Carnavalkraks uitgereikt
Cast & Crew van "Vanitas" te gast op filmvoorstelling in CC Scharpoord

Veel volk aan de kust voor de Krokusvakantie

De toeristische sector aan de Kust is optimistisch voor de krokusvakantie. De eerste vakantieperiode van het jaar is voor veel Belgen een mooi moment om naar zee te reizen. “De Kust heeft meer dan ooit een aanbod voor de vier seizoenen. Zowel weekends als vakantieperiodes buiten het zomerseizoen scoren prima. Toeristen genieten het hele jaar door van de unieke troeven van de Kust. De toeristische sector verwacht in de krokusvakantie 350.000 dagtoeristen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Appartement-te-koop-in-knokke-heist-1f585bb09d08e97e63db4249cc291614-346045175

Met evenementen zorgen de kustgemeenten in de krokusvakantie voor een aangename vakantiesfeer. Ook rond Valentijn presenteert de Kust sfeervolle arrangementen en  evenementen.Tienduizenden mensen zakten af voor de carnavalstoet van Knokke-Heist. Ook de verlichte avondstoet op dinsdag zal allicht opnieuw een succes worden.

De ondernemers zijn positief. Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels: “Het aanbod omtrent ‘Valentijn’ breidt uit. De unieke dag tijdens de week (op woensdag 14 februari) is voor de toeristische sector een gelegenheid om ook tijdens de twee weekends een origineel aanbod voor te stellen. Voor de weekends noteren de hotels nu al een bezetting van circa 70 procent. Bij goed weer blijven de last-minute reservaties een trend”.

Reacties