Bloednerveus voor een Quiz
Het Weer in Knokke-Heist

Knokke(n) voor dieren goes Rock

Banner2

De vzw Knokke(n) voor dieren is ontstaan in de gemeente en zorgt dat de gemeente openstaat voor alle dieren. De vzw krijgt nu ook de steun van Benefietvereniging Rock Fort. Ze gaan in april 2018 niet alleen een fuif organiseren ten voordele van Knokke(n) voor dieren. Maar zijn ook een koekenverkoop gestart. (bestellen via marinasys@gmail.com of sms 0475/98.31.20)

Koekassortiment

“Ik ben nu op zoek naar bedrijven en particulieren die ons ook materieel willen steunen, zegt Marina Sys van Rock Fest. Op die manier hopen we de vzw te kunnen verrassen met allerlei voeding/snoepgoed/speelgoed en andere verwennerij voor alle diersoorten, want ze volgen alle diersoorten op: honden, katten, vissen, vogels, paarden, konijnen, geiten, ganzen, koeien en ga zo maar voort.”

Knokken voor dierenDe activiteiten van Knokke(n) voor Dieren worden uitsluitend door vrijwilligers uitgevoerd maar er is geld nodig voor bv. het betalen van medische ingrepen, medicatie, voeding, ... en hiervoor rekent de vzw op de steun van mensen die dieren een goed hart toedragen. Ook is materiële steun zoals dierenvoeding steeds welkom.

Een overzicht van de activiteiten:

  • Voorlichtingscampagnes opzetten i.v.m. welzijn en bescherming der dieren, o.a. sensibilisatie tot sterilisatie en/of castratie van het huisdier.
  • Opvolgen van de door de vzw toedoen of door het asiel geplaatste dieren. Deze dieren én hun nieuwe baasjes krijgen regelmatig bezoek van één van de inspecteurs/inspectrices om hun leefomgeving te controleren. Bij misbruik worden de dieren weggehaald en de overtreders hard aangepakt.
  • Opvolgen van de toestand van alle buiten levende dieren in Knokke-Heist en omgeving. Dit geldt zowel voor honden, katten als voor koeien, paarden, schapen, geiten, ganzen, zwanen, eenden, ..., vogels en zelfs vissen!!!
  • De "wilde" katjes worden opgespoord, gevangen en medisch behandeld indien nodig. De mannetjes worden gecastreerd, de vrouwtjes gesteriliseerd, dan in de natuur geplaatst, waar ze o.m. zorgen voor het op peil houden van het ratten- en muizenbestand en ze door de vzw op de voet worden gevolgd.
  • Mistoestanden zoals verwaarlozing nagaan, vaststellen en aangeven.
  • Winterhulp verzorgen voor vogels.
  • Opvangadressen zoeken voor dakloze dieren.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.