én ook Pasen, Pinksteren en Hemelvaart overleven zonder echte terras. was moordend.” 

19905436_10155685384569260_8736833664780774677_n“Ik heb een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college met betrekking tot de aanleg van het plein en het overleg met de handelaars. Ik ben blij dat het plein nog niet is opgeleverd waardoor nog een aantal aanpassingen mogelijk zijn”, zei raadslid Geert Deman.

Volgens Schepen Degroote verschillen bij mensen de smaken en kleuren en is hij blij met het nieuwe plein. “We bekijken na de zomer waar een aantal zaken nog kunnen worden aangepakt voor de definitieve oplevering”, aldus nog de Schepen.

Volgens Raadslid Olivier Bodyn is de keuze van de boombakken mooi, maar zorgen ze ook meteen voor roestvlekken op het nieuwe plein. Maar ook dit zou nog worden aangepakt, zei Schepen Kris Demeyere.

Foto’s:  Yvan Kaux

Inspraakvergadering-2017-24-638

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Marie

Nu nog de ijzeren vaten weg. Is geen zicht , kakafonie!!!!!!
Planten bakken verdienen mooie plaats niet tegen gevel van de huizen!!!
Kan dan een sfeerplein worden ????

Marc

Het vernieuwde plein is mooi. Maar ik vrees dat de klinkers zéér vuil- en vlekgevoelig zullen zijn.

Handelaar van de Bolle

De werken zorgden voor wat overlast, maar het resultaat mag er zeker en vast zijn! Ik ben blij, hoedje af aan het gemeentebestuur

Linda

Ik vind het nieuwe plein wel erg mooi!

marieke

En wat is de bedoeling van die roeste fietsbeugels? Als je de ketting van je fietsslot rond die beugel hangt heb je meteen ook handen vol roest als je het slot verwijderd. En dan moet je ook nog oppassen dat het niet aan je kleren hangt.
Waarom niet van die inox beugels zoals aan het "Scharpoord" of in de Lippenslaan?
Er wonen wel veel ouderen in onze gemeente maar daarom moet het nog niet gesymoboliseerd worden met roesten bloembakken en fietsbeugels.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.