Start heropbouw Sint-Niklaaskerk op 6 december gestart
Cafetaria in Molenhoek krijgt upgrade

Greg Van Avermaet won gisterenavond de Kristallen Fiets in Knokke-Heist

Gisterenavond is in het Grand Casino Knokke de Kristallen Fiets uitgereikt en de gala-avond zelf was in handen van door Tom Boonen. Hij debuteerde aan de zijde van Maarten Breckx en Merijn Casteleyn als presentator van de zaalshow. “Een uitgesproken favoriet voor de eindzege heb ik wel niet”, blikt de gewezen spurtbom al vooruit.

763

“Ik denk dat het wel eens leuk kan worden. Ik probeer nu veel andere dingen uit en zo’n presentatie heb ik nog niet op mij genomen dus we zullen zien of het meevalt of niet. Het zijn allemaal vrienden en collega’s, dus het kan wel gezellig worden”, aldus Boonen bij vtmnieuws.

Voor Boonen wordt het dus eens iets anders na vele jaren óp de fiets. Zelf won hij de Kristallen Fiets vier keer. Daarmee is hij samen met Philippe Gilbert recordhouder. Als Greg Van Avermaet wint, komt hij wel naast Boonen en Gilbert met 4 overwinningen. Niet toevallig zijn Van Avermaet én Gilbert de twee grote favorieten. 

Greg Van Avermaet is gisterenavond dan voor het vierde jaar op rij verkozen tot beste wielrenner van België. De kopman van BMC bleef Philippe Gilbert voor in de strijd om de Kristallen Fiets, die jaarlijks uitgereikt wordt door Het Laatste Nieuws. Jolien D’hoore werd uitgeroepen tot Wielrenster van het Jaar. Voor haar is het de tweede Kristallen Fiets op rij.

Van Avermaet wist dit seizoen onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix te winnen. Daarnaast was hij overall de sterkste in de WorldTour. D’hoore werd wereldkampioene ploegkoers op de baan en won daarnaast onder andere het Belgisch kampioenschap, een etappe in de Women’s Tour, een etappe in de Giro Rosa en de Madrid Challenge.

De prijs voor beste belofte ging voor het tweede jaar op rij naar Bjorg Lambrecht, die deze winter de overstap maakt van de opleidingsploeg naar het vlaggenschip van Lotto Soudal. Quick-Step-baas Patrick Lefevere werd verkozen tot Ploegleider van het Jaar. Voor hem is het de vijfde keer dat hij deze onderscheiding krijgt. De Kristallen Zweetdruppel, voor beste helper, ging naar Julien Vermote.

Reacties