Het Weer in Knokke-Heist
Toeristenoorlog tussen Nederland en Vlaanderen met de Zwinregio als slagveld?

Grootste avondstoet van Vlaanderen trekt door de straten van Knokke-Heist

Op Vette Dinsdag (13/2) gooit Prins Carnaval om 18.30 uur tijdens de Babeluttenworp voor de kleinste feestbeesten gratis snoepgoed vanop zijn prinsenwagen op de markt van Heist. Vervolgens gaat op die locatie ook de popverbranding door. Ter afsluiting van de carnaval 4-daagse kan iedereen genieten van de feeëriek verlichte avondstoet, een uniek evenement in Vlaanderen.

Hqdefault

 

Veilig carnaval

Tijdens de parades wordt opnieuw de klemtoon gelegd op een veilig en gezellig carnaval. De controles op het geluidsniveau blijven even streng en ook op het gebied van alcohol werden samen met de veiligheidsdiensten duidelijke richtlijnen ontwikkeld.

Tijdens de stoeten wordt een preventiepunt gerealiseerd ter hoogte van het Heldenplein. Brandweer, politie en rode kruis slaan er de handen in elkaar om preventief kort op de bal te spelen.

 

Publiekstribune

Er staat ter hoogte van de parking van ’t Choufke een overdekte publiekstribune gerealiseerd met 200 zitplaatsen. Zowel tijdens de zondagstoet als de verlichte avondstoet kunnen toeschouwers hier gratis plaatsnemen.

 

Reacties