Het Weer in Knokke-Heist
Het Zwin blijft in het rood

De kijk op de voetbalweek met .........Robin Vantorre

Shutterstock_179497268
  • R.Knokke FC - SK Lommel 1-4
  • VV Westkapelle - Eernegem 2-0
  • Oudenburg - KFC Heist 0-7
  • Ladies Oudenburg - KFC Heist Ladies 3-2

Soms is voetbal makkelijk, de beste wint. Dit is wat Knokke dit weekend overkwam. Lommel is een gerodeerde ploeg met enkele profspelers en kijk 1-4. Royal stond na 30 seconden al op achterstand. Toch probeerde Knokke voor zijn vele opgekomen publiek er een aantrekkelijk schouwspel van te maken. Staelens bracht Knokke terug tot 1-2. Het sterkere middenveld van Lommel, zette de puntjes op de i en Lommel loerde nadien op de counter. Geen schande voor Knokke, die het nog altijd uitstekend doet met een derde plaats.
 
VVW schoot bijna alweer in z’n eigen voet, gelukkig ging de kogel niet af. Westkapelle voetbalde zoveel kansen samen, dat je bijna dacht “het zal toch geen waar zijn”. Op het halfuur zette Maene VVW op voorsprong, maar het tweede doelpunt wou maar niet vallen. Kans na kans, en zoals zovele keren kan het doelpunt dan aan de overzijde vallen. Deze keer niet voor Westkapelle, al was het wachten tot de laatste minuut alvorens Decloedt de veilige 2-0 zette met een volley.
Ook bij Heist dit weekend vele kansen, maar hier ging de bal er wel meestal in. 0-7 tegen Oudenburg, waar ex-Heist doelman Polen zijn vel probeerde te redden. Tevergeefs. Aan de rust stond het al 0-5. In het tweede bedrijf werden er nog 2 potjes bij gedaan. Zes op zes voor KFC, komt er een reeksje ?
 
Eerste verlies van het seizoen voor de Ladies. Na 31 !!! wedstrijden werd er nog eens verloren. Wat op papier een haalbare kaart zou moeten worden, liep zondag niet zo goed af. De Ladies hadden de beste kansen, maar de doelvrouw van Oudenburg had een benadigde dag. De dames hadden een voorsprong verdiend, maar de bal ging er aan de overkant wel in. Vlak na rust viel de Heistse-doelvrouw uit, wat een domper betekende, nadat Vanwelden wel de score op 1-1 had gezet. Oudenburg kwam terug op 2-1 en alweer Vanwelden zorgde voor de 2-2. In de feestvreugde van de Ladies, scoorde Oudenburg direct terug. 3-2 en de eindscore.
 
Zondag 11 februari :
  • Varsenare - VV Westkapelle 15u

Zaterdag 10 februari :

  • KFC Heist - Veldegem 14u30
  • KFC Heist Ladies - Merkem 14u

Vergeet ook op (Carnaval) dinsdag 13 februari om 15u de “Clash” tussen de Vissers en Plakkers niet.
 
Robin Vantorre

Reacties