Speciaal Magritte herinneringsmoment op 15 augustus
Reeds ingeschreven voor de kinderuniversiteit van Knokke-Heist?

25-jarige Albanees verdacht van inbraken in Knokke-Heist nog steeds spoorloos

Politie
De 25-jarige Albanees die dinsdag ontsnapte uit een Antwerps politiegebouw, was opgepakt op verdenking van een woninginbraak in onze badplaats. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Zijn 26-jarige kompaan is intussen voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter.

Op camerabeelden aan de woning in Knokke was te zien hoe twee vrouwen dinsdagochtend eerst een voorverkenning deden. Twee uur later betraden twee mannen met een kap over het hoofd de woning. Ze stalen juwelen met een grote waarde. Opvallend genoeg waren de bewoners gewoon thuis tijdens de inbraak, maar hebben ze van de feiten niets gemerkt.

Na een knap staaltje speurwerk van ons interventie- en rechercheteam van de Lokale Politie Damme/Knokke-Heist. Konden 2 Albanezen worden opgepakt in Antwerpen. Eén van die Albanezen, de 26-jarige H.J. verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter. Zijn 25-jarige kompaan E.J. kon ontsnappen uit het Antwerps politiegebouw en is momenteel voortvluchtig. H.J. (26) is dus voor de Brugse onderzoeksrechter geleid geworden op verdenking van diefstal met braak. Deze Albanees is intussen ook aangehouden. 

Toen ze werden overgebracht naar het cellencomplex van het politiegebouw aan de Noorderlaan, eerder deze week ging het dus mis. Rond 16.35 uur slaagde E.J. (25) de andere Albanees er immers in om te ontsnappen. Van hem ontbreekt voorlopig elk spoor. Ook de vrouwen die de voorverkenning uitvoerden, zijn nog niet ingerekend.

Reacties