Het Weer in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

Hoge waterstanden... maar geen reden tot paniek

Op dit ogenblik moeten blijkbaar ondanks het hoge waterpeil geen maatregelen worden genomen om de waterstanden na de overvloedige regenval en de storm van de afgelopen dagen weer op peil te krijgen. Uit cijfers van Waterinfo.be blijkt dat alles onder controle is voor Knokke-Heist.

Waterstand

Toch is volgens heel wat kneistse landbouwers de grond is compleet verzadigd door de neerslag, een hoge waterstand in omliggende kanalen en een hoge grondwaterstand. Men is begonnen met het wegpompen van water uit sloten en beken naar de rivieren. De verwachting is dat de waterstanden binnenkort weer verder zullen dalen.

Het stormtij zorgt intussen voor een bijzonder spektakel in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Door de hoge waterstand stroomt de oude zeearm helemaal onder. Dat is één van de attracties van het vernieuwde Zwin waarbij onder meer de Zwingeul is verbreed en uitgediept. En dat is een goede zaak voor de oorspronkelijke fauna en flora, want die stonden door de verzanding onder druk. Zelfs een ervaren gids als Jan Talloen weet naar eigen zeggen niet wat hij ziet.

Reacties