Maurice Ackx en Hilda Vantorre het briljanten koppel van KH
3 leerlingen van MAAK op Internationaal klarinetfestival Clarinetissimo 2018

Oproep tot getuigen of slachtoffers van fraude door Carine B. en Sherlyn D.

De afgelopen jaren hebben heel wat schuldeisers een vierenveertige moeder en haar drieëntwintig jarige dochter juridisch op de hielen gezeten. Er zucht van opluchting in Knokke-Heist en de rest van die regio vandaag bij het horen dat ze “eindelijk” werden opgepakt en in de cel zitten. Tientallen aannemers en particulieren hebben ze opgelicht.  De twee speelden voor immo, deden zich voor als verkopers op het internet, enz. Het geld die ze wisten te verzamelen zal allicht nog oplopen tot meer dan 1,5 miljoen euro. De voorbije jaren hadden ze verschillende ondernemingen in onze gemeente en Zeebrugge maar hun werknemers werden bijna nooit betaald, zegt een gedupeerde vandaag ook bij VTM.

Gevangenis

Reeds jaren konden Carine B. en Sherlyn D. ongestraft hun gang gaan. Volgens de aannemers zijn het de grootste fraudeurs van de Belgische kust ooit. “Een vijftal jaar geleden ging Carine B. aan de slag in een immokantoor in Zeebrugge”, getuigt een van de benadeelden. “Al snel wist ze de getrouwde zaakvoerder volledig in te palmen. Ze zorgde ervoor dat ze zwanger werd van hem. Na een tijdje dreigde ze ermee zijn huwelijk kapot te maken. Uit pure angst heeft die man Carine B. toen tot zaakvoerster benoemd. Probleem opgelost dacht die man, maar niks was minder waar. Enkele dagen later lekte ze alles aan de familie. Die man was zijn immokantoor én zijn vrouw kwijt.” Ondertussen stortte Carine B. de voorschotten op appartementen op haar eigen rekening. In juni 2016 liet ze de zaak failliet verklaren en waren de gedupeerden hun geld kwijt. Het ging toen al om honderdduizenden euro’s.

Van woningen tot appartementen, fictieve modeartikelen tot babyspullen via tweedehandswebsites. Je kan het zo gek niet bedenken! Ook vandaag nog roept het parket slachtoffers op om zich alsnog te melden. Het duo verhuisde een tijdje geleden naar de streek van Brasschaat. Maar toen ze ook daar gelijkaardige feiten pleegden, keerden zij naar onze gemeente terug. Maar zitten sinds gisteren in de cel.

Ook op onze redactie kwamen de afgelopen maanden al heel wat reactie binnen… deze kun je hieronder opnieuw posten of via redactie@kneistikrant.be  We geven ze graag door naar de bevoegde diensten.

Reacties