Het Weer in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

Een "rompertje" en een beschermende koptelefoon voor elke vers geboren Knokke-Heistenaar

29186246_10215480008744022_1016730230544400384_n

Het gemeentebestuur feliciteert voortaan alle kersverse Knokke-Heistenaartjes met een uitgebreid geboortepakket dat bestaat uit een uniek Knokke-Heist slabbetje met de slogan ‘Ik ben de toekomst van Knokke-Heist’  en een rompertje met de boodschap ‘Ik ben een fiere Knokke-Heistenaar’. Ze krijgen ook een roze of blauwe gehoorkap (koptelefoon) die de kindjes uitstekende gehoorbescherming biedt als ze met papa en mama massahappenings zoals Kneistival of carnaval bijwonen. Samen met een aantal interessante folders van de dienst Preventie en de Bibliotheek, wordt dit aangeboden in een hippe herbruikbare stoffen tas met opdruk “Ik ben een klein groot wonder’.

Geboortepakket

Op dinsdag 13 maart mochten alle ouders van een spruit die in de loop van 2018 is geboren, dit pakket in ontvangst nemen in de raadzaal. In de toekomst zal iedereen die zijn/haar kind aangeeft bij de dienst Burgerzaken van Knokke-Heist, dit welkomstgeschenk automatisch overhandigd krijgen. Knokke-Heistse mama’s die buiten de gemeentegrenzen bevallen, worden schriftelijk op de hoogte gesteld dat ze hun aanvraag voor een geboortepremie bij de dienst Burgerzaken van Knokke-Heist kunnen indienen en ook het geboortepakket in het stadhuis van het Alfred Verweeplein kunnen ophalen.


Dannydespiegelaere-200x254In december 2017 keurde de gemeenteraad reeds unaniem het nieuwe bedrag van de geboortepremie goed. Met 150 euro is dit de hoogste toelage in heel Vlaanderen en dit niet alleen voor het eerste kind maar voor alle kinderen. Sinds 1995 kregen alle Knokke-Heistse baby’s al een slabbetje van het gemeentebestuur. Ondertussen zijn er reeds enkele duizenden exemplaren rondgedeeld door voormalig schepen Ingrid Reubens. “Nu 23 jaar later mocht ook dit presentje om de nieuwe Knokke-Heistenaartjes te verwelkomen wat aangepast worden aan de moderne tijd” lichtte de huidige schepen van Burgerzaken Daniël Despiegelaere toe. “Wij hopen dat de volgende jaren door de vele initiatieven die de gemeente onderneemt om jonge gezinnen hier te houden of zich hier te vestigen, wij nog veel geboortepakketten kunnen uitdelen”, besloot schepen Daniël De Spiegelaere.

Reacties