De Orde van de Soepkiekens wonnen de avondstoet
Operette De Vogelhandelaar in CC Scharpoord

Nieuwe CD van Maudlin komt uit op 23 februari

De Belgische band Maudlin (met 2 geboren Knokke-Heistenaren) stapt, op hun nieuwe album "Sassuma Arnaa", weg van postmetal en verlegt hun grenzen tot meer progressieve contreien. Het album komt uit op CD & LP via het Gentse Consouling Sounds.

Consouling Sounds is verheugd opnieuw samen te werken met Maudlin. Dit voor de opvolging van hun in 2013 verschenen album "A Sign of Time".

Maudlin - Sassuma Arnaa

Komt uit op CD & vinyl op 23 februari via Consouling Sounds. Er zal ook een exclusieve en zeer gelimiteerde cassette release uitkomen via Kick Out The Jams Records.

Na 2 releases onder eigen beheer via hun Offerandum label ("Solitary Echo" & "Ionesco"), kruiste de band hun pad met Consouling Sounds. In 2013 verscheen het zeer goed onthaalde "A Sign of Time". Heel wat optredens, repetities en 4 jaar tijd brengen ons bij de opvolger "Sassuma Arnaa". Dit beest van een album zal op 23 februari 2018 de kettingen van zich afwerpen. Net als al zijn voorgangers is ook "Sassuma Arnaa" een conceptueel album geworden. Het werd een zeer persoonlijk album waar de zee doorheen ebt en door alle nummers stroomt. Tenslotte groeide elk Maudlin bandlid op op minder dan 2km van hun geliefde Noordzee. De zee is lyrisch gethematiseerd als haar eigen antagoniste: ze geeft en neemt, ze slaat en zalft. Haar schoonheid staat in schril contrast met haar brutaliteit.

Om het gevoel van het concept perfect vast te leggen, bleek de zandbodem de uitgelezen plek met de meest passende sfeer. Samen met Serge Feys (toetsenist bij mainstream acts als Arno, T.C. Matic,... en hier optredend als producer) sloten ze zich op in de kelders van 'De Grote Post', het cultureel centrum van Oostende, een plek met uitstekende opnamefaciliteiten. Tijdens het opname proces werkte bassist/zanger Ken Verleye ook aan het artwork van het album.

Een maand na de opnames, nam Matt Bayles (gekend van zijn werk voor Mastodon, Russian Circles, Isis,...) het roer over van Serge Feys. Matt, die zelf afstamt van een familie van zeevaarders, was onmiddellijk geïntrigeerd door het concept en hij voegde er zijn eigen 'touch' aan, dit met zijn fantastische mix in zijn Red Room Studio te Seattle. Maudlin huurde ook de oren van Frederik Dejongh en diens studio Jerboa te Gent om het album te masteren en in zijn definitieve plooi te leggen.

Band

Allen samen slaagde ze erin grenzen te verleggen en Maudlin te transformeren tot een psychedelische progressieve rock/doom band. Hoewel er moeilijk een label op te kleven valt proberen we toch deze vergelijking:

Voor fans van Alice In Chains met links en rechts een streepje Porcupine Tree en ondergedompeld in een Hawkwind sausje.

Met dit album onder de arm is Maudlin klaar, meer dan ooit, om een overweldigende indruk na te laten op elk podium, iets waarvoor ze gekend zijn sinds hun allereerste show.

Gitarist/zanger Jasper Bullynck (Oscar & The Wolf) en drummer Davy Vanden Broecke (The Spectors) mochten dan al alle grote podia afgeschuimd hebben in Europa, met dit album zullen ze zeker héél wat hoofden doen draaien in het hardere muzikale segment.

Reacties