Kneistivoetbal in een nieuw jasje
Reeds 34 slachtoffers van het vrouwelijk oplichtersduo uit onze gemeente

Veel begrip voor besluit van VV Westkapelle om te stoppen met hun fanion-team

Na grondig overleg heeft het bestuur van V.V. Westkapelle beslist om volgend seizoen niet aan te treden met het eerste elftal in competitieverband. Dit staat vandaag te lezen op de site van de voetbalclub uit Westkapelle.

“De tanende belangstelling, de terugloop van de inkomsten en de grote stijging van de kosten zijn de oorzaak dat we het financiële plaatje voor ons fanion-team niet meer rond krijgen, schrijft het bestuur. Evenwel blijft de jeugdwerking binnen onze vereniging ongewijzigd, van voetbalschool tot en met U21.Wij staan er op een gezonde structuur te behouden om de verderzetting van al onze jeugdreeksen te kunnen garanderen. Wij hopen op uw begrip en op een verdere goede samenwerking”, klinkt het.

Jr-teamrommelaere
“We gingen niet over één nacht ijs. Ik wou mijn functie al een paar jaar overdragen, maar niemand was kandidaat. Ik was tien jaar jeugdvoorzitter en vijftien jaar voorzitter, samen met Jan Goethals als ondervoorzitter. Met Jan vormde ik een goed duo. Hij stopte er onwaarschijnlijk veel tijd in, allemaal op vrijwillige basis”, vertelde Johan Rommelaere  (foto)vandaag ook in Het Nieuwsblad. “De inkomsten van kantine en sponsoring gaan in dalende lijn. We houden er liever mee op als een schuldenvrije, gezonde club. De begroting voor volgend seizoen schoot tekort. Al een paar jaar beknibbelden we op de lonen van de spelers, maar dat kan niet blijven duren. Onze verplichtingen komen we na en T1 Björn Cool beloofde om er sportief tot het einde voor te gaan.”

“Misschien hebben we andere clubs aan het denken gezet. Dit is onze beslissing omdat we ons niet in avonturen willen storten. We gingen een beetje kapot aan ons eigen succes. Een heropstart ooit is een optie, onze jeugd moet een toekomst hebben. Ik vind het sneu en pijnlijk voor veel gasten die een band hadden met de club, maar de realiteit regeert. Het is tijd voor een andere hobby, maar eerst moet ik even bekomen”, besloot de Westkapelse voorzitter.

“We wisten dat onze voorzitter geen opvolger vond en dat VV twee dure seizoenen achter de rug heeft”, aldus T1 Björn Cool. “Volgend seizoen is er geen onbezoldigde activiteit meer in de kantine. Vind vandaag maar iemand die vrijwillig in de kantine werkt. Een stop had ik niet direct verwacht, maar ik vind het een logische keuze. Met je U21-spelers doorgaan en een mal figuur slaan, nee, bedankt. Het bestuur deelde de beslissing mee in een stille kleedkamer. Ik heb er veel respect voor, zeker qua timing. Zo'n beslissing in april treffen, zou een sportief drama zijn. Nu zullen we de kerk feestend en dansend verlaten, niet zuchtend en biddend. We blijven op elke overwinning azen. Ik zie wel wat er op me af komt, samen met de spelers zoeken we een oplossing voor iedereen.”

“Ik apprecieer de eerlijkheid van ons bestuur”, vertolkte aanvoerder Senne Decloedt het standpunt van de spelers. “Nu kunnen we ons nog tonen aan de andere clubs. De meesten van ons zouden bij voorkeur in eerste provinciale willen blijven voetballen. Ons respect voor mensen als Johan Rommelaere en Jan Goethals zullen we absoluut laten merken tijdens de volgende drie maanden.”

Reacties