RKFC secretaris Roland Hongenaert overleden
We maken ons op voor de Paasduik bij Surfers Paradise

De kijk op de voetbalweek met .... Robin Vantorre

Meneer

 • E. Aalst - R.Knokke FC 1-1
 • VV Westkapelle - Oostkamp 1-3
 • Zulte Waregem - KFC Heist Ladies 4-0

Het zijn belangrijke weken voor Knokke, de ene topploeg volgt de andere op in sneltempo. Deze week trokken de blauw-witten naar Aalst. Trainer Van Brom had de mannen gewaarschuwd voor een pittige match en dat bleek ook. Royal was als beste uit de startblokken en creëerde in de begin periode de beste kansen. Het leverde op want Vandewalle scoorde de 0-1. Aalst kreeg geen kans bij elkaar gevoetbald en Knokke bleef dreigen. De kansen bleven ook komen, maar er werd bij de laatste bal steeds voor de verkeerde keuze gekozen. In het tweede bedrijf, kwam Aalst meer in de match en straalde het meer vechtlust uit dan Knokke. Tien minuten voor tijd werd Aalst beloond voor zijn vechtlust. 1-1. Trainer Van Brom was na de wedstrijd niet te spreken over de wedstrijdmentaliteit in de tweede periode.
Hier even een tussenstand :
 1. Lommel. 53 pnt
 2. R.Knokke FC 46 pnt
 3. Dessel 44pnt
 4. Deinze 43pnt
 5. Heist. 43pnt
Westkapelle kon niet winnen van Oostkamp, een ploeg die de eindronde ambieert. Ekelmans had VVW wel nog vroeg op voorsprong gezet, maar een stevig Oostkamp vocht terug. Even voor het half uur stonden de bordjes terug gelijk. In de tweede periode stelde Oostkamp orde op zaken en scoorde hun topschutter tweemaal. In het slot van de wedstrijd werd Decloedt nog weggestuurd met een tweede gele kaart.
De Ladies zitten in een klein dipje, al kun je de dames niet veel verwijten. De laatste wedstrijden waren steeds topduels, die niet winnend afgesloten konden worden. Deze week was Zulte Waregem de boosdoener. Een droge 4-0 was de einduitslag. Hopelijk kunnen de dames zich snel herpakken, want binnenkort staat de bekerfinale op het programma tegen datzelfde Waregem.
 
Zaterdag 17/3 om 19u30 :
 • Dessel - R.Knokke FC
Zondag 18/3 om 15u :
 • Rac.Waregem - VV Westkapelle
 • KFC Heist - Gistel
Zondag 18/3 om 14u :
 • KFCH Ladies - Zandvoorde

Robin Vantorre

Reacties