Lee-anne van den Brand kon zeehondje redden op het strand van Knokke
Het Weer in Knokke-Heist

Haven van Zeebrugge wil aantal vrachtwagens verminderen

De Vlaamse Overheid en de Vlaamse Havenbesturen ondersteunen vanaf dit jaar 16 projecten die het vrachtvervoer van de weg halen en verschuiven naar de waterweg of het spoor.

599


Door die projecten zullen er jaarlijks 350.000 vrachtwagens minder rondrijden op onze wegen. Voor elke euro die de havenbesturen investeren in deze projecten, investeert ook Vlaanderen een euro. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt hier 2 miljoen euro voor vrij.

Alle ondersteunde projecten maken gebruik van alternatieven voor het wegtransport. Een aantal projecten realiseren een nieuwe binnenvaart- en of spoorverbinding. Zo wordt er een open spoorverbinding tussen Zeebrugge en Dourges opgezet. Verder zullen containers en auto’s die nu via de weg worden vervoerd tussen de havens van Gent en Zeebrugge, worden overgezet naar de binnenvaart.

De weerhouden projecten in West-Vlaanderen zijn de spoorverbinding tussen Zeebrugge-Dourges, een kostenefficiënte binnenvaartverbinding tussen de haven Zeebrugge en de inlandterminal in Wielsbeke, het containervervoer per spoor tussen Zeebrugge en het transportcentrum LAR in Menen en de verschuiving naar de binnenvaart voor het traject Gent-Zeebrugge

Reacties