Geel/Groene vlaggen nergens meer te vinden
Het Weer in Knokke-Heist (CODE ORANJE)

Uitgeweken Knokke-Heistenaar Peter Callant koopt KV Oostende

Uitgeweken Knokke-Heistenaar en Verzekeringsmakelaar Peter Callant is de nieuwe sterke man bij KV Oostende. Hij volgt er de flamboyante Marc Coucke op.

Peter Callant start in 1991 aan de Bondgenotenlaan in onze deelgemeente Heist zijn eigen verzekeringsbedrijf uit de grond. Het kantoor is er trouwens nog. Intussen is Callant Verzekeringen uitgegroeid tot een firma met 4 filialen (Knokke-Heist, Oostkamp, Antwerpen en Tongeren) en 100 medewerkers.

27545042_1945860585446703_6279387477252160911_n

De verzekeraar staat vooral sterk in niches als de bouw, visserij en medische sector. Door de jaren heen slaagde Callant erin zijn klantenbestand te vergroten als sponsor van allerlei sportteams.

Zo stak hij de afgelopen jaren zijn geld in het volleybal (Torhout en Antwerpen), wielrennen (Quick-Step en Lotto-Belisol), voetbal (shirtsponsor bij KV Oostende) en ook kleinere sporten als handbal, triatlon, judo, bobslee en zwemmen.

Dat grote netwerk zorgt ervoor dat Callant in al die sportfederaties zijn gespecialiseerde sportverzekeringen kan slijten. Een van zijn paradepaardjes is de fietsomnium, een verzekering tegen diefstal en schade voor dure racefietsen. Hij zal zonder twijfel ook zijn stempel drukken op de toekomst van KV Oostende.

Onze plus-inwoner Marc Coucke dreef tijdens de persconferentie de spanning nog wat op en onthulde de nieuwe eigenaar van KV Oostende niet meteen. Na een korte schets van het onderhandelingsproces gaf Coucke dan toch de naam prijs: verzekeringsmakelaar Peter Callant (51) wordt de nieuwe sterke man van KVO.

"Ik ken Peter heel goed", vertelde Coucke over zijn opvolger, die al jaren sponsor is bij KVO. "Ik denk dat hij het perfecte profiel heeft. Hij is een Belg, heeft een hart voor sport en houdt enorm van voetbal. En hij is zeer ambitieus."

Callant krijgt tussen de 60 à 80 procent van de KVO-aandelen in handen. "Zelf zal ik zeker minder dan 10 procent van de aandelen hebben en geen enkele inspraak meer hebben bij KV Oostende. Maar ik zal wel een grote supporter blijven van de club", zei de afscheidnemende voorzitter.

Coucke zou normaal op 1 maart Oostende ruilen voor Anderlecht, maar de wissel komt er een weekje vroeger. Op 24 februari zwaait Coucke af tijdens Oostende-STVV, een dag later kan hij als nieuwe RSCA-voorzitter Anderlecht-Moeskroen bijwonen.

Reacties