Uitstoot in Knokke-Heist blijft dalen
Jan Bode tijdens de Nacht van de Geschiedenis

Het briljanten huwelijksjubileum van de familie Vanhullebus en Van Parys

Op zondag 11 maart 2018 vierden Robert Vanhullebus en Lucienne Van Parys hun briljanten huwelijksjubileum in Hof Ter Mude. Het paar trad op 14 februari 1953 in het huwelijksbootje in Brugge. Beiden geboren en getogen Bruggelingen verhuisden zes jaar geleden definitief naar Knokke-Heist. Schepen Jan Morbee feliciteerde Robert en Lucienne namens het gemeentebestuur. Het koppel houdt van reizen en wandelen. Met de rollator doen ze nog regelmatig een wandelingetje om iets te eten of een koffietje te drinken in de Lippenslaan.

Jubileum Vanhullesbus-Van Parys

 

Levensloop van Robert

Robert is geboren in Brugge op 2 juni 1930. Hij komt uit een gezin van 2 kinderen. Zijn vader was metser maar slachtte tussendoor ook varkens bij landbouwers. Het gezin woonde in de Doornstraat in Sint-Andries. Robert volgde vakschool in de Katelijnestraat. Na zijn schoolperiode heeft hij een tijd gewerkt bij meubelmaker Claeys in Brugge. Hij deed legerdienst gedurende 18 maanden bij de luchtmacht in Koksijde waar hij instond voor het onderhoud van de vliegtuigen. Hij ging ook op manoeuvres in Nederland. Na zijn huwelijk werd hij zelfstandig meubelmaker samen met zijn schoonbroer (broer van Lucienne). De onderneming groeide uit tot een bloeiend bedrijf met 15 werknemers. Robert werkte elke dag van ’s morgens 7.30 uur tot 20.30 uur. Een van zijn mooie realisaties is het raamwerk in het Brugse Zilverpand. Hij stopte met werken op 60 jarige leeftijd. Nu doet de zoon van de schoonbroer de zaak verder. De naam van het aannemersbedrijf is nog altijd Van Parys-Vanhullebus.

 

Levensloop van Lucienne

Lucienne zag het levenslicht in Brugge op 20 mei 1930.Ze komt uit een gezin van 2 kinderen. Haar vader was meubelmaker. Het gezin woonde in Brugge. Lucienne liep school bij de “Papnunnen” in de Wijngaardstraat. Ze leerde naaien bij privé-naaisters. Na haar schoolperiode heeft ze een hele periode bij dokter Warmoes gewerkt als medisch secretaresse. Ze moest er foto’s ontwikkelen van ingewanden van patiënten. Op een dag moest ze ook een potje naar de dokterspraktijk brengen. Ze kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en maakte onderweg het potje open. Het bleek uiteindelijk om stoelgang te gaan. Sindsdien deed ze nooit meer een potje “meneer dokteur” open. Toen ze met Robert huwde kreeg ze eervol ontslag en ook een prachtige kristallen vaas die nog altijd in haar salon pronkt. Daarna werkte ze in hotel de Sablon in Brugge gedurende 18 jaar. In de zogenaamde “office” zorgde ze voor de koffie, thee, desserts en roomijs en deed ze ook de afwas.

Het paar leerde elkaar op de leeftijd van 16 jaar kennen op de foor in de “Botanieken Hof” (Koningin Astridpark) in Brugge. Het begon allemaal aan het kraam met de “spuitjes”. Ze woonden een hele tijd in bij de ouders van Lucienne in de Zwarte Leertouwersstraat. Daarna bouwden ze een huis in Sint-Andries maar de mama van Lucienne zag het niet zitten om daar te wonen. Ze verkochten daarom dit huis en bouwden een villa in Assebroek. Na 1 jaar stierf de mama van Lucienne aan een hersenbloeding maar ze zorgde nog 9 jaar voor haar inwonende papa.

Reacties