Tijd voor een nieuwe parkeerkaart
Gastronomisch Dubbeltornooi in Tennis Club Duinbergen met 134 koppels

Koninklijke Harmonie St. Cecilia en Stefaan Vandenbroucke brachten prachtig Nieuwjaarsconcert

Page

Zondag zakten heel wat muziekliefhebbers af naar de feest en sportzaal van  O.L.V. Ter Duinen in  onze deelgemeente voor het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Heist. De harmonie onder leiding van Rik Bonny, de drumband gedirigeerd door Dirk Vlaeminck en het Jeugdorkest onder de hoede van Bram Bonny brachten er ieders hart in vervoering met wondermooie melodieën met o.a. tenor Stefaan Vandenbroucke.

Onder de naam: "FANFARENMAATSCHAPPIJ NOORDERKLANK" werd de huidige maatschappij gesticht in 1885. In 1908 werd het korps volledig hervormd en kreeg de naam: "HARMONIE SINT-CECILIA HEIST". In 1966 kreeg het korps het predicaat "KONINKLIJK".

Sedert 1969 neemt de harmonie regelmatig deel aan de Provinciale Muziektornooien, waar ze nu in de afdeling UITMUNTENDHEID is gerangschikt. Dankzij de grote inspanningen van het bestuur, de dirigent, de muzikanten -alsook de samenwerking met deKunsAacademie- heeft het korps de laatste jaren een opmerkelijke vooruitgang gemaakt. Voorzitter Danny Lannoy mag dan ook fier zijn op de harmonie van onze badstad. Foto’s: Bert Debrabandere

Reacties