Reeds ingeschreven voor de kinderuniversiteit van Knokke-Heist?
De Bolle uit de bol met Buiten Bereik een fotoreportage van...

De Kust verwacht bijna half miljoen dagtoeristen in het verlengd weekend

{8989D6FE-3E8F-4F0B-B623-82E71C26619B}.gifDe toeristische sector aan de Kust kijkt uit naar het weekend van 15 augustus. Met de officiële feestdag op dinsdag noteert de Kust een nieuw verlengd weekend van vier dagen. 

“De Kust verwacht van zaterdag tot en met dinsdag ruim 450 000 dagtoeristen. In het verblijfstoerisme noteren hotels voor het weekend een bezetting tot 90 procent. 15 augustus is traditioneel één van de toppers van het toeristische seizoen aan de Kust”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Het vooruitzicht van een lang verlengd weekend zorgt voor een positieve tendens. Op basis van de huidige weervoorspellingen schat Westtoer dat ruim 450 000 dagtoeristen dit verlengd weekend naar de Kust reizen.

Ook de hotelsector is positief. Na de verlengde weekends met Hemelvaart en rond 21 juli zijn de verwachtingen ook nu hoog gespannen. “Met de eerdere boekingen voor het verlengde weekend noteren hotels nu al een bezettingsgraad van zo’n 90 procent”, aldus Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).