Steun onze atleten Ryan & Ian Lodens
Joris De Voogt, reisjournalist voor Het Laatste Nieuws brengt Australië naar Scharpoord

Ex-journalist Norbert Minne (71) was jarenlang de pen van Het Nieuwsblad in onze gemeente

 

 

Ex-journalist Norbert Minne (71) uit Blankenberge is maandagnacht overleden. Hij werkte meer dan dertig jaar als journalist in Blankenberge en Knokke-Heist voor Het Nieuwsblad. In maart 2016 zette hij een punt achter een uitgebreide loopbaan.

Norbert Minne was jarenlang een begrip aan de Oostkust. Als journalist (nmi) voor Het Nieuwsblad en Krant van West-Vlaanderen was hij in zowel Blankenberge als Knokke actief. In maart 2016 stapte hij na meer dan dertig jaar uit de journalistiek. Amper drie maanden later kreeg hij te horen dat hij pancreaskanker had. “Hij heeft drie maanden onbezorgd van zijn pensioen kunnen genieten”, zegt zijn partner Anna Franco, die bakkerij Witgeers-Franco uitbaat.

De laatste weken ging Norbert fel achteruit. Op de koop toe viel zijn maag zondag stil. “Uiteraard ook een gevolg van het feit dat hij zo verzwakt was”, zegt Anna. “Maar dat hadden zelfs de dokters niet verwacht. Ze werden op snelheid gepakt. Maar Norbert is uiteindelijk zonder pijn en zonder strijd heengegaan.”

“Zowel meerderheid als oppositie hebben u altijd gewaardeerd voor uw eerlijkheid en objectieve verslaggeving en we vinden het dan ook ontzettend jammer dat u als ervaren perscorrespondent de plaatselijke politiek en het nieuws van het verenigingsleven niet langer meer zult volgen.” vertrouwde de burgemeester hem in maart 2016 toe. Hierop repliceerde Norbert gevat: “Werken als journalist voor Knokke-Heist was voor mij een meerwaarde. Vooral de spontaniteit en de bereidheid om bijkomende informatie te geven, heb ik steeds geapprecieerd bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist".

Onze deelneming aan de familie en vrienden van Norbert en aan de collega's van Het Nieuwsblad en het Mediahuis

Reacties