Knokke-Heist gaat bijenworkshops organiseren op school
Oproep tot getuigen of slachtoffers van fraude door Carine B. en Sherlyn D.

Maurice Ackx en Hilda Vantorre het briljanten koppel van KH

Jubileum Ackx-Vantorre 2
Afgelopen dagen vierden Maurice Ackx en Hilde Vantorre hun briljanten huwelijksjubileum in het Kasteel van Moerkerke. Maurice en Hilda stapten op 2 januari 1953 in het huwelijksbootje. Het schependuo Piet De Groote en Kris Demeyere overhandigde namens het gemeentebestuur een digitaal fotokader en namens het Koninklijk Paleis een medaille van koning Filip en koningin Mathilde. Het echtpaar Ackx-Vantorre heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Maurice is geboren in Heist op 31 maart 1930. Hij komt uit een gezin van 8 kinderen. Zijn vader was metser. Maurice bracht in Heist zijn jeugd door en liep er school. Na zijn schoolperiode ging hij mee werken met zijn vader. Hij vervulde legerdienst gedurende 18 maanden en deed 2 maanden kamp in Soest (Duitsland). Vervolgens ging Maurice werken bij het aannemersbedrijf van de Gebroeders De Voogt gedurende 10 jaar. Daarna ging hij aan de slag bij het gemeentebestuur van Heist gedurende 35 jaar waarvan hij de laatste 13 jaar op de begraafplaats werkte. Dit deed hij tot aan zijn pensioen.

Hilda zag het levenslicht in Heist op 9 februari 1933. Ze komt uit een gezin van 3 kinderen. Haar vader was visser. Het gezin woonde in Heist. Hilda bracht er haar jeugd door en liep er ook school. Na haar schoolperiode breide ze korren voor de vissers. Na haar huwelijk heeft ze 30 jaar lang het huishouden gedaan bij een gezin uit Brussel.

Reacties