Het briljanten huwelijksjubileum van de familie Vanhullebus en Van Parys
RKFC secretaris Roland Hongenaert overleden

Jan Bode tijdens de Nacht van de Geschiedenis

3de8a59ae53a45708fc298a5711676c5-250x271In verschillende afdelingen van cultuurvereniging Davidsfonds wordt op 20 maart de Nacht van de Geschiedenis gevierd. Daarom wordt een avond ingericht waar Jan Bode, voorzitter van de kerkfabriek Sint-Niklaasparochie van Westkapelle het zal hebben over het verleden en heden van de Sint-Niklaaskerk in heropbouw. Het actueel onderwerp past perfect in het thema van het jaarlijkse terugkerend initiatief dat deze keer in het teken staat van religie.

Voor het socio-culturele verenigingsleven in Westkapelle is de kerk een baken die veel mensen kan aantrekken om aan de activiteiten deel te nemen. Hoog tijd dat dit gebouw weer in alle glorie herrijst uit zijn ruïne na de verwoestende brand in maart 2013. De herstelwerken gingen midden februari van start en de bedoeling is dat eind 2019 het kerkgebouw weer operationeel is. Het gebouw had al een turbulente geschiedenis achter de rug maar misschien heeft ze nu ook een stralende toekomst voor zich.

De avond vangt aan om 20 uur waar het Davidsfonds je verwelkomt met een drankje. Na de uiteenzetting is er ook een vragenronde met Jan Bode voorzien. Deelnemen kost 5 euro voor leden van de cultuurvereniging, niet-leden betalen 7 euro. Vooraf inschrijven is gewenst. Dat kan bij de bestuursleden of via overschrijving op rekeningnummer BE45 7381 1625 1589.

Reacties